2 Ramadhan 1434 H

Bismillah ....

Rase macam tak syok pula kalau update entry tanpa makanan? 
hahahhaa...pagi macam ni tahan la ko tengok makanan....
dah petang nanti mau berdondang sayang perut kalau nampak gambar makanan ...
hata nampak ayam berlari-lari pun boleh terbayangkan
 ayam Kepsi yang rangup lagi menyelerakan ? Acaner tu? 
ni juadah berbuka puasa kami berdua semalam .....
simple je pun ... tapi alhamdulillah sgt mengenyangkan ....
kami berdua bukak puasa terus makan nasi.. dan tak de second round ...
first round je sampai la ke malam .....tak tau la kenapa.. tapi tiap tahun macam tu kot ...

sup ayam tu mahaiii....sakit ati mak jema...
3 ketoi ciput mcm tu ayam nya sampai RM6.00 ? 
mmg pertama kali dan terakhir kali la saya bli kat situ ....
tapi dah malas  nak masak sendiri ku pasrah je lah kan ...
dalam hati bermonolog sendiri 
"ko kalo nak murah beli ayam buat sup sendiri je...memang murahhh ...ngenggg..
padan muka..." hahahha  -_-"

lauk pauk semua main tujuk je ...
Tn.John tolong tunjukkan separuh yang sup ayam mahai tu iolss yang tunjuk :P 
pastu balik rumah masak nasi dan buat telur goreng hancur untuk kesayangan ... hahaha
Kesayangan la sangatttttttttttt ....#lappeluhberjurai-jurai 

ade orang berbuka nak ade kuih-muih.... ade bubur ke, mee goreng ke ....
tu biasanya kat rumah mak ayah saya kat kampung la....
biasa tak makan nasi terus ...
nasi second round :P 

semalam khamis...orang lain pakai batik...
tapi kami pakai sari ...huhuhu :P 
sesaje je...........sari pun o.k la kan ? 


Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

8 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

kita pon makan ikan keli semalam =)

:: Mrs.Eady :: said...

pagi-pagi gmbr mkn..aduhhh :D

rATu kEBaYA said...

mahal jugak ayam sup tukan...

ArELeEz said...

uiks! mmg mahal melampau kot..! neves leez dengor harga sup ayam tuh. hu3..

Sara Lynn said...
This comment has been removed by the author.
Sara Lynn said...

hopefully sambal ikan bilis RM3.50 i ols tak basi.. boleh plak lupa bawa balik!~ sobsob

chenta nana said...

lawanyaaa baju u.. sukaaa..

~AmyLiana86~ said...

bestnyer mawar..amy terpaksa makan ns ikan panggang jer..huhu