Restoran ZK the most famous Kari Kepala Ikan in Town

Bismillah...

dah lunch ke korang ? bila perut da kenyang mata pun mula lah kan...mamai je ...
jadi jom bukak mata sikit tengok makanan ni -___-"
hihihihi
hari minggu lepas...Tn.John tetiba je ken main eksaited dia nak makan kari kepala ikan ...
ni sume terpengaruh ngan entry kat blog Bro Mazidul la ni :) 

asal dia bukak blog Bro misti dia sebut 
"sedapppnya kari kepala ikan" 
pastu tengok kat Majalah 3 Bro Mazidul korek mata ikan makan ...
perghhhhhh...
tertanya-tanya "sedap sgt ke mata ikan tu? " 
hah gitulah keadaan kami sebelum pergi terjah restoran ni :) 

seawal jam 11.30 pagi saya dah siap-siap nak pergi....
sampai kat Kg.Attap tu dalam pukul 12.00 cam tu laa...
masa ni ramai jugak orang...ade yang sedang Q , tapi tak panjang sgt ...
so o.k lah.....

mula-mula saya Q....pastu pelayan kat restoran tu cakap...
 siapa nak makan kari kepala ikan tak perlu beratur ..
terus boleh duduk nanti diorang serve ...Olalala di kota raya laaaa....hahahhaha
terus la kami duduk bersilang kaki kat bawah bumbung zink berbahang tu :) 

mula-mula dia hantar ni ..papadom n bawang+kicap+cili ...
jadi sementara tunggu tu kami pun makan la papadom ni :P
Tn.John cakap bawang ngan kicap tu fungsi dia potong lemak? yekee?
iiiiiiiiiiiiiiyyyyyyerr la tu ...hahaha 


pastu dia hantar taugeh goreng ....


pastu dia hantarkan ini ...ini sutung guring tupong punya :P 
(Sotong Goreng tepung) 
saya tak pasti ni memang set dia atau pun dia main letak je? 
konfius den ...sebab kita cakap nak makan kari kepala ikan je..
tak de pun mintak yang lain-lain ...jadi kami anggap ni datang in one set la kot?? 



pastu maka tiba lah masa king of the menu ....
Kari Kepala ikan....

kari dia memang sedap ...tak tipu..sedap gila...
tak pedas sgt...cukup rasa ...cukup ramuannya ...puas hati kasi thumbs up satu kali 
pastu kepala ikan tu memang di masak sempurna...
sebab ko pegang pipi ikan..lerai..ko tarik tulang tu lembut je tercabut ...memang terbaik ..! 
mata ikan memang sedap habaq angggg...lemak dia macam isi ketam! 
bibir ikan ni pun sedap....lembut..lemak berkrim 
kasi thumbs up satu kali lagi :) 


Harga kari kepala ikan ini di antara RM15 dan RM90
memang anda akan puas hati....
tapi make sure sebelum datang tu memang dah sediakan wang yang mencukupi o.k
paling koman bak kata orang kampung saya la...
dalam poket kena ada RM100... hat tu paling koman la ..o.k ....

tak pe berbelanja untuk benda yang puas hati
makan untuk sekali-sekala anggaplah sebagai pulangan penat bekerja
reward untuk diri sendiri ...
reward-reward jugak ...tapi jgn salahkan orang lain kalau
belum akhir bulan ko kna ikat perutttt ...choiii...hahahhahhaa



Sekian...



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

6 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

ada 1 kedai kari kepala ikan kat pd. mcm ni jugak la. ada bawang kicap tu. hoi tu sedap walaupun simple curah kicap perah limau je

idzwa kamaruddin said...

saje je tau buat kiter terliur...!

ArELeEz said...

sotong ngan papadom tu sbg appetizer kot..

oya said...

lapar lah tgk ni

Anonymous said...

kar balai polis sentul lg best...serius..try la

pacat kenyang said...
This comment has been removed by the author.