P.O.W.E.R root punya cerita.


bismillah.....
wah...N3 kedua untuk hari ni ....
hihihihi
syabas Ross....
kerana hari ni anda rajin berjaya meng'update blog ..
back to the topic ....
last week aku dapat satu sms ...daripada satu no. 014..bla..bla...
tak ingat...dah delete pun ...
sms tu mengatakan ...aku dah terpilih sebagai pemenang
POWER ROOT ...
menang 10k...hahahaha... wat lawak je
aku power root pun tak pernah ujud kat umah aku beli ...tetiba bley menang
nampak no penipu nak mampos besonya ....
sape yang tak semena2 nak bagi 10k???
haish .....hihi


tapi...ape yang nak diceritakan disini....
ade la sorang member aku ni ...die pun dapat msg yang same ...
dia yang dah tak de keje lain sangat ...
sengaja try call no yang msg tu bg utk dihubungi .....

so , orang yang jawab call tu bgtau la ...

Penipu : Ya, betul la puan dah menang 10k.... boleh Puan bagi no.akaun puan...
memberku : owh..no.akaun ya? boleh....
so kawan aku ni pun bagi la akaun no. yang dah tak aktif .....
yang dalam nya ada RM10.00 je ..
hihihihihi
Penipu : baiklah puan, kami akan menghubungi pihak bank Negara untuk kreditkan duit kedalam akaun Puan ...pagi besok puan boleh cek ....
Memberku : o.k, pepagi esok sy cek ...

jadi pagi tu dia pun cek la gune cimb click ...hihi...sah la tak de duit pun ....
So, dia call lagi orang ni ...dia bgtau la tak de duit pun ....

Penipu : owh ya, puan ..kami kehabisan Cek 10k tu ...jadi boleh kah puan bank in kan RM 1000,00 kedalam akaun puan tadi ?
jadi kami akan masukkan wang 10,000.00 tu dan puan akan dapat RM 11,000.00

hahahhaha

macam2 orang nak menipu ni kan ? ...so member ku itu cakap ...
Sah la ko penipu .... ti aku masukkan 1000,00 kat akaun tu ko pun songlap duit aku ...
tak dapat 10k tapi yang 1k tu ko kebas ...dah lame buat keje camni ?

orang tu trus letak gagang ....tut..tut...tut.....

zaman moden ni macam-macam cara orang nak menipu...
harap2 kita takkan terpedaya dengan tipu helah mereka yang berhidung belang ini ...huhu

14 comments:

blueCITY said...

wahhhhhhhhhhh

rajin la pulak
ekekke

mmg, dunia sekarang ramai penipu
macam2 taktik nak tipu org
dia ingat semua org bodoh
org macam ni nak kena ajo jerk
ishhhhhhhhhh
ter emo lak pagi2 jumaat nih
heeeeeeeeeeee

SuMaiYaH said...

saya penah jugak dapat call gtu, ble denga dari power root je, terus cakap

"saya tak berminat la . babai"

hoho =p

LuVidA^^ said...

cehh...rasenye penah gak dapat msg cmtu...kompem2 la tipu..air power root pon x pnh minum heee :D

~0~ said...

aku xlayan pun msg gitu..tau diorang menipu...

Che' Pit said...

pernah dpt msg lbh kurang mcm tu.. mmg tahu dia tipu tapi saje nak dgr suara penipu.. so call lah dia..

tapi bila dia rasa mcm x leh nak kelepet CP, dia buat2 tak dengar, pastu terus off hp.. call balik x dapat... haa tahu dia kecut, ngeh ngeh ngeh..

LanaBulu said...

Teman pun dapat sms tu tapi bila check dgn telekom nombor yg tertera tu katanya itu dari indonesia..so terus delete je sms tu..mmg tak relevant langsong ..sbb bukan dari malaysia..
p/s- macam2 cara orang nak nipu nih..

Cik Amy Sensei said...

salam..

memang sekarang banyak yang tipu..so jangan percaya sangat kalo bab-bab duet nih...boleh melayang duit gitu jekkk kalo salah langkah dan terpedaya..

hati2 meniti hidup yang penuh penipuan ni...huhu

CuTeMiUt78 said...

akak dah byk kali dpt msg camtu.. sekarang ni org nak menipu macam2 cara kan..

Ena said...

eh eh!!.. cam samer jer.. penah gak dpt msg camtu.. walhal x pnh pun isi aper 2 peraduan.. ishh!!

mamai said...

memang penipu benda tu jgn terpedaya

maiyah said...

kalo menang power root mesti panggil wat temuramah

zan-xray said...

Walaupun kita sedar ini penipuan tetapi ada juga yang terkena sebab itu mereka tidak berputus asa . Dalam 100 msti seorang masuk perangkap. Kasihan.
baru ni dapat dari Mxis 17k... yahoooo pakcik kayo :-)
(dapat sms menipu gak)

AzuanBudakMemandai said...

aku kalu bab3 nie terus delete je mesej tue...

Abg Din said...

nanti abgdin bg no akaun abgdin ye...