Kelas memasak Nasi Arab

Bismillah....

Masa saya buat entry jamuan lagi tu saya ada bagitau Linda sibuk kan ?
so ini lah aktiviti dia....dia kena handle event ni ...
kelas memasak Nasi Arab anjuran Puspanita 
Linda org kuat Puspanita :P 

 Cikgu pada hari tersebut Kak Halimah 
memang terror akak ni masak tau :) sejam sekejap je dia tunjuk ...
pung pang-pung pang ...siap 
ni pulak kak Jenab yang join kelas :P hihihi 
memula tu duduk kat belakang je ....then dah lama sikit ..org kata dah panas enjin 
terus sampai depan cikgu ha ..hihi ...


ni rempah yang digunakan ...
kalau nak buat kuah untuk makan bersama nasi arab 
pakai lah rempah masala ni 
ohya dalam resepi ni kita tak pakai santan tau ...tapi pakai yoghurt
 nanti la bila rajin kita share resepi ye 

 nasi yang sedang dimasak bersama kambing masala
bau dia..perghhh ...memang terbaik boboboi 
nasib baik buat sebelum bulan Ramadhan ..kalau tidak 
mau berlagu keroncong perut ni :P 

 nasi Arab yang telah siap sedia untuk di makan 
 Kambing Masala

telur masak Kurma 

 Ayam bakar rosemary ....
yang ni mmg umpphhh .....bau rosemary tu menambah selera 

yang ini salad arab kan ?
ohya ..sebelum terlupa ...Nasi Arab ni yang versi Yaman ye...
mungkin ade versi lain yang lagi...

O.k selamat berpuasa ye korang ...
publish entry makanan pepagi o.k sikit kan ?
sebab perut masih kenyang :P 
hahahah....
kang pukul 3, pukul 4 nampak makanan sedap ni mau 
perut bernyanyi riang ! 
bukan setakat berkeroncong ...terus berzapin, inang dan mak yong sekali ...>_<


sekian  


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

8 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

idzwa kamaruddin said...

aaa..sedap nyerrrr :)

Nafira usof said...

perrgghhhh... x manahan ler tengok nasi kambing tuh.. sedapnyeeee!

Sara Lynn said...

hahahahah.. mmg terbaik boboboii!!

ArELeEz said...

nak tambah lg.. b'shuffle, b'dangdut, b'retro.. hu3..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@idzwa kamaruddinyup..mmg sedap :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nafira usofnak-nak bulan puasa macam ni kan ..hihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Sara Lynnhai org kuat Puspanita :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ArELeEzhihihi....olschool sgt kan ? semua yang klasik je :P