B|la HousEmatE Buat pEranGa|

Bismillah ...
Huh.. hari ni aku nak lepas geram cket nih...
bukan geram cket geram banyak sebenarnya ..
sakit hati...bengkek je tau ...

aduhai, kenapa la sejak kebelakangan ni aku selalu dapat housemate
yang buat aku pening ....
aku dah duduk kat rumah tu selama 4 tahun dan dulu semuanya o.k
best je.... Kak Aida, Kak Sarah, kak Zack, Kak kienah, kak Ha,
dan Rozie...semuanya best ...

Sebut pasal Rozie...korang cecepat la jadi Follower dia ...
10 follower terawal ade something yang dia nak bagi ....huhu

wah...rindu je saat2 tu ...

o.k..mai aku nak cerita...apa yang buat aku panass je ...
macam ni ...awal tahun hari tu masuk la sorang housemate baru ...
dia dok bilik sensorang ....bilik dia berharga RM 310 ternasuk bil api dan air ...

masa bulan 1 kata dia baru masuk kerja...
o.kla...so bila kitorang semua dah bayar duit sewa rumah sebelum 8 haribulan
dia tak bayar lagi
tapi memandangkan dia baru keje boleh la consider ..
aku tolonglah bayarkan duit bilik dia dulu ...
dah 20 haribulan baru dia bayar balik duit aku ...
tu pun dia bayar tak cukup ye...
dia bayar RM 290 je ...

Hish....aku mals nak bising2 bior jela...

Tengok bulan ni ?...
dia buat hal lagi???......dah 14 haribulan tak bayar2 duit sewa lagi?
dah gaji tapi tak reti2 ke nak bayar sewa?
suruh cari roommate tak nak plak ...cakap masih mampu?

tuan rumah dah tanye mane duit sewa ?
kalau kena halau dek deric macammane? mane nak dok ?
tak mustahil je dia boleh halau semua skali walaupun sorang yang buat hal ....geram je
dulu aku ade wat n3 pasal Deric nih....nak baca kat sini

So hari ni ...seawal 9.30 pagi aku dah pegi bank ...
dan keluarkan duit dari AKAUN ASB AKU!!!!!!
sebab nak settlekan duit rumah .....
karang kalau aku bank in duit sewa tak cukup ....marah plak Deric tu...

pastu...aku siap kna sound ngan orang kat kaunter bank tu ...
"Dik baik tak payah simpan duit kat ASB kalau nak keluarkan, simpan kat saving akaun je"
aduhai..pansss jugak la telinga aku...
salah ke aku nak keluarkan duit ASB ?

ni yang buat aku lagi bengang ....
aku takot bulan depan jadi macam ni lagi?
macmmane ni?

kalau duduk kat rumah camni tak payah nak bayar sewa...kan senang??
tak de la menyusahkan orang lain kan!!

apa yang patot aku cakapkan pada dia ?
Help me........








7 comments:

SyahmiFikri said...

wah!! susah la org cmtuh..

takan sampai sudah nak support dia jer.. pe ag!
cari jer housemate baru!

Mawar_berduri said...

Syahmi :kalau la sy mampu buat macam kan bagos.....tak sampai hati kot ??? ...anyway thanks for dropping by

- GC - said...

sy dlu ada problem gak dgn hosmet! lepas dia berambus, dan kos bayar sewa rumah dan bil d tanggung oleh sy dan sorang lg hosmet makin naik, tp kami hepi sbb org pemalas sudah blah. haha

suraya said...

sound direct je kak. die buat tatau tu sebab die tau ade org boleh bayarkan dulu tuk dia. x pon, next month nanti, x bayar jugak, packing barang die letak luar umah, korang buat je iklan baru. hoho ;P

mamai said...

kalau boleh sewa rumah tu uncle pun ank sewa juga la tak oening kepala dok sorang ajer

Lya Colours said...

eh yang orang kaunter tuh nak kecoh pehal
bukan kuar duit dia
eeeiii ni lagi panas dgn org kaunter mcm tuh
kalo lya, lya sound je
kecoh tak menempat

Adinda Amy Sensei said...

as salam mawar...

saya wat blog baru ni sebab blog lama akaunnya tak bole nak akses..so terpakse bikin blog baru..kalo awk free nanti..dtglaa melawat yee...

http://kilauancintasangratu2011.blogspot.com

terima kasih...