Please extra becareful....


BUAYA DI CORUS PARADISE RESORT PORT DICKSON?

tu la tajuk mail yang aku dapat hari ni .....
so aku pun Copy paste je la kat sini ....

Kawan aku bersama keluarganya pergi menghabiskan cuti persekolahan di Corus Paradise Resort Port Dickson hari Sabtu lepas, pada petang itu dia bersama dengan anak perempuannya mandi manda ditepi pantai berdekatan resort, ketika sedang mandi tiba tiba kakinya seakan digigit sesuatu dan menariknya ke laut. Beliau melepaskan anaknya dari pelukan sambil menjerit meminta tolong. dan anak tersebut sempat diambil oleh ibu kawan aku itu.Dengan pantas seorang lelaki pergi mendapatkan kawan aku nih yg terus dibawa kelaut. Dalam keadaan cemas itu, lelaki tersebut terus menarik kawan aku itu dengan kuat, kemudian dia sempat melihat apa yg telah menarik kaki kawan aku itu...seekor BUAYA!!...

Kawan aku terus dibawa ke klinik (tidak ke hospital port dickson kerana gak jauh dan kakinya mengalami pendarahan teruk) selepas itu kawan aku terus dibawa balik Hospital Melaka. Di hospital Melaka beliau dimasukkan ke ICU. Sekarang keadaan kaki beliau agak serius kerana urat kaki byk yg putus dan jari2nya tidak dapat digerakkan. Persoalannya disini...macamana buaya boleh ada ditepi pantai, kalau seorang dewasa boleh ditarik kelaut, apa cerita pulak kalau budak2?? bila aku dapat tau cerita ini..hati jadi kecut untuk mandi manda di pantai port dickson.. Ada sesiapa lagi yg tahu cerita ini? Dengarnya perkara BUAYA bukan perkara baru di pantai Port Dickson..kenapa perkara2 ini perlu disembunyikan??


Wallahhualam....
aku pun tak tau sejauh mana kebenarannya ?
aku cume tolong sampaikan untuk sama2 kita berhati2......
tapi?.....buaya ade ke kat laut? bukan buaya dok kat sungai je ke ?
sorry la aku ni agak jahil tentang hidupan ganazz liar seperti ni ....ahax ...

dalam air tenang jangan disangka tiada buaya ..hihi




18 comments:

ezzati said...

adeii..ngerinya..bru plan nk g PD ni...

zan-xray said...

bahaya ada di mana2.. tengok2 dulu keadaan sekeliling sebelum turun ke air atau tempat lain.
tunggu perkembangan seterusnya kisah ni

blueCITY said...

heeeeeeee
baca gak dalam email tadi
ishhhhhhhhh
ngerinya tgk gambo tuh
jangan kan buaya, tengok biawak beso pun ngeri!!
hhuhu

Mawar_berduri said...

ezzati : ala...rosak plan ye?....kalau nak pegi PD tu boleh ..tapi hati2 ye ...benda cam ni bukan kat PD je ..maybe kat tempat lain pun ada ..pokok pangkalnya kita kena hati2

BULLET said...

kat laut pun mmg ade buaye...bukan kat sungai je...kat kampung bullet pun ade citer ni tapi dorang akan diam je sebab kalau kecoh2 nanti orang xde nak datang pantai tu...tapi kalau xbagitau, bape ramai plak yang jadi mangse kan...sian kat family dorang...nak g piknik, lain yang jadi...

Mawar_berduri said...

zan : betul tu ...kat mane2 pun kena berhati2....

Mawar_berduri said...

Sis Biru : tu la pasal..sy tak leh tengok gambo nih ...ngeri?...

[z@ck] said...

hoh..
ngeri oh kaki tu..
betul ke buaya?

mamai said...

buaya ker rasanya bukan tu kot

Miss Layaleya said...

eiii.. ngerinya.. cmne la bleh jd gtu.. sy pn cofius ni, ada ke buaya air masin?? tp kalu tgk national geographic dolu2 cam ada..

Cik Amy Sensei said...

salam mawar..

waahh...lame tak komen di sini..mawar pun senyap saja..busy ke..hehehe

emm..ngeri lah tgk kaki tu ...usshhh...

mawar, ceria selalu k..

AzuanBudakMemandai said...

air yg tenang jgn disangka ada buaya...jadi kena hati3 le selalu hoho

Mawar_berduri said...

bullet....btol gak tu ..nanti rugi la resort tu ..

zack : memang mengerikan ..

Mawar_berduri said...

mamai dan kak Fahiya ... : rasenya ade buaya air masin ...bak kata opismate sy... sebab tu omputih kategorikan buaya ni pada dua jenis....crocodile dan alligator ...

Mawar_berduri said...

cik Amy : Sorry lame tak menjengah ....mawar cam bz cket lately ...berpindah opis ni memang leceh ..huhu...thanka ya Cik amy sudi singgah ...ti ade mase sy pegi merayap2 dirumah Cik Amy ye ....
Take care ...xoxoxo

Mawar_berduri said...

Azuan : btol..btol...stuju .. hihi

Bungakopi said...

ngeri betul tgok kaki tuh.
yg aku tahu buaya ada dekat sungai n tasik je.

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

uwaaaaaaaa~ nih yang buat put lg trauma nak mandi laut nih..
dah la put benci buaya..
la nih ada pulak buaya kat laut..
boleh tak kalo pupus kan je buaya tu? die makan org tu..bunuh je la..huuuuu~