IFTAR Day 8

Bismillah .....

semalam ter'rajin snap gambar ....
hari sebelumnya tak snap pun ....karang dah mengadap makanan nak berbuka 
sibuk pulak nak ambik fon snap gambar Tn.John akan kasik satu jelingan maut pulak ?
......jadinya tak de la ambik gambar ...
semalam masa dia pergi bilik air ...itu time la cepat-cepat ambik fon snap 
kakakkakaka -__-" 

 satu dan dua beli kat ofis....mudah, cepat dan senang ...pppffttt
ko balik lambat pun tak de masalah....6.30 sampai ambik lauk-pauk tu panaskan je...
yang no.1 tu rasenya tak sedap! sebab kuah cair dan tempoyak tu kuat bau nya dan masam nya ...
spoillll ............
yang ayam masak merah tu o.k...sedap..tak pedas sgt dan ade rase ....
yang ketiga dan keempat adalah yang sempat saya masak....
telur goreng hancur berkicap kipas udang lalalalal...
hahaha...nama kenmain berjela... padahal telur je pun 
yang tu menu Tn.John ....simple dan sedap :P 
potong bawang + cili  pastu tumis + kicap + lada sikit  dan masukkan telur ....sgt mudah 
sup sayur tu saya punya ! kate nak makan makanan seimbang kan? jadi lebihkan sayur ? pffftt

eh..tak lengkap la lauk-pauk ni ...
misti kena ada ini 

nasik nya bukk....takkan makan lauk-pauk je kena la makan nasi ...baru seimbang :) 
tapi kuantiti nya jangan over ...lebih baik kalau nasi tu yang herbaponi ...kurang kanji 
tu ikan seketul tu dari sup ikan ...beli je kat ofis jugak ...
alhamdulillah kenyang ........


Sekian....selamat berpuasa ! 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

7 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

:: Mrs.Eady :: said...

sodap aihhh...

rATu kEBaYA said...

macam ni pun sedap...

- G C - said...

alahaii.. sedapnya..

tenku butang said...

hihihihi.. mcm teman gak, bila nak snap gambo hubby udah jeling.. siap cakap.. org dh lapo ni dia nak snap2 gambo lgi.. hihihi

hai.. salam kenal,
follower no.676
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Fazleyatul Aini said...

sekarang saya dah pemalas nak snap gmbr makanan berbuka huhuhu

adianiez AIDA said...

aida pun sama. kalau nak amik gambo makanan, samada kat umah or kat kedai, time asben tak de... sebab tu kat blog aida kurang gambo makanan.

ArELeEz said...

beras herba ponni mmg good 4 health. klu nk diet, buleh la try. tp, rase dia ke laut sket la.. klu mkn ngan kuah dia cam xmesra gitu..