Dulu bercucuk tanam, sekarang nak menternak pula.


Bismillah ....

tau tak ..bulan lepas kitorang kat office gigih dok tanam pokok dalam balang ...
kan nampak peaceful je ...unsur hijau dan unsur air ...:)
project tu telah berjaya ye..hihihi

pokok saya tumbuh dengan jayanya...
berakor berakar banyak plak tu :)

cube tengok tu.....banyakkan akar pokok saya
pokok yang saya tanam ada 3 balang semuanya :)
yang ni 2 je lagi satu pokok sama macam balang bulat tu

pastu ni terasa macam meronta-ronta plak hati ni nak bela ikan ....
hahahhaha...gatal btol :P
Kau ingat ni rumah ko ke Jahhh oiii...ni opis laaaa...hahahaha
tak kira...nak jugak sambil buat muka #mintakdilempang...

ikan yang jadi pilihan ialah Ikan Guppy :
macam gambar diatas ...
cantikkan ..letak 2 ekor setiap balang ..
wahhhh gitu :P
ni Cik Emmy la punya pasal...
dia dah terlebih dulu bela ikan ...tapi ni ikan laga ...
cantikkan ? grrrrrrr ...nak ikan ....nak ikan ...

o.k baiii ..nak pi bli ikan sekarang jugak !!!!


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Menang Motosikal : GP Joran

Bismillah

hari ni nak cerita tentang lelaki hebat dalam hidup saya yang pernah saya ceritakan dulu
petang semalam Syakir (adik Bongsu saya) telefon...
dia cakap
"Angah esok jangan lupa tengok Surat Khabar Berita Harian"
"ait? buat apa ? kenapa?"
"Ayah menang Moto ..."
terkejut jugak saya tau ...huhu
Tuah ayam nampak di kaki, Tuah manusia siapa yang tahu kan??
alhamdulillah ...

cuba teka ayah saya yang mana ? :P

Sebenarnya ayah saya masuk pertandingan GP Joran kat Teluk Senangin , Perak semalam ...
pastu rezeki ayah dapat menang Motosikal, Modenas Kriss
rupa mane motor tu saya pun tak tau ...
sebab tak balik kampung lagikan ?
tunggu lah balik kampung nanti boleh snap gambar buang skeping dua....hahahha....
naseblah...blogger memang begitu... :)

perkara pertama sesampai kat ofis... terus bukak Berita Harian Online
pastu tak jumpa :P
sekali..Kak Pah cari jumpa....Yeay ..hihi
nak baca ? kat sini
pastu tak puas hati lagi... :P ngan gigihnya pinjam surat khabar bos
sebab bos je ade surat khabar Berita Harian , yang lain Utusan je
selak-selak...jumpa.....pastu lagi sekali gigih terus scan #Gilaeksaited ..hahahha
semangat kan ? :P tak pe excited tak pernah menang moto la katakan :P

Nilah hasil kegigihan saya tadi.. :P
hasil keratan akhbar yang telah di scan :)

sekian ...wassalam




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

5S Corner / Sudut 5S

Bismillah

memandangkan 5S memang post popular yang menaikkan statistic blog saya
jadi hari ni nak share lagi mengenai amalan 5s di pejabat :)

kepada yang baru nak amalkan amalan 5s...
ni ada idea sikitlah macammana nak buat 5s Corner atau sudut 5S

Contoh 1 : zon Helang memang diorang siap letak gambar helang menyambar gitu ..
sungguh kreatip ye ....

Contoh 2 : Zon Raffelesiatapi gambar rafflesianya tak de yang ado bunga orked ...
tak kesah lah jah ...janji shantekk..kannnn

contoh 4 : Zon Penta S

Penta tu lima kan ? so ni misti nama diambil dari situ lah kot ...

Contoh 5: Zon My Origin
Tadaaaaa... ni zon 5s ofis saya sekarang :)
memandangkan seksyen kami mengeluarkan sijil Tempasal
atau Certificate of Origin...
jadi bos kami pilih nama ni ..shanggih kannnn ? hihihihi

Contoh 6: Zon Gemilang

yang ni zon lama ofis saya ...
masa belum pindah ... :)
sekarang dah tukar nama baru


o.k Sekian...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

About Me

Bismillah ...

tak tau nak update ape ....
jadi merapu jolah ..o.k jugak ..as long as ade benda baru yang
boleh dibaca kan ? huhuhu

saje nak bagitau ..kite dah tukar details about me tu :P
(giler lah ber kite-kite pepagi buta nih.... tak pernah-pernah dibuatnya..hahaha)yang ni yang lama....

haaa....yang ni yang baru ....
Married harus bagitau ....kalau tak nanti sentappp Tn.John kan?? :P
actually dah 27 pun ..tapi lambat lagi nak masuk 27 jadi pakai 26....hujung tahun kita tukar 27 ye ...hahhaha (Asyik nak mudeeeeee je...haiyakkk..xpe lah..seb baik tak letak sweet 17 kan ? )
memandangkan saya kena kurangkan makan nasi .. :'(
dan kena lebihkan buah ..... :)
jadi saya tukar jadi begitu :P

tapi tak boleh blaaaa jugak siap ade ayat "Boleh gitu?" aiyoooo
pengaruh...pengaruh ...hahhaha

tak pe la..bukan blog orang lain kan? blog sendiri ..
jadik tak de masalah nak tulis camno pun ...
selagi tak salah dalam agama ....tak lucah,
tak menyinggung mana-mana pihak dan tak salah disisi undang-undang ..
khennnn????


o.k itu saja bebelan dipagi hari :P

sekian ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Penambahbaikan 5S


Bismillah ...

dah masuk ofis baru lebih kurang 2 bulan ....
so bila masuk tempat baru nih memanglah banyak benda nak kna buat
lagi-lagi yang berkaitan dengan pengauditan 5S ...

jadi kami telah bergotong-royong siapkan apa yang 5S perlukan ...
tengok la...kemas tak ofis kami ?
hihihi :)

sebelum : fail diletakkan bersepah ...
Selepas : Fail disusun kemas di dalam magazine holder :)

yang ni biasa je ...sebelum kosong pastu kasik tempek je ..:P Ynag ni ...sebelum penuh dengan fail
selepas dah kemas :)


sebelum fail diletakkan bersepah-sepah ...
Selepas fail disusun kemas didalam magazine holder
dan di tagging mengikut skim ....


Sekian :)

nanti kalau rajin upload gambar sudut 5s yamg menarik plak ye :)



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kad Pengenalan Baru

Bismillah ....

pada awal bulan haritu ..kami dua orang telah berjaya buat IC baru taw ...
bukan main payah nye lah nak ajak Tn.John pegi JPN buat IC ..
jauh la...
malas la...
ramai orang la...
haish..seribu satu alasan lah kiranya ...huhu

Pegi ngan Tn.John pada jam 9.00 sampai Putrajaya 9.45...
pastu tengok dah ramai ummat ....
ambik no. sekali dapat No 224 dan 225
kat kaunter baru no 85...alahai ..jauh giler .....

tapi nak tau tak ....Servis diorang cekap dan laju taw ..
tak lama mana pun kami tunggu ...
saya bayangkan kna tunggu sampai after lunch la agaknya ..
sekali dalam 11.00 pagi kami dah siap ambik gambar sume
dah boleh balik :) ...mari tengok...ini IC baru saya :) ..
gigih je ambik gambar IC Menyengih cenggitu ...hahaha
pantang nampak kamera namanya...:P

IC baru ni lebih berkualiti dari IC lama ..
cantik ye..pada sebelah gambar yang kecik tu ..ghost picture tu ...
ada peta malaysia...kena telek betol2 baru nampak ..
gambar berkilat ..pastu ada lagi satu gambar kita kat bawah tu kalau tengok bawah cahaya biru

kalau sesapa nak buat IC baru ...
boleh berbuat demikian di Jabatan Pendaftaran Negara yang berdekatan o.k...
kalau nak cepat ....silalah pergi ke JPN, Putrajaya
boleh siap dalam masa 1 hari bekerja ...:) cekap btol :)

Ibu Pejabat JPN Putrajaya dan JPN Ibu Negeri beroperasi setiap hari

8.00 pagi-5.00 P.M
waktu rehat
1.00 - 2.00 Petang
Jumaat
8.00 -5.00 Petang
Waktu Rehat
12.15-2.45 petang

Sabtu dan Ahad
9.00 pagi - 2.00 P.M
(JPN Melaka beroperasi 8.00 pagi – 1.00 petang)

kalau nak tau details bagi negeri lain ... tengok kat sini --->
waktu operasi JPN

actually dah lama nak buat N3 ni ..tapi takot Nurul marah..hahahha
pergi JPN tak rojer2 dia.... iolsss pergi ngan Tn.John
jadi malas lah nak ganggu Nurul ngah koje khennnn? alasan typical btol lah ..
ni Nurul dah tau ...jadi bolehlah buat entry :P
Nurul sayang tak marahkan?? huhuhu


Ni IC lama yang dah patah ...
haishhh....letak dalam casing plastic tu pun boleh patah ...
aiyoo....ganas arggghhh

O.k ..sekian






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Lelaki Hebat dalam hidup saya

Bismillah

rasenya boleh lagi kan nak buat entry Hari Bapa...
saya nak bagitau semua...
saya rase dalam hidup saya...lelaki yang paling hebat ialah Ayah saya...
kenapa saya rasa ayah saya hebat ?

Walaupun ayah saya bukanlah seorang Director mahupun Engineer ..
tapi pada mata saya dia lebih hebat dari itu semua...
ayah saya dilahirkan dalam sebuah keluarga besar ..
yang terdiri daripada 14 orang adik beradik...
ayah merupakan anak ke-5 dan anak lelaki ke-2 dalam keluarga selepas Pak Ngah

Memang ayah tak dapat pendidikan yang sempurna...
disebabkan kemiskinan pada ketika itu ..
tok wan cuma bekerja sebagai Nelayan dan tok surirumah ...
bagaimana nak sekolah dengan pendapatan begitu dan keadaan adik beradik yang ramai ...

ini ayah saya yang hebat

Namun begitu ...saya kagum...
walaupun ayah tak bersekolah macam saya ...tapi ayah saya pandai membaca!!
dia belajar sendiri ! ayah saya sangat cekap mengira !
ayah selalu cakap
"Apalahhh...ayah tak sekolah pun lagi cepat kira"

Dengan usaha ayah saya sendiri ....
Ayah saya ada lesen memandu Jentera Berat jenis H ..
dan kini ayah saya bekerja membawa jentera berat ( traktor kat Kuari)
bersama syarikat Lafarge Malaysia
mungkin ianya tak la hebat mana pada orang lain..
tapi pada saya ..saya bangga dengan ayah saya ...
kami 5 beradik membesar dengan sempurna..
cukup makan pakai dan pelajaran yang ayah berikan ..
terima kasih ayah ...

Selain dari usaha dan kegigihan ayah...
ayah saya juga seorang yang KUAT dimata saya ..
ayah yang keluar bekerja seawal 7.00 pagi dan pulang pada jam 6.00 petang ...
mampu keluar semula selepas solat Isyak untuk bermain badminton
atau menjala Udang dilaut sehingga awal pagi baru balik ...
kami selalu tertanya2..." Ayah tu tak penat ke? tak mengantuk ke?
...esok pagi nak pergi kerja lagi?"
Laut memang tak boleh dipisahkan dengan ayah ...
rasenya kalau ikotkan minat ayah ..
tak nak ayah kerja makan gaji tu ...mau dia nak kelaut je
jadi Nelayan ...
tapi memandangkan pendapatan ke laut yang tak menentu ...
ayah batalkan hasrat hati tu ...

masih ingat lagi dulu ...
masa tu saya ditingkatan 1 hingga 3...
ayah saya hantar saya bersekolah di sekolah berasrama...
Setiap hujung minggu ...ayah misti datang ..ayah akan bawak biskut dan makanan ...

Ayah saya dilahirkan di Kedah ...
namun membesar di kampung saya Kampung Padang Serai ...
walaupun ayah saya hanya memandu kereta dari Perak ke Kedah sahaja ...
tapi ..masa saya ditawarkan ke Sekolah Menengah Teknik, Gerik ...
Ayah saya berusaha mencari kawan yang tau jalan untuk hantar saya ke sana...
sama juga keadaannya masa saya Ke Politeknik di Kuantan, Pahang..
Pahang tu terlalu jauh pada kami masa tu ...
tapi pada ayah tak de yang mustahil...selagi dia mampu dan terdaya ..
dia akan usahakan....

Masa adik saya ditawarkan sponsorship ke International college Automotive Malaysia (ICAM)
ayah juga yang hantar ....
ayah memandu semalaman dari Perak ke Pekan , Pahang..
masa tu saya sangat risau ...
ayah pun bukannya semuda dulu dan dengan keadaan Jalan yg dia tak pernah lalui...
tapi .... ayah mampu je buat semua tu untuk kami adik beradik ..
pada hari ini umur ayah saya dah pun 53 tahun ..
Saya berdoa kepada tuhan agar ayah saya sentiasa dirahmati
dan dilindungiNya ...
semoga diberikan Kesihatan yang berpanjangan ...Amin Ya Rabbal alamin..

Ayah, Mak dan Arjuna ..Peace :)

Selamat hari Bapa kepada semua bapa-bapa yang hebat
saya percaya semua ibu bapa akan lakukan yang terbaik untuk anak-anak mereka..
walau sukar bagaimana sekalipun ...
mereka akan berusaha untuk jadi yang terbaik ...


Tn.John belum jadi ayah ..jadi tak payah wish kat dia...huhuhu...
boleh gitu :P ...



Terima kasih Ayah !!!
We love U






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Cemerlang lah sangat kannnn?

Bismillah ...

pagi tadi kan buat n3 wordless Wednesday je ..huhu
so sekarang nak story-mory sikit
alhamdulillah ..... ni lah yang dinamakan rezeki ...
tuah ayam nampak di kaki tuah manusia hanya DIA yang mengetahui ...
Syukur ..terima kasih

actually ...memang tak sangka ...
tak pernah langsung terlintas kat kepala ni ...
yela...terasa diri ni terlalu biasa utk terima anugerah ni ...
banyak yang terbaek ...dan bagus ...
tapi rezeki dari NYA tak de siapa yang boleh menyangkal ...alhamdulillah

gambar kat bawah ni kami ambil selepas selesai majlis
ni semua ahli AKRAB yang berjaya dapat APC

ha..dari ahli AKRAB kami pecahkan lagi ...
yang ni PA ahli AKRAB yang dapat APC ....hahahhaha

amboi...galaknya bergelak kat situ??
hahahhaha... en.Samsu selaku photographer buat lawak...
mane kami tak gelak ...rupanya ..tengah kami gelak
dia snap gambo ...huhuhuhu #hovertaw... hahaha

o.k ni yang dah ready ....:)
1 ,2 , 3 chessseeee ...lastly ....
Cik Puan Blog ....huhuhuhu

#Gomoknyabilanakkurusni!!!!!

Sekian







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

#Wordless Wednesday 15






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Mee Kari dan Chicken Herb Noodle Soup, Seri Suria

Bismillah
hari ni nak introduce makanan feveret kami ..hihihi
memang terbaeklahhh...
sedap ... i like very much ...

lokasi : Restoran Seri Suria, Amcorp Mall, Petaling Jaya
Menu : Mee Kari dan Chicken Herb Noodle Soup
harga : Below RM 10.00 each

tak mau cerita panjang.... layan gambar ni

mee kari yang cukup rasa ...
berkuah pekat dan penuh dengan pelbagai ramuan ..
ada telur, udang, ayam, fish ball, tauhu da sayur-sayuran

Close up sikit ....tengok isi ayam tu ..
mmmm..yummeh... =P
ni feveret Tn.john
selalu belom sempat Tn.john makan..
saya dulu dah cedok ayam dia...hahahhaa

this is mine :)
sedap dan berkhasiat ...ewah ..hihii
Chicken herb noodle soup ..
kalau tak nak mee ..boleh tukar dengan mee hoon atau kuey teow

Kenapa ianya berkhasiat ? sebab sup herba tu baik untuk peghadaman :)
pastu ..memang banyak sayur kat dalam tu ....
ade ayam seketul dan sememang nya sedap ...

Close up sikit..
haish...gulppp..telan air liur arghhh gini :P

untuk lebih umpppphh...jgn lupa makan bersama
cili jeruk nih ...


sekian .






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

aktiviti hujung minggu

Bismillah ...

clap...clap..clap...
amboi gumbira ya..pagi-pagi dah bertepuk tangan ?..huhu
yep..gumbira karena hamba dapat pulang ke kampung halaman ...
miss them a lot ... :'(

memang syok balik kampung ...
tapi yang tak brape nak syok ..coz dapat balik sekejap sgt ..
balik pagi sabtu dan balik ke KL pada pagi Ahad :(

tapi tak pe lah ...janji dapat balik..
masa balik kampung..ade la melawat mak teh ..
mak teh sakit ...tapi nampaknya makin sihat ..
mudah-mudahan diberikan kesihatan yang bertambah baik untuk dia ..
amin...
gambar diambil dari tingkap kereta ...huhu
Syairah, mak ...along ...Syakir kat pintu
dan abng Long ...

semalam Isnin ...cuti
ade appointment ngan doktor kat Hospital ..

haish.....naseb badan lah...
mude2 dah kena ulang-alik ke Hospital :(
dah la ade sorang budak kat kaunter tu ...aku aim betol lahhh ..
hish ...sombong nak mam ...grrrrrr ...
geram arghhh...

o.k lah ..bai ..
ado kojo nih :P





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

lagi Kesian!!!

Bismillah ....

Tensi...tensi..tensi...
tadi Lynda terkono...and now saya pulak yang kena....
kesian kamiiii...huhuhu
kejadian yang baru berlaku...masih panas dari oven nih ....

alahai ..kerusi ...bak pe lah mu patah ?
seb baik blom duduk ...baru tolak kebelakang nak duduk...
haishhh....kalau dah duduk jatuh !!!!
mak aihhh..mau retak tingkat 12 nih ...hahahhaa
pastu mau muke tebal #namplohpat inci :P
ni pun tebal jugak la ..tapi tahap #Duaplohpat inci je ...hhihi

tensi ....tensi..tensiii.....
macammane la kau boleh patah ...
orang yang duduk ni ...bukan monyet kot??? ...aiyoooo...hahahha
orang yang berpuasa plak tu ... :P..dugaan berpuasa nih ...hai la badan ...
nak cakap suke cunggit kerusi ke belakang mmg tak laa...
gayat kot kalau buat macam tu ...takut terjatuh kebelakang ...
ish..ish..ish.....

rase macam nak ambik kerusi batu je buat duduk :P
boleh gitu ??? hahahha








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kesian !!


Bismillah

tengahari tadi masa pegi beli makanan ...
Lynda kawan saya si PA yang Gojes terkena berdas-das tembakan ...
sadis betol...Kesian dia...
habis baju dia kena tembak dek budak indon
yang jual nasi kukus yang cuai lagi tak reti 'say sorry'
alahai...sabo jelah...

Budak tu terpercikkan kuah nasi kukus
yang berminyak itu ...
dah la berminyak..ade bau kari la kat baju Lynda ...
pastu budak tu geleng kepala dan hulurkan sehelai tisu sahaja
memang tak ada perkataan "Sorry atau Maaf"
ish..ish...ish ...ish....
Kesian .. #sekali lagi

Tengok tu ..banyakkan kesan kotoran ...
dah la kat ofis...lagi 4-5 jam nak stay kat ofis ni ..
harus lah kna basuh .....kalau tak mmg tak selesa ...
Kesian kat Lynda #tigakali .

Jadi kami berdua gigih lah menyental baju kat ofis huhu...
dah la berus pun tak de ...harapkan sabun cuci tangan je ...alahai
nasib baik ade hand dryer kat ofis...boleh keringkan baju ...hoho
#multi function :P

petua orang ...kalau nak hilangkan kesan minyak yang degil boleh lah :
:: gosok bahagian yang terkena minyak tu dengan sabun mandi (jenis buku)
atau pun...
::sapukan bedak talkum pada kesan minyak kat baju tu ...pastu baru cuci

jadi kami pakai petua kedua...pakai bedak talkum je ..

dan setelah setengah jam didalam bilik air ..
ini saja hasilnya ... :(
tapi o.k la tak la teruk sgt macam mula2 kna..
dan bau kari nasi kukus tu pun da ilang ...

sabar ye Lynda kawan saya si PA yang gojes :P ....
Kesian #kali keempat :P


Sekian
..eh..macam hampir kan kesian dan sekian :P hahahah







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

membeli-belah dihujung jari : Tudung

Bismillah

Entry yang dah lama nak publish ..
tapi ...hampesss...sampai sudah tak publish :P
alahai Mak Limah ....bakpe la mu maleh beno? hohoho

o.k...tak pelah ..akhirnya hari ni dah pun di publish ya..
Saya suke jugak bershopping online ni...
mudah ..tak payah la nak penat2 pegi pusing satu Jalan TAR nak beli tudung sehelai ..
penat oiiii...ni klik2 sajo...berkenan
terus book ..bayar online ..
dan tunggu barang sampai ya ... :)

hari ni nak review tentang sebuah butik tudung ..

Butik Qaireen Qaisara

koleksi tudungnya memang menarik ...
antara yang terbaek dari ladang ialah :

Tudung Ranaa Rose....
sejenis shawl panjang yang dipenuhi bunga rose...
bunga rose yang kembang dan tak perlu di siram ye kawan-kawan ..hahahha

lagi satu....ini tudung bawal Balqis
yang ni pon penuh dengan bunga rose yang berkembangan
tapi jenis bawal ...senang nak pakai
jenis kain yang "mengikut arahan"...hihihi..ya...mari kenal kan ...
inilah pemilik butiq qaireen Qaisara yang Shomellll...
no no no ...ini Puan ye ...She's married
Puan Ratu Ar-Rahman ...

lagi satu yang menariknya...
dekat page butiq ni ... Puan Ratu ada tunjukkan cara pemakain tudung
yang menarik lagi trendy ...

Kepada adik remaja ...
yang rajin beli Majalah remaja ...macam mase mak timah mude remaja
butik Qaireen Qaisara ni pernah masuk dalam Majalah tu tau

cuba selogkar balik Majalah dalam gobok tu ...
cari yang bulan Oktober 2011 ...
haaaaaaaaaaaa...betul la tu ..yang tulahhhh

lastly...
nak jugak tempek gambar sendiri :P
o.k..ni Tuan Tanah yang makin mengembang bersama
tudung Ranaa rose yang jugak kembang :)


Jangan lupa bershopping di :

Butik Qaireen Qaisara

Qaireen Qaisara Boutique





Sekian ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kisah genap Setahun dan luahan hati

Bismillah ....

pejam celik setahun sudah bergelar seorang isteri ...
rase macam baru semalam bersanding ...
rupenya dah setahun berlalu ..
Tanggal 4 Jun 2011 kami telah disatukan ...

Memang banyak suka dan duka dalam hidup berumah tangga ni..
yang paling penting Sabar dan sentiasa mohon kepada Allah agar jodoh dipanjangkan hingga
ke akhir hayat ...Insyaallah

Sepanjang setahun kami hidup bersama ....
kami tak ada masalah yang betul2 besar melanda ...
bergaduh kecil-kecilan tu biasala....
tapi memang tak de la adegan pistol kat kepala atau pisau kat perut tu ..hahahaha
stakat meniarap dalam bilik sambil dengar walkman tu biasa la khennnn...hihi

semalam memang tak de pape special celebration pon...
kitorang kan hari-hari special... boleh gitu ? hihihihi...
semalam setengah hari saya terpaksa menunggu kat Hospital ...
menghabiskan masa kat situ dengan menunggu ......

sedih jugak la..orang lain ulang tahun perkahwinan yang pertama
sambut bertiga ....awak plak sambut sensorang kat hospital plak huhuhu..

dari jam 9.00 pagi ... sampai jam 2.30 kat situ ...
bosan btol ...last2 ambik 2 gambar ni mms kat Lynda
punya la bosan ...

pastu bila masuk office ramai la yang tanya ..
tau memang niat diorang semua baik ...
nak tau apa yang berlaku ...
saya sihat-sihat saja ...

tapi hati ni terguris jugak la bila
ada yang mengusik seolah-olah saya pregnant...
sedih tau ....kadang2 benda macam ni boleh spoil mood
sape yang tak sedih...
tengok Pn.Mimi dah ade Iress yang cun like mummy like dotter
Cik Su pon dah ade Adel Irfan yang kachak
Pn.Beth lagi best ..dah ade sepasang pon :)
Harraz dan Irdina... bestnyaaa...

tapi tak pe lah take as positive ....
saya dan suami happy dan bahagia dengan kehidupan kami ...
memang kami enjoy our life together ...
jadi ..tak pe lah rezeki tu belom ada ....
mungkin tak de rezeki anak lagi ...
ada rezeki lain untuk kami ....alhamdulillah
terima kasih Allah ...

semalam saya pergi wat check up ...
dan berjumpa dengan Dr. Kiren Sidhu
doktor dari klinik specialist Hospital Pantai..
Dr. Kiren bagitau saya semalam ...
saya ade masalah sikit ... tapi tak serius ...
jadi untuk mengelakkan perkara yang tak diingini pada baby ...
saya telah disarankan untuk tidak mengandung dalam masa 6 bulan ini sementara
dalam treatment ...PAHAM ? so jgan la dok tanya lagi o.k

jadi saya dan suami rasa itulah yang terbaik ...
saya nak betul-betul sihat ...
saya tak nak anak saya nanti bermasalah ...

jadi kawan-kawan semua tolong jgn tanya tentang baby doakan kesihatan saya ye ...
semoga saya dapat menambah ummat nabi Muhammad s.a.w
yang berkualiti suatu hari nanti
Insyaallah..... amin








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.