Road Bully

Bismillah ....

Alahai ni bukan saya nak cakap pasal Kiki Kamarudin tau 
tak pe lah dia pun dah minta maaf kat uncle yang baik hati tu 
semoga menjadi pengajaran la buat dia dan buat orang lain 
zaman moden ni sekelip mata je benda macam tu boleh tersebar .
tapi walaupun ianya tak tersebar ....tapi ketahuilah bahawa tindakan sebegitu memang kurang baik .

o.k ni cerita saya pula....baru je jadi pagi tadi ...
masa nak pergi kerja...kami kan naik motosikal je setiap hari ..
pagi tadi ade sebuah myvi warna silver nak tukar lane tapi tak bagi signal 
dan kami dah hampir juga dengan kereta tersebut jadi Tn.John pun hon la kereta tu ...

kemudian bila kereta tersebut nak masuk susur ke tol sebelah kami dia hon banyak kali 
jadi saya pandang dia masih hon dan tunjuk Middle finger dia ...
laaaaaa.....saya ingat dah habis la setakat Tn.John hon dia tadi ..
mmg salah dia kot nak tukar lane tapi tak signal ...

masa melintas kereta dia saya nampak jelas muka melayu lelaki tu ...
tapi tak tau la kalau muka melayu tapi bukan islam ...
dalam bulan Ramadhan macam ni kan Syaitan tak ada ...
tapi pagi-pagi org tu dah macam kena rasuk apesal?
  
takkan setakat motosikal kecik ni hon kereta myvi dia
nak marah sgt? 
orang hon supaya ko tengok side mirror ko tu kalau nak tukar lane ...
pastu signal la..... masa ambil lesen kan ade belajar tu sume?
takkan kereta mahal signal tak de ......
lagi satu tuhan bagi tangan tu bukan untuk buat simbol lucah macam tu ....
guna lah tangan tu untuk buat benda yang lebih berfaedah dan berguna
kan?

o.k la tu je nak cerita...
berhati-hati di jalan raya ..jangan jadi road bully o.k ...


Sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

semoga orang itu peroleh hidayah
jangan dia nak jadi samseng jalanan jugak
nasib baik korang tak dihimpitnya
syukur Alhamdulillah

BaTiK_PiNk said...

Just abaikan, semoga pahala dia Allah bagi kat MB.....dia lupa kot, apa yg dia buat kat org hari ni, esok lusa Allah bayar cash kat dia balik....

fadzli Amir said...

Baca pun rasa angin satu badan ni...sebab melayu tu yg rasa angin...

ArELeEz said...

meh, kerat tangan dia secara b'jemaah, meh! huh!