KaLaU la haR| |n| aku adalah sEoRang NelaYan




Bismillah...
TiBa-tiBa di hari Jumaat ni aku trase macam nak Bayangkan ....
Kalau la pada waktu ni ...
aku adalah sEorang nElayan ????
macammanE la aku agaknya ?
Ewah..macam buat karangan bibliografi masE darjah 6 pulak
huhuhu.....

kalau la aku sekarang ni sEorang nElayan macam ayah aku masE mudE2...
sampai sEkarang pun ayah aku sukE pEgi laut walaupun dah tak kejE sEbagai nElayan lagi ...
Misti aku :

Kurus jE sEbab abis LeMak2 kat badan aku tErbakar..kat laut siaNg2 ni panas!!
pastu

aku rase aku tak la pakai kain macam mak cik dalam gambar diatas la kot...
pakai seluar la kan ? huhu
takkan nak pakai bikini plak kan ? dahsyat la nelayan pakai bikini?
Ngeeeeeee T_____T

Tiap hari dapat makan Ikan dan makanan laut yang frEsh2..
udang..ketam...sotong dan udanG Lipan (ada orang panggil udang ketak)
Sedap wooo..huh ..tak de la makan ayam cucuk je kan ? ahaxxx

Cilok kat Cik Google jew ... :)


Misti kulit aku gelap..(macam la sekarang ni putih? huhu
maksudnya lagi gelap la dari sekarang kan ?

pada waktu macam sekarang ni misti aku tengah tarik jala kat tengah panas
pakai topi mengkuang...

bau hanyir ikan ...

tak pun kutip ikan yang lekat kat jala dan masukkan dalam bekas ..

huh..susahnya nak dapatkan duit dan sesuap nasi kan ?
kenapa la ade orang yang tak bersyukur ngan keje yang dia ada?
(kadang-kadang aku la orang tu ..huhu ..sbb ble cuti nak start keje je..mak aih ..
punya la liat..bangun pagi macam nak nanges!!! )


keje duduk je atas kerusi,
dalam aircond lagi ...
siap boley berpesbuk
tenet sana..tenet sini ...
Berblog bagai

tu pun masih rase malas nak keje? ayah aku dulu mase jadi nelayan...misti sgt penat
dah la nak membesarkan kami 5 beradik..
nak sekolahkan ...nak makan ...huhu

aduyai....o.k la ye...rase cam insaf sekejap...
sekarang nak sambung wat keje ye ...
dah...dah.... anda pun sila la buat keje ye ... huhuhu









3 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

TApi kalau dah tempat kerja tak dak kerja macam saya tak dak kelas hari ni boleh la bertenet kot.... hehehehe bukan apa dari dok mengulaq tempat lain baik dok ofis... dah tak dak kerja main tenety je la...

Lya Colours said...

arwah atuk kita, belah mak (terengganu) dulu nelayan. tau la nelayan terengganu, pakau topi besar yg org panggil terendak. igt dulu masa kecik2, arwah atuk ni even dah tua dia still kuat, tetap p kelaut ikut geng2 laut dia. kalau balik, bawak balik ikan besar2. sotong pon besar. kat belah pantai timur sotong dia mmg besa2 banding pantai barat ni. kalau dia bwk balik sotong, nanti dia yg siangkan and bakar, nak bagi cucu2 dia makan. siap ada cicah budu. hoih memang terbaik la. huuhuhu skrg arwah dah meninggal 5-6 tahun lepas. semoga arwah tenang di sana. miss u aki (kita panggil atuk = aki)

hoih panjang plak bebel. hahaha

~WaNniE~ said...

lama dah tak makan udang ketak...
salam perkenalan..

wannie follow mawar berduri