setelah sek|an lama tak men|kmat| "yat - yat"

Bismillah....
ape khabar semua ?
misti jawapannya khabar bermalas-malasan...huhu
sungguh malas nak masuk office setelah seminggu bercoti di kampung halaman terchenta ...hihi

banyak sebenarnya kalo nak diceritakan ...tapi kita cerita yang best-best la dulu kan ?
yang tak brape nak best kita kemudiankan sikit ye...

minggu lepas pada hari jumaat
kami sekeluarga telah keluar berjimba-jimba ditepian pantai
sangat seronok ....berendam sampai kecut2.... jari ye...hihihi
dan bertambah seronok ble dapat jumpe Cik Daah
my Ex-Housemate ....tak janji pun tapi terjumpe
lame btol tak jumpe dia...terubat jugak rindu ...huhuhu :P
Sempat plak bergambar ngan miau-Miau Cik da...PiQa kiut ...hihi :)

o.k..o.k....kembali kepada tajuk utama ye ....
btol dah lame tak makan yat-yat ni ...3 tahun ada la kot ...
sebab dah lame tak pi mandi-manda kat pantai ....huhu
korang tau ke yat-yat tu ape ?
bukan biskut tau ....bukan juga nama timangan orang...hihi

tapi


sejenis makanan laut ye kawan-kawan....

Sedap..rangup...yummy-yummy


yang ni yang belum dimasak .......
dan yang ni pulak yang telah digoreng bersama tepung Kentucky....huhu
kruuuppppp....krupppp...

kalau pegi bermandi manda kat pantai try la cari.....ade brannn??? hihi








8 comments:

Lya Colours said...

apa ini yat-yat?
macam ketak kecik2 je rupanya

Mawar_berduri said...

ketak? ketak tu pe Lya? ...tak penah dengar pun..katak tau la ...Ngeeee

- GC - said...

yat-yat???
apa niiii???

bila dah goreng, rupa mcm sotong je

beautiful_rose said...

yat-yat?
pe mende tuh tak pnh dgr dan tak pnh tgk...
rasanyanya bagaimana?

Anonymous said...

2 la jodoh namenye...hikhikhik

gadiest ❤ said...

hurm..benda apa nieyh..??
nampak cam pelik jep..
tp teringin nk try la..=)

Maisarah said...

aduh. dok teringin nak makan yat2. tiba2 terjumpa blog ni plak. dapat mana banyak2?? susah nak dapat banyak2 sekali macam tu...

ellyza ellyus ellyus said...

yat yat ( sand fleas/mole crab ) ni memang sedap di goreng kunyit walla...(boleh google menu)
ok di sini saya kongsikan ckit u all boleh la try tengok kat youtube taip sand fleas/mole crab..
Di c2 anda semua akan tahu mcm mana habitat dia or mcm mana nak tangkap dia... http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F#/watch?v=JBHJHwIwm40
Dan boleh la anda order penjauk yat yat ni ngan saya just Pm kat facebook saya http://www.facebook.com/musyidra.idrus?ref=tn_tnmn
Tq tuan tanah...