IFTAR Day 2

Bismillah 

Hari ni dah masuk 4 hari kita berpuasa kan ?
cepat juga rasenya ....
hari first puasa hari ahad ...misti penat melepek je kat rumah ? 
kalau hari bekerja ni macam kurang terasa sikit ...pada saya la 
4 hari puasa saya belum lagi sampai ke Bazar Ramadhan 
sebab tak suke sesak sgt pastu ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sgt manusia ...rimas 

kang nak berebut beli makanan lagi lah tak kuasa 
kalau diorang nak beratur elok tak pe....ni main redah je 
kita ni penat tunggu tak dapat-dapat 
sebelum berangin baik tak payah pergi 


jadi kita berbuka kat rumah je la.... 
makan yang biasa-biasa yang penting kenyang :) dan tak membazir 
kalau boleh kami tak nak membazir ...beli macam-macam makanan tapi tak habis pun 
yela duduk pun berdua je 

 telur mata ni wajib ade ....
dua biji telur mata ni utk Tn.John sorang je pun ...hihi 

ni paling simple la ni ....
sambal ayam cincai-cincai ......

pastu bekas kuali sambal tu goreng kentang pulak ye 
siap :) 

 yang ni beli .....


lepas berbuka sebelum tido kita minum ni 
ice lemon green tea...kalau tak letak lemon alahi pahit :P 
so masuk lemon biar dia masam sikit 
saya guna green tea cap boh je 

ni pulak makanan sahur 
simple sgt asalkan kenyang perut 

Tn.John tak kisah berbuka kalau tak ade kuih-muih 
senang sikit ...ekeke....
saya pun tak kisah ...asalkan ade makanan nak makan o.k lah 
kang mana perut nak isi nasi ...nak isi kuih pulak kan ?.... kata nak selim sikit raya nanti :P 
pppffffffffffffffffffttttttttttttttttt 


Sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

5 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Nafira usof said...

Samalah ngan zura.. masak simple2 je.. lagi pon balik keje pon dh kol bape sampai rumah.. masak simple2 jer laaa. janji ade bende nak makan kan~

idzwa kamaruddin said...

bulan puasa ni tgk telur goreng pun bleh jadi lapar T_________T

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nafira usof hihi..boleh geng :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@idzwa kamaruddin hihihi....napsu makan tu ..hahahhaha bertabah je kan ...hihi

ArELeEz said...

telur mata jugak buleh jadik p'buka selera time sahur.