Lain Orang lain Ragam


Bismillah....
seronoknya sebab hari ni dah hari Jumaat ... :)
actually, hari ni nak tanye la pendapat korang cket ....
Dilema menjadi perempuan ...ahax..
tapi lelaki pun boleh komen dan pilih k ....
antara Situasi A dan situasi B yang mane jadi pilihan ?

Situasi A
Boyfriend Si A
Dah lame couple...6-7 tahun
tapi jarang sangat nak bawak Si A kuar ...
bila Si A ajak kuar pun alasan rutin
" ade meeting, banyak kerja, balik kampung"
message jarang sekali....
bile tunggu reply message langsung tak reply ..
alasan
"tak perasan, cbuk, meeting..dah tertido, pnat"
ramai kawan2 perempuan

jadi Si A ni memang Independent la..
so Si A nak pegi memane sume boleh...
nak beli pape sume boley ...
nak keje sampai kol brape pun boleh ..
boleh berkawan dengan sesiape pun...


Situasi B
pun dah lame ...3-4 tahun
hari2 jumpa.... pegi balik keje same, makan same
pegi memane pun same ...malam je umah masing2.
dah balik umah message lagi ...
kalau lambat reply message ...masuk 10 sms kosong
kalau nak pegi memane ..sume tak boleh
sume misti dihantar dan dikawal selia oleh encik boyfriend
kalau tertido tak jawab message ...100 sms kosong
kalau nak beli barang pape
misti inform dulu
tak de kawan perempuan lain....kawan opis je la
dan Si B ni pun tak boleh simpan no.fon kawan2 lelaki
tak kira la kawan sekolah skalipun ....



yang mane rasenya lagi o.k ?







16 comments:

YuSniZa said...

err yg 1st lagi better kot..
sebab mungkin dah terbiasa berdikari dari dulu tak kiralah berdikari dari segi kerjaya, kehidupan atau perhubungan. (tapi dalam masa yg sama perlukan juga perhatian, tp not too much la)..sebab semak la kalau setiap hari nak berkepit..

maiyah said...

rem.. dua dua x best heee, x tau nk wat pilihan sbnrnya

[z@ck] said...

amik half A dan half B boleh tak?
=P

[s.u.r.i.a] said...

mm dua2 xbest. sebab A terlalu kurang perhatian & B telalu over perhatian. masing2 ade baik buruk nye.

mamai said...

oh ini amat senang

masalah pertama, tinggalkan pakwe cari lain

masalah kedua, tinggalkan pakwe cari lain

jgn peningkan kepala lelaki bukan satu orang ajer

mello said...

ahaaa.. bnd2 camni kena dianalisis secara terperinci.. buat keputusan berdasarkan jangka masa panjang..

kalau da kawen la kan, kita akan hidup berdua, bukan sorang2. perlukan se2org yg bleh jga kita, seorg yg pedulikan kita, seorng yg ambik berat kt kita..

lgpun, kalau da syg ngan iklas, bnd2 camni takkan dpt gugat hubungan.. yg penting bgtau pasangan apa yg kita mau, apa yg perlu diperbaiki.. kalau nak hubungan tu berkekalan la..

kalau dah kawin mcm mana?

hari2 la cerai klau gitu.. hahahaha..

ooh, terover plak komenku.. komen ini tidk memihak mana2 situasi pun.. just my opinion.. hehehe peace! =)

zan-xray said...

Si B tu rasa akan merana hidup, terlalu cemburu tu.

Si A tu pulak emm susah nak komen lak. macam tak de perasaan tu sebab macam dah ada special lain.

Sila cari yang lain
(sekadar komen je jangan diambil pertimbangan)

ct odah said...

due2 tak ok..tp yg 1st tu ok la..selagi dorg prasaan dorg its still ok..dorg pun mst dah saling memmahami kan...so tade la mnjd masalah pun..lg bgus yg 1st..

beautiful_rose said...

due2 x best...
A : serupe hdp sorang2
B : lom kawen dh nk mengongkong,mmg tande2 awl bakal di king kontrol!

better same rate lah..kalo bz pon sesekali kne luangkn sikit mse.nk kontol ade hadnye..x kan smpi nk berkawn pon kne de limit gak kot.....famly sndr pon x kongkong smpi mcm tu.pe kes BF nk kontol smpi mcm tu.aku rse mcm bodoh jerk ko bkn suami aku x de hak nak kontrol2 okay.....

blueCITY said...

salam mawar..

yang A menyakitkan hati
yang B, sakit gak hati

wakakkakak...

say no for A & B

tapi B better..

hahhaha

secangkir madu merah said...

salam kenal...,

A dan B, kedua duanya tak OK..

reject awal awal..

lu pikirlah sendiri..

shidah said...

kdng nk dia ader sm2 setiap ms.. kdng2 xnk dia ader.. nk gk ngn kwn2.. waduh2.. bisa bangat nk pilih.. lau pilih A nmpk mcm dia xkisah pasal kita & lau pili b la..perrgghh king control la pulak.. lyn 2 2 la..hahhaa

myfuzzyworld said...

Salam,

Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

✖sLap mE pLz!™✖ said...

ssh nk ckp,,
sume yg terbaek,, huhu

ika said...

hahaha...ros mcam tau je sape!huhuhu

Eazy Izzuddin said...

hmmm....
1st
=P
xD