Tak sakit vs cari penyakit

Bismillah ...

Assalamualaikum ...alhamdulillah dah sampai Jumaat pun :) 
masa sekarang berjalan cepat kan ..pejam celik dah pun seminggu ...
rasa macam baru je masuk 2014...
see now dah April ....how times flies fast 

Ni hari Rabu punya kisah ....
seawal 8.00 pagi dah Q nak buat pemeriksaan kesihatan 
lepas ambil tekanan darah dan BMI...
-____-" dah tau dah obes ...stress hako huhuhu

then kita pergi ambil darah o.k 

 ni orang depan saya ....
adik ni buat kerja o.k..cermat juga....tak kasar ..
i like u dik...

Hah ..ko mampu tersengih macam ni tengah orang cucuk lengan ko :P 
Kak Senah mampu..hahahhahha ..over betoi .. 
ade orang menangis tau ambik darah ni ....
ade yang tutup mata...tutup muka ....ish..ish..ishh...

 Ilek arrrr ....tak sakit pun la..serius tak sakit 
kerengga gigit lagi sakit ..yang ni nyet sikit je...
dia ambil 3 silinder kecik tu je... 
then pi toilet wat urine test pulak ye adik-adik... 

bila dah selesai sume diorang jamu makan ...
jadi cedok jgn tak cedok o.k :) 
Hai Kak Mira dan Kak Marry ...saya masukkan akk berdua kat blog saya o.k :P 
jadi model nasi ulam ..hihihi 
Si Linda tu dah biasa sgt dia kat blog sy ni :) 

Ni lah menu haritu .....
nasi ulam, ayam goreng berempah, kuah masak asam pedas batang keladi rasenya 
 dan sambal udang petaiyo! 
lepas makan jangan lupa tutup mulut kalau sedawa ye ..erkkkk...hahahhaa ...
tp sy tak ley makan petai sgt .....nanti sakit-sakit badan..angin kot? 
keladi tu pun sama... jadi tak yah la nak cari penyakit  ...
nanti sengal sendi sendiri tanggung 
haishh...
#apapontakboleh #dahmacamorangtua 
ekekekeke

Sekian


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

5 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

:: idzwa :: said...

amboiii sedap nyer mkn!

Fazleyatul Aini said...

weyhh saya tak pernah amik darah. takutttttttttt

adianiez AIDA said...

aida sgt tak suka cucuk amik darah !!!! walaupun sakit nyer skit je...

Petak Bunga said...

kita jenis gerun ambil darah..
misi cucuk jari utk blood sugar ibu ngandung pun kita xleh tengok..

huhu..gerun

ArELeEz said...

same la.. badan i pun dh larik tune dia. xbuleh mkn udang, ketam, pucuk ubi.. dh la sume tu faveret! hadoi!