Bulan puasa tahun ni

Bismillah....

O.k sedih tengok blog sendiri tak update ...
bukan tak nak update tapi tak de bahan nak update ....
menu berbuka sume nya biasa-biasa je ..tiap hari biasa je ...makan yang simple2 je...
pastu sekarang ni sampai rumah dah pukul 7.00 
kelam kabut nak masak nasi..... nak panas kan lauk..
nak buat air ...nak goreng ikan/telur ....Penatttttt 

tapi apa kan daya ....Tn.John pun dah kerja jauh ...
jadi tu yang terpaksa tiap hari balik lambat ... -_-"
dia pun penat balik kerja nak harung jem datang ambik saya lagi ... 
jadi tak pe..just make it easy ...jangan serabut-serabut ...
kita layan kan aje.....tapi bulan puasa tahun ni totally different ....
dulu awal je balik ...tak la penat sangat boleh buat semua slow2....

raya tahun ni Tn.John cakap kita balik Perak dulu ...Yeaayy ...
tapi sejak dia tukar pejabat baru seminggu yang lepas ...macam suram je 
sebab? dia tak apply cuti pun lagi ....
orang baru... jadi nak apply cuti kena tengok jadual kawan-kawan lain jugak ?? 
jadi saya passsrah jelaaa..... harap jangan la tak jadi nak balik raya pulak nanti ...

baju raya nampaknya macam tak beli je tahun ni ?
pakai baju yang ade je .... sebab baju yang baru jahit pun ade 2-3 pasang lagi ...
ala..tak pe lah bukan budak-budak lagi sibuk nak berbaju baru kan ?
jadi pakai jelah apa yang ada ...yang penting sambutan raya tu ...

o.k .... tu je lah nak update ...


sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

6 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

saya tempah baju kurung sehelai je. cukuplah pakai pagi raya. mood nak "semua serba baru" dah takde. hahahaa. zaman remaja2 boleh la hikhikhik

saya pon tak apply cuti lagi. next week kot

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

takpe shopping last minit pun untung, murah2 :)


Emailkan saya alamat Mawar, nak hantar kad raya ni : yanapinggiran@yahoo.com.my

YuSniZa said...

Hehe..takpe..yus pun sama tiap2 hari berbuka lauk yg simple. kadang2 berbuka sorang2 sbb hsband keje..
Sama la kita tak beli kot baju raya. macam xde mood je nak raya. Hsband lagi x kisah pasal baju raya..
InsyaAllah semunaya akan ok nnti :-)

- G C - said...

sy pun tak dak baju raya lagi, aritu ada la buat baju kurung baru, kononnya nak pakai raya, sekali dpt interview, pakai ja la baju tu. so, raya nanti pakai balik la baju tu, bukan orang kampung nampak pn. hihihi

Sara Lynn said...

alahaii sedih rasanya entry ni.. hihi

Pembunuh Tanpa Bayang : said...

bersederhana itu kan lebih baik.
asal ada dan masih boleh di pakai.
jangan di bazirkan.