mabuk? weng...weng

Bismillah.....

eh? apesal dah dua hari saya jumpa oarang mabuk ??
grrrrr... tak suke lah....
saya kalau nampak kereta tu macam pelik je...
jalan slow..pastu berenti...jalan pastu break..break 
misti cakap kat Tn.John ...
"Bie, baik-baik ...Overtake jela kereta tu dan jom pegi jauh-jauh dr dia"
haaaa.....bahaya o.k...

Semalam dah dekat nak bayar tol ade myvi putih ...
dia jalan slow sgt ...pastu berenti kat tepi dalam 5 second... 
pastu dia keluarkan tangan dan duit tol kat tingkap sambil kereta gerak slowww
 ..padahal jauh lagi nak sampai tol..
dalam 200 meter ????

pastu berenti pun jauh dari pondok tol tu  dan hulur duit?
terpaksa budak tol tu pulak terjulur tangan ambik duit dia...
haishhhhh .....


pagi tadi .... saya rase budak tu tak mabuk .... tapi weng...weng 
(spesis gangster) 
bawak satria Neo ...dia berenti kat pondok tol tu jauh ...
pastu dah sampai depan tu baru terhegeh-hegeh nak kuarkan duit ???
then nak bayar RM1.50 tapi hulur RM 10.00?
orang dalam pondok tol tu dah sua tangan dia tp tak sampai ...
budak dalam kereta tu baru la nak julurkan badan sikit baru sampai ...

orang tol tu nak pulangkan baki pun susah ..
sebab jauh.... elok dia capai je duit dari toll gate boy tu 
tak semena-mena dia tunjuk middle finger pulak kat budak tu ?
haish..cabaran betul la ....

hurmmm..keje pape pun mencabar ...
seb baik hulur middle finger je ..buat hulur parang ke? pistol ke?
tak ke naya ??......

o.k tu je nak cerita hari ni ...yang drive tu berhati-hati 
tambah-tambah kat KL ni banyak samseng jalanan......
huhuhu

Sekian. 


2 comments:

Fazleyatul Aini said...

buruk punya perangai. mabuk pastu menyusahkan orang. bengong

ArELeEz said...

mengong betul bdk yg tunjuk middle finger tuh! leez plak yg rase geram! huh!