kegilaan yang makin parah ...janji ini last :P

Bismillah 

OMG..OMG...OMG...pls help me ...
hahahaha....gila ke hape? tapi mmg dah terasa ade sindrom gila tu sikit-sikit :P 
tak tahan tengok benda cute-cute gini ...grrrr...grrr ...
alololo...homey ngatttt nihhh :P
terbeli sebijik lagi power bank yang sgt cute T___T  


yang kali ni kalau terjatuh tak retak o.k ...kah..kah..kah #SaraLynn
its jelly ...yeahh..:P 
tapi yang ni kurang power sikit dari power bank yang Hello Kitty tu ...
yang ni sama power macam Cik Sara lynn punya :P 

so adorable ... huhuh
jadi...mari pose bersama si biru yang cute sgt nih..hihih
1..2...3...krikkkk 
-_______-" 


Sekian..  


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Berehatlah Arjuna sayang :'(

Bismillah...

tak tau lah nak cerita macammana....
saya sedih sebab ni entry terakhir tentang Arjuna :'( 
arjuna ni kucing kami ....
bela sejak kecik lagi ...
tapi sayangnya umur dia tak panjang ....
4 tahun je dia ada bersama kami .....

 rase baru je kami bela dia...
macam masih kecik je macam dulu ...

 masa saya balik kampung hari jumaat ...
Juna kurus sangat ... adik cakap dia sakit ...
dia tak mau makan .....
along rebus ikan bagi dia makan....siap suapkan lagi.. supaya dia cepat baik ...
dia jalan pun sgt slow dan teratur saja ...

 along sediakan kotak untuk dia tidur ...
bila dia rasa kuat dia bangun dan jalan-jalan kat luar sekejap...
bila dia sakit dia akan masuk dalam kotak tidur...
kalau tak dalam kotak pun dia akan tidur bawah meja...
kesian sgt tengok dia ...tak tau sakit apa 
 bila along panggil dia ...
"Juna mana?" walaupun tak larat jalan dia jalan jugak  pergi kat along ...
T_____T 
sedih btol bila ingat ....
 malam sabtu tu kami makan ramai-ramai...
selalu masa dia sihat dia akan kacau kami makan ...
tapi semalam dia keluar dari kotak dan jalan pelan-pelan pusing kami...
akhirnya dia tak larat dan baring balik tepi kotak ...
masa kami nak masuk tidur .... along angkat dia masuk kan dalam kotak tempat tidur dia...
dia diam dan ikut saja...

pagi ahad 24 Mac 2013... Juna dah xde ...
kami bangun pagi dia dah mati dalam kotak tempat tidur dia....
alahai sedih sgtttt ...

tapi saya tak menangis pun masa tu ...
sebab ...adik saya  (saya panggil kakak) dah menangis ...
along pun sama.... mmg la mereka lagi sedih sebab diorang yang jaga dia kat kampung  dari kecik...
saya kan balik kampung sekali-sekala ja...dalam hati mmg sedih ...
tapi dalam masa yang sama....saya fikir ...
kalau mati adalah jalan terbaik untuk dia....kita kena redha...
daripada dia hidup menanggung sakit ??
kita pun tak tau sakit dia kat mana...
kami ingat nak bawak dia pergi klinik haiwan ...
tapi klinik haiwan terdekat pun kat Setiawan...
makan masa 45 minit ke 1 jam dari rumah ...
tu tak jadi masalah ...
yang jadi masalah .....Arjuna tak tahan naik kereta...
haritu dia ikut along ambik adik balik sekolah ...
tak jauh pun ..10 minit je naik kereta ...
dia mabuk....lembek dalam kereta ....kesian sgt ...
tu lah masalahnya ...

sebelum saya balik ke KL...
pagi tu saya cepat-cepat suruh Shukur  tanam...
sebab saya sedih sgt tengok lalat nak hurung dia...
heyyy..lalat ..kurang ajar ek..jangan la hurunggggg dia...
hishhhhhh...geram....


sampai saat saya taip entry ni dan tengok gambar dia ...
saya rase sedihhhh sgt ...


http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

Entry lain tentang Arjuna...

Sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

farewell En.Aizad

Bismillah ...

semalam ade jamuan perpisahan untuk En.Aizad
walaupun cuma lebih kurang 6 bulan menjadi keluarga besar kami (SKPPI) 
tapi En.Aizad yang ramah dan baik hati itu pasti akan kami kenang ...Cewaahhh gitu 

jadi Bos kepada En.Aizad dan bos-bos lain telah pun memberi sumbangan untuk 
buat majlis makan-makan 
iolss is suka bila ade majlis makan ..hahahha
makan free kan ...harus lah sukeeee :P 

 menu utama : nasi lemak ayam 

Menu lain ialah roti jala dan puding tiramisu ...
yummy ...mmg kenyang dan puas hati ...

 ready...1..2..3... kriikkk ...
eh..kak pah tak pandang camera la...
sekali lagi ...
1...2...3... kriiikk...o.k cunnn 
hahahha
 ha..nilah pegawai yang diraikan ..
yang baju biru tu ...
En.Ahmad Aizad B. Mohd Azhar 
Selamat Maju jaya didalam semua bidang yang diceburi....

Semoga kita berjumpa lagi 
Insyaallah.. 


Sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

ber 'BBR' time lunch :P

Bismillah ....

weeehuuu...tengahari tadi kami ber BBR berdua...  
berdating ngan linda je...rupenya bosan berdating berdua ngan dak Linda nih...sighhh -_-"
kah...kah...kah..kah....matiklaaaa...lepas ni mau dia dah tak nak teman aku g jenjalan... 
ampunkan kami penunggu bilik Puan K..ampunkan kami ...hahahahha

o.k enough ....jgn buli lebih2 sentap karang susah ...hahaha Opsss.. 
o.k..o.k...dah belanja eskrem sampai nak muntah kan tadi?
jadi x boleh marah yeeeee ......Weeeeeeee 


 yang ade coklat tu dak Linda punya...
saya punya yang ade 2 cup tu -_-"
saya mintak double scoop size regular dia pergi bagi asing2 pulak???
WTH btol...tapi saya pasrah jelah.. dua pun dua lah labuuuu ....

 See... Linda ni mmg la pantang nampak camera ...haishhhh 
hahahhaa
(padahal  saya yang sibuk nak snap gambar dia :P ) 


See lagi!! saya sedar saya ni siapa lah kannnn.....
jadi satu gambar je saya snap..:P satu camera biasa...satu lagi 360 camera ye 
(padahal linda tak offer pun nak snap gambar saya...malu la iolsss nak soh dia snapkan gambar kheeenn?? ) 
hahahhaha...buli Linda lagik....

saya punya.... settle 2 scoop regular size...
si Linda dah nak muntah ... jadi takkan nak paksa dia makan kan ?
jadi kami pergi la cari air pulak 
Moral of the story...Linda tau ..nak tau pi tanya dia..ahhahahhahaha

 air kat Juice work ni pun mak heh..boleh tahan rege .....RM 11.00+ o.k..
tapi o.k la asalkan Linda tak muntah ...hahahah
x koser mak nak papah org muntah ni ..euuuuwww ...

muka dah tebal jadi kita bajet macam foreigner sibuk nak snap gambar kat cawan besar ni kikikiikiikiki :P 
hai ...kami dari Tibet...kah..kah..kah 

o.k lah dah nak balik...bye..byeeee..... 
EH? tu nak masuk toilet la....hahahhaha
cantik la pulak toilet dia ...konfius makkkk .... 


Sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

resepi Kembung 3 Rasa

Bismillah...

hari ni mood kelaut main berenang-renang bersama jerung ...hahahah
jadi update yang biasa-biasa saja...
yang tak perlu nak fikir sgt ...

ni ikan kembung 3 rasa yang saya masak ...
saya kan tak berapa nak pandai masak ..
jadi haruslah masak yang simple2 saja ...

nak buat ikan kembung 3 rasa ni pun mudah je ...
try and error ...kalau jadi kita makan ...
kalau tak jadi kita cuba lagi ..
jadi cara mudah itu ialah ....

goreng ikan kembung kasik garing-garing...
barulah bila maka kruupp-krappp gitew ...
ketepikan ...
bawang putih 2 ulas diketuk, bawang merah sikit..main agak sendiri je 
cili padi 3 biji diketuk jugak....kalau nak lagi pedas tambah la ye...
kemudian tumis semua bahan tadi ...
bawang putih, bawang merah dan cili padi....

kemudian masukkan air sikit ...
dan masukkan sos tiram dan sos cili ...anggaran sesuka hati ...
saya buat 2 ekor ikan jadi letak 2 sudu sos tiram dan 2 sudu sos cili ...
kemudan masukkan potongan nenas, lobak dan tomato...
yang kat atas ni xde lobak..sbb lobak habis :P 
tengok la kalau pekat sgt tambah air ye ...
pastu masukkan garam dan gula sesedap rasa ye ..

o.k tu je resepi mudah saya ...
selamat mencuba ye..:P 

Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pasukan Keselamatan Malaysia -Terima kasih

Bismillah ....

Fuhh... pagi-pagi isnin ni tetiba terasa bersemangat patriotik over plak saya ni...huhu -_-"
o.k xpelah kan ...gambar ni saya ambil tahun lepas.....
tapi hari ni baru terjumpa balik folder gambar ni ..
huhuhu lagik ... :P 
masa ni sambutan Ulangtahun Hari Tentera kat Dataran kalau tak silap saya....
dah lama.... jadi dah lupa...huhu #banyaktelansemutnih! :P 

 Pasukan Perbarisan Baret Merah ...
yang ini Pasukan Gerakan Khas ye ....

yang ni pulak orang kuat nih ...
Baret hijau : Pasukan Komando 
teringat masa tengok dalam TV ade Dokumentari yang GGK tu ....
sape tengok? susah nye lah nak dapatkan Baret Hijau ni (Komando) 
cuma yang ada ketahanan mental dan fizikal sahaja yang mampu dapat pangkat Komando ni :) 
tahniah!

 Terima kasih kerana menjadi barisan hadapan dalam mempertahankan keamanan 
dan Kedaulatan Negara kita ... 
Jasamu tak terbalas o.k ....

 tangan yang menggongcang buaian juga mampu menggalas senjata 
tabek springgggg lah...


gambar pasukan Polis xde ...tapi tetap nak ucapkan 
Terima kasih  juga..

Selamat berjuang perwira... 

sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

buka fail di LHDN

 Bismillah....

pagi tadi kami berempat dengan semangat berkobar-kobar  pergi la ke LHDN...
tujuan utama nak bukak fail .... tau ke bukak fail? 
ala.....kira kalau kita kna bayar cukai pun kita dah ade fail la kononnya...
padahal gaji ciput je pun... :P 

ni la kami ... 
saya....Linda ...
(ala yang gambar poyo snap sorang2 kat tengah tu...konon candid letewww :P 
padahal??? #tangan didada mata keatas ) 
fadilah dan kak Sharifah ....
masa org tengah beratur sempat lagi kami buat perangai ...
sibuk dok snap gambar ..hahahaha :P sorry ye ..:P 

sampai je giliran saya kat depan ...
so kakak kat kaunter tu mintak penyata cukai tahunan...
sy pun memang dah bawak siap2....bagi je dia tengok...dia cakap 
"la.... xxK je setahun? ni tak payah la dik" 
kah...kah..kah...kah... malu ar gini akak...jgn la ckp mcm tu ...hahahhahaha
saya cuma nak menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat je kak ...ewaaahhhh ...
yela... mane tau kena kan walaupun gaji secoet gini ...:P 
jadi akak tu jelaskan yang gaji 2500 je baru kna bayar cukai .....
owh...baru saya tau  :P 
jadi kami tak perlu...Kak Sharifah je yang buat 
dia dah kerja lama haruslah gaji dah banyak kan ?

ni la akak yang dok layan kami kat kaunter ...akak tu sempoi dan sporting ...:) 
Thanks ya layan kami yang konon2 poyo je nak bukak fail ini :P ...bahahhaha
sesiapa yang gaji dah 2500 keatas tu sila lah pergi bukak fail ya...
karang tertunggak2 pulak kannn...

kalau nak tengok jadual cukai individu klik gambar tu untuk tumbesaran ...


Sekian harap maklong ... :) 
ikhlas dari kami yang gaji secoet tapi poyo nak bukak fail ini ...
hahahhaa..sambung gelak lagikkk 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kecurian kereta di Pejabat

Bismillah....

sekarang ni kat pejabat sy sesiapa yang drive kete sendiri misti macam takut-takut ...
sebab dah ade 3-4 kali kes kecurian kereta sejak sebulan ni ...
sebelum ni pun ade ....hilang tayar je pun ade .... so sad lah  kan .... 

jadi kebetulan ..semalam dok tengok-tengok ikut tingkap bilik saya ni 
pastu kak Sem (Officemate) .....nampak sebuah kereta yang mencurigakan ...
kami pun perati je gelagat kereta tu ...
kejap reverse ke belakang ....
kejap ke depan ....padahal banyak je parking kat situ ...
apesal tak parking? 
dok usha-usha kereta kat situ pulak ....
pastu 2-3 minit slps itu ...
lalu polis (guard) naik motor... (sorang) 
............................
dalam 2-3 minit lagi polis tu datang balik ngan kawan .. jadi 2 orang la...

diorang berenti tanya mamat tu buat apa kat situ ...
walaupun dari tingkat 12...gigih betul snap gambar ...hahahhaa
naseb baik ianya samsung ... :PPP 
jadik gambar agak clear ye ... 
dalam bulatan adalah kereta yang mencurigakan tu ....
polis bantuan 2 orang pun ade gambar dalam bulatan tu ....
tengah bersoal-siasat

 ni kami semua yang sibuk dok jadi SB (Special Branch) kat atas ..hahahah
menurut info yang saya dengar ....
orang dalam kereta tu cakap yang diorang nak tarik kereta ???
eh??? bukan nak tarik kereta kna ade surat kan ?
bukan boleh main tarik je ....
kna mintak kunci jugak kat owner kereta tu kan?....

ni la gambar dari rakaman CC TV ....
Kereta proton waja hitam tu telah dilarikan ...
pastu proton saga hijau kat belakang tu sedang cover ...
kesian akak yang hilang kereta tu ...:( 
mau patah kaki dia...


kna berhati-hati...kunci betul-betul kenderaan anda..
tak kira lah moto atau kereta...
dan tak kira lah kereta mahal atau murah ...
ingat senang ke nak bli kereta sebijik???


o.k sekian... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

kat mana dan cara saya shopping online .....


Bismillah....

o.k ...meh nak cerita sikit macammana saya shopping online ...
#poyo je 
padahal orang lain lagi expert ...kah..kah...kah ....
tak pe...ni untuk makluman yang tak tau ye...kalau yang dah pandai ...
o.k sila tekan butang pangkah kat atas dan tunggu next entry ya...huhuhu
T____T 

 ni antara benda yang saya bli online ...baru-baru ni :) 
dan mereka ini sgt cute kan ? huhuhu

 ohya...kasut ni pun saya bli online ...
peep toe shoes ... ;) ringan dan sedap pakai ...

jadi antara website yang saya selalu beli online ialah : 

beli baju 

sekarang ni dah banyak dah boutiqe2 online ni ...
berkembang pesat bagaikan cendawan selepas hujan... 
kalau tak nak bli yang kat website pun boleh bli kat FB ...
 FB pun banyak sgt orang berniaga...
nak pakaian, kasut, ubat, alatan sukan ...sume ade ....
semua dihujung jari ye ...oh..sungguh mudah dan melekakan ...
kalau nak tau..... barang-barang cute yang saya bli diatas ...saya bli dari sini 



jangan risau insyaallah barang yang anda bayar tu akan selamat sampai 
lelong ni ade safe trade punya logo ye ...


yang ni pun pernah shopping gak ...
tapi perlukan kesabaran ye ....sbb lambat ngattttt dpt barang ...pftttftt -_-"
tapi barang-barang nya banyak yang comel dan susah nak didapati kat mana-mana kedai biasa ...


yang ni pulak saya bli kasut kat atas tu ....
mmg cepat gile dapat barang ...bli petang ni esok pagi dah dapat ...
puas hati sangat ...nak-nak kaki sampan macam saya susah nak cari size kasut... T__T 
kat sini pilih je..klik saiz ...dapat je mmg ngam-ngam soiii.... :) 
jadi pergilah pilih kasut kat sini ...cantik-cantik o.k...




Eh? perlu ke nak masukkan yang ni jugak?
haishhhhh... yang ni website kesayangan Tn.John ... (kesayangan??? apekah???) 
hahahahhaha....sebab tiap-tiap hari berjam-jam dia dok belek barang kat sini ...
ofkos la barang-barang berkenaan ngan basikal....
kalau nak cari pinggan mangkuk atau kain baju jgn cari kat sini o.k..hahahha
SENGALLLL......Opss sorry  :P 
sampai nak makan pun sempat lagi dia tu tau ...hahahahha
ai olsss is pasrah o.k .... #sambilkeribas rambut ...(kat rumah boley la keribas rambut kan? 
hahahhahaha
sesiapa nak beli barang basikal sila ke website Bicycle Buy & Sell 

o.k...kebanyakkan akan guna servis pos laju ...
...mmg agak laju lah ye ...pos semalam hari ni dah dapat 

bila dah bayar...diorang dah pos....akan ada pos laju tracking number 
jadi number tu korang boleh jejak barang tu dah sampai mana.....
jangan pelik pulak bila dia bagi number ye.....
hamboihhhh.....jgan marah ye ...karang ade pulak yang cakap...
"amboi..macam la org tak tau sgt??? " 
bukan macam tu ...ni untuk yang tak tau ...
yang tau sorry ya.....

Oh ya.....untuk bayaran .....
biasanya saya pakai 2 ni je 

almaklumlah ...saya tak pakai kad kredit...
kalau ade kad kredit ...mau lagi kronik penyakit shopping online saya ni ..ahhahaha
yela...boleh shopping oversea punya barang ...keh...keh...
yang dua cara kat atas ni shopping dalam M'sia je lah ye .....

Sekian.



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

my mini sweet candy mp3

Bismillah....

hai korang ...
nak tau tak ? saya terkena satu penyakit sekarang ni ...
tapi belum kronik la ....jgn la risau ...
penyakit ni tak bahaya pada saya ....tapi bahaya pada expenses saya ..hahahhaha
selalu wat perangai gini rabakkk weiii....
Penyakit beli barang online .....pffftttt -_-" ! 

yang terbaru saya terBELI ni ....

mini candy mp3.....kenapa la ko cute sgt? 
geram macam nak geget-geget ....#overkaujahhhh ...hahahha
berapa kali asyik bukak tutup page ni
beli tak nak ...beli tak nak....
akhirnya ...tewasss ....x tahan dengan kecomelannya....grrrrrrr 

 tapi biasa lah nok dapat hok comei gini perlukan kesabaran dan ketabahan ...hahahaha
masa nak beli pun dia dah tulis 

(Please allow us 7-10working days for delivery)

 jadi...bertabahlah hati tunggu benda alah ni sampai ......
pastu dia dah bagi pos express punya tracking no....hari-hari lah MENtraking jolah koje nye ...
tengahari semalam alhamdulillah dah selamat sampai ke tangan ku ini...
tengok je trus rase ...suke...suke...suke....cutenyaaaa....

 besar thumb drive je kot benda alah ni ....
sila abaikan tangan godang bergaris-garis tu ...hahahha
ke ade yang pandai tilik nasib pakai tapak tangan sila lah jgn tilik nasib saya yang asyik shoppimg online ni ...hahahahhahahha :P 

cute sgt kan ???? colour dia tu buat rase nak kunyah-kunyah macam candy ...huhu
ape ??? 
tak cute? 
o.k....fine ....


bai.... 
bhahahhahahahahha


sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

#Wordless Wednesday 22 : Ikan Kembung 3 rasa

Bismillah...

ni menu dinner semalam....
ikan kembung 3 rasa ..masuk kali ke 3 buat ....
carrot xde ..dah habis..jadi letak tomato dan nenas saje ....


o.k ...Sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Power Bank / Portable Charger

Bismillah.....

Happy Monday bluesss..huhuhu...
fuh...fuhhh..fuhhh..wahai mood terbanglah kepadaku...
malas wehhh...bangun pagi tadi pun macam malas ya amat ...
biasa bangun 5.30 kalau lambat 5.45....
tapi pagi ni  kol 6.00 baru bangun ... tu pun bukak mata sebelah je..jalan masuk bilik air ...
terokkkk btol laaahh..hahaha...
sampai je ofis....dah teringat2 benda ni ... order Khamis lepas...
jumaat dah sampai ..tapi jumaat saya coti.... jadi pukul 8.00 pagi terus pergi ambik dekat admin...


yeaayyy...comel.......
seb baik comel....saya suke..ingat Cik Sara Lynn punya je ke yang comel? huh! 
saya punya pun sgt comel!! ngeh..ngeh....
dan yang penting saya punya 4300 Ah....hihi ... :P 
 mula-mula snap gambar atas meja....
silau la...da x cun gambar ...hoverkan? hihihi
jadi alih letak atas sofa pulak ..snap sekali lagik....o.k cun ....
 cara guna...kena cas dulu o.k....
tengok tu masa mula-mula cas ade 1 lampu je ... tu ialah battery indicator 
Press the Button, the number of LED lights will tell you how many % your battery left.
4 LED - 75% - 100%
3 LED - 50% - 75%
2 LED - 25% - 50%
1 LED - 0% - 25%
0 LED - 0%
jadi cas sampai keempat-empat lampu menyala o.k .....
mana nak beli? 
o.k pergi beli online di website lelong.my......
macam-macam ade.....


 Ehhhh...cutenya model dia...huhuhu 

nak try la pose macam model tu ....
euwwwww....haktuihhh...mmg tak de bakat langsung jadik model...
kalau pakai model gini mmg tak laku la jawabnyaaaaa....
kah...kah.....kah.....


Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.