Proton Malaysia Open - Super Series 2010

Bismillah.....
Hari ni dah 25 aribulan ...cepat btol mase berlalu
pejam celik, pejam celik dah pun masuk hari ke -25 dalam tahun 2010 ni ...
ape ya yang berlaku pada ari sabtu ahad yang lepas ?
ha... berita sedih dulu ye ....
Kemangkatan D.Y.M.M Sultan Johor ....
Sedih rasenya walaupun aku orang Perak ..huhu
seharian Sabtu tu dok tengok istiadat permakaman ......
Takziah kepada keluarga baginda dan marilah kita sedekahkan al-Fatihah buat D.Y.M.M Sultan Johor.....

:: Tiket yang berharga RM 20... ni je yang mampu ..ahax ::

SekarangBerita gembira plak ....
pada hari Ahad ...aku berpeluang ke Stadium Putra , Bukit Jalil
buat ape plak kat situ ?
ha ...buat ape lagi ?....layan badminton plak ...hihi
aku masuk pukul 1.00 dan balik pada pukul 7.00 malam ya lebam penat rasenya ....
huh..lame btol ...penig pusing kepala tengok shuttle cock melayang ...hihi
tapi ...Penantian tu berbaloi
sebab kedua2 perlawanan yang disertai team Badminton Malaysia menjadi Juara
tahniah ...tahniah .rase bangga la plak ...hihi ..
macam aku plak yang main
tahniah buat Datuk Lee Chong Wei
yang berjaya menundukkan jaguh Thailand
Boonsak Ponsana
21-13
21-07::Jeritan kepuasan setelah berjaya::

manakala pasukan bergu Malaysia
Koo Kien Kiat dan Tan Bon Heong
yang berjaya menundukkan pasukan China Guo dan Xu nama penuh tak tau dengan kemenangan
21 -12 pada separuh masa pertama
namun kalah pada separuh masa kedua dengan 17-21
namun ... bangkit meraih kemenangan dengan
21-16 pada set penentuan ....
tahniah buat anda berdua !!

harap lepas ni mereka boleh jadi Juara lagi ...
walaupun mataku agak kepenatan...nasib baik berbaloi ...
tunggu pasukan bergu Malaysia la ...
diorang last game ...tu yang sampai kol 7.00 baru balik ...


:: Para penyokong yang membanjiri Stadium::

dan akhir sekali aku nak ucapkan tahniah juga kepada
PENYOKONG badminton Malaysia
diorang ni bagi sokongan sepenuhnya ...
semangat sangat ...
dan
aku suka tengok badminton sebab
Penyokongnya berhemah sangat ...
tak de pun Insiden2 yang tak diingini berlaku .....
Tahniah lagi.. berapa kali tahniah da ....

Sekian melaporkan ...
Majulah sukan untuk Negara !!!

6 comments:

.::CeK LaLa::. said...

wahhh.. syok nyer p kat stadium terus!
We all laki bini tgk kat stadium rumah jer.. tu pon boleh sakit jantung dibuat nyer!! emo kan? hehheh...
Well... TAHNIAH pasukan malaysia!

CuTeMiUt78 said...

wah... kemain seronok ya dik.. tgk live lagi.. aahaakksss... akak tgk dari tv je la... golek2 dpn tv sambil layan dak mirul

[z@ck] said...

wah...tengok live mesti lagi feel kan dari tgok kt tv..

aku pn tgok smlm..puas hati Malaysia balon habis..hehehe..

p/s :Mujur tak ada insiden bakar kerusi..hehehe

mawar_berduri said...

Cek lala : hihi..memeng emo...terjerit2 kat stadium tu ...

Cutemiut : huhu...time2 bujang ni la kak bley layan live..hihi....

zack : tu la...balon...jangan tak balon ...hihi ..penyokong badminton tak agresif cam bola...botol pun tak de yang terbang ...aman je

Ena said...

wahhh.. best tu layan badminton kat stadium.. bile la leh wat cenggituw lg.. hu3x..

Abg Din said...

badminton sukan favourate abgdin...

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...