Puasa Day 1

Bismillah....

Hai korang ...selamat berpuasa ...
pagi lagi no lemau-lemau o.k...yuk bersemangat sikit  :P 
saya hari ni tak nak share menu Iftar Day 1....
sebab karang perut yang tak berapa nak lapar 
akan tak semena-mena berkeroncong sebab tengok makanan -_-"

tapi nak sembang-sembang sikit pasal hari pertama puasa ...
rasa nya puasa macam biasa je la... 
nak cakap penat sangat , dahaga sangat tu tak de lah ...
masih o.k... masih boleh berjalan di Param dan balik rumah
berjalan pulak ke kedai 99 Speedmart semata-mata nak beli roti ..ppffttt 
ni semua angkara Tn.John ...semalam dah beli roti ...
dia yang beli sendiri ..tapi roti biasa tu tak de ...ade yang wholemeal je ...
sahur semalam sapu jem ngan planta 3 keping dia cuma makan sekeping setengah je ...
kata nya roti tu rase lain ?? tak sedap??? 
hurrrrrrmmmmmmmmmmmmm.... layankan jolah -_____-" 
karang soh makan nasi lagi la dia tak boley... haishhh 

o.k bukan nak cerita pasal tu ...
tapi tak tau kenapa semalam kat ofis ni rase sejuk lain macam ...
sejuk yang boley buat kaki sume sejukkkk sgt ...tahap nak balut kaki dalam selimut 
eh ..saya ni jarang kot nak rase sejuk kat ofis.. orang lain sejuk saya boleh ilek je lagi ..
almaklumlah lemak menebal ...jadi bila orang lain sejuk kita tak la...hahaha
tapi semalam mmg sejutttttttt .....

Selain tu semalam ade join event kat ofis... 
Majlis pelancaran Ihya' Ramadhan & Tadarus Al-Quran 1434H
alhamdulillah tahun ni masih berkesempatan join tadarus al-quran ....
rase beruntung sebab duduk kat ofis ni ...
sebab bukan je tempat cari rezeki .. tapi dalam masa yang sama ade peluang 
join aktiviti keagamaan macam ni :) 
duania pun ade akhirat pun ade .....

 dapat goodies bag .. \ ^__^ /
dalam goodies bag tu ade al-quran terjemahan ...buku yassin ngan buku doa dan ibadah harian 
alhamdulillah .....pastu ade lagi kurma yusuf taiiiyooobb dan bubur lambuk 
alhamdulillah ..rezeki mereka ..eh? 
haah..dalam goodies bag saya tak de bubur lambuk ..huhu ..
mungkin tak cukup kot? tapi iolsss is o.k...
sebab saya bukan penggemar bubur lambuk ....

pastu ade ceramah tau semalam ..best penceramah tu ..
hensem dan kelakar =P 
jadi terus fokus..hahahha 


Ustaz ni yang datang semalam 
nama ustaz ni Ustaz Dr.Sheikh Mohamed Abdul Aziz Mahmoud Al Ghonn
beliau merupakan mufti Perancis ...Warga Arab tapi dihantar ke Perancis untuk jadi mufti kat sana
masa tengok dia datang ...kami semua macam dok berfikir la...
ceramah hari ni dalam English ke ? yela mufti France kot kan ? 
Sekali dia kecek kelateeeeeeee ....mmg teror sebab bukan kecek biasa2 punya...
tapi kecek dia siap loghat2 lagi ...cth : busuk kohor ?? 
tak tau pulak orangnya adalah orang arab yang kecek kelate kat youtube tu ..hahahhaha 


o.k la .... pape pun semoga bulan yang mulia ni memberikan beribu rahmat kepada kita 
Insyaallah ...
Selamat Berpuasa Day 2 
Sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

3 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

selamat berpuasa =)

ArELeEz said...

aah la.. ensem pak sheikh tuh! mmg buleh t'motivate utk dengor ceramah dia. he3..

rATu kEBaYA said...

selamat berpuasa..

bestnya ada majlis keagamaan kat opis.