Mencari rezeki

Bismillah ....

Salam 7 Ramadhan kawan-kawan ...
dah seminggu kita jalankan ibadah puasa ....
harap ibadah yang kita lakukan mendapat keberkatan dari Nya ...

semalam my cousin tag status ni kat saya 

Memang betul cakap dia ... 
siapa yang sanggup tengok suami kita buat kerja berat sambil berpuasa dalam bulan ramadhan ni ..
memang kalau boleh nak ambik sedikit kesusahan dan kepayahan dia ...
saya sendiri pun bila balik kerja tengok muke Tn.John yang letih sayu je rase hati ..
bukan senang nak cari rezeki ..
samalah yang saya rasekan bila tengok ayah saya ...
kerja tak mengira waktu , tak kira sakit demam demi menjaga sebuah keluarga ...
demi memenuhi keperluan dan kehendak semua


kerja mencari rezeki untuk sebuah keluarga pun salah satu ibadah ..
harapnya di bulan yang mulia ni mereka-mereka yang mencari rezeki halal buat keluarga 
mendapat ganjaran yang setimpal ..insyaalah 
yang penting niat tu kerana Allah ...

tak de benda nak di borakkan sangat tu yang buat short entry cenggini ..huhu
Semoga kita menghargai jasa dan pengorbanan insan bernama lelaki yang 
tak mengenal jerit perih mencari rezeki untuk keluarga ..
tak kira lah keluarga kecil (macam saya) atau keluarga besar (lagi berat tanggungjawab nya) 



sekian . 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

3 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

weh sedih pulak entry ni huhu

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

betul tu, kdg2 kita rasa penat sgt bnyk kerja tapi sebenarnya org laki lagi penat sbb kerja mereka berat

ArELeEz said...

semoga ade keberkatan di sebalik rejeki yg kite dpt. amin..