Popia Daging

Bismillah...
lama juga rasenya tak update blog ...huhu
alhamdulillah cuti weekend tu berkesempatan balik kampung dan berbuka bersama keluarga
balik kampung pun sampai dah pukul 4.00 ptg ....tapi dah siap-siap singgah TESCO 
dah plan nak buat kuih sikit nak makan ramai-ramai 

tapi nak buat yang hebat-hebat tak pandai ...
jadi kita buat popia goreng je la mudah dan cepat ...

 sayur mayur .....nak letak sengkuang ..
tapi cari kat TESCO tu tak de la.. jadi kita letak apa yang ada jela 

 cari juga daging atau ayam kisar tu ...tapi nan hado ...
haish....TESCO tu banyak pulak bendayang tak de ...mungkin blom restock 
kita  pakai daging burger jela....o.k la janji ade gak inti nya kan .. 

 yang ni inti yang dah siap di masak ye ...

 lepas tu sesi gulung-menggulung ....
haha....ade yang besar...ade yang kecil...alahai ...o.k la 
nak buat makan kami-kami je ape da hal....masuk mulut habis jugak ...hihi 

ni yang dah siap di goreng ...apesal la kaler dia cam hangit je? hahahha
eh..tak hangit o.k ...sedap je rangup macam tu...
cuma warna dia je gelap sikit . 

o.k la ...kuih raya tahun ni tak ada ...
satu pun tak order ! huhuhu.....
baju raya dah beli
zakat dah bayar ! penting ni ...jangan lupa ye ....


Sekian. 
  


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

6 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Nafira usof said...

popia nih sedap di makan.
tapi malas nak di buat.. hahaha.. leceh.. kikiki

Fazleyatul Aini said...

saya kalau goreng popia suka gelap2 sket. rangup. hihi

ArELeEz said...

org kata, hitam itu menawan. jd, abaikah je lah yg ke arah kehangitan tu. ape ade hal..?! yg penting, sodap. ;)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nafira usoftula..kna masak 2x pastu nak menggulung tu pun hazab jugak ..ekeke

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Fazleyatul Ainihaaaa...bagus2 ade geng :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ArELeEz yesssza..apedehal kan ...ekeke