Cucur jagung

Bismillah.....

..Nak bagitau korang ni ...
sekarang walaupun masih pagi dan belum terasa perut berdangdut ...
tapi dalam kepala saya tiba-tiba timbul benda ni !!! 
rase macam nak..nak..nak...nakkkk
Sedappppppppppppppppp.....
astaghfirullahhalazim .....
tak baik sebenarnya perasaan macam ni di bulan yang mulia 
korang tengok ni tak terlio pun kan ?
ala tak de la best sgt beno nya tapi saya je yang beria teringin  konon...ppppfffttttt -_-"

 tak tau kenapa tiba-tiba rase nak sangat makan cucur jagung ni 
saya nak cucur jagung biasa ... yang bodoh-bodoh je ...
maksudnya yang tepung gandum + air + jagung + garam + bawang sikit 
tu je..tak nak yang letak udang ke atau yang lagi mahveles ...
saya nak yang simple ni ! ..kalau nak lagi best nak yang mak saya gorengkan! 
makan panas-panas bersama keluarga ...perghhh ..... 
-____-"

teringat lagi masa study kat Poli dulu ...
pernah suatu hari saya dan Nurul punya teringin nak makan cucur jagung 
terus gigih goreng cucur jagung dalam rice cooker ? 
siap tekan button rice cooker tu pastu sendal dengan kertas ..
tak nak bagi dia bounce naik atas bila dah panas :P 

memang best la kalau ingat balik ... hahaha...kami berjaya la makan cucur jagung 
hari ni balik nak bli jagung la nak buat ...
tak pe lah Tn.John tak makan buat sikit untuk makan sorang punya :P 



Sekian . 

5 comments:

Fazleyatul Aini said...

saya suka puding jagung !

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sedap nya cucur jagung, puding jagung pun sedap.. bubur jagung pun sedap ! ooooohh

:: Mrs.Eady :: said...

alaaaa kenapa menggoda sgt nieee..

ArELeEz said...

leez pun like laju2! uwaawaawaaa.. t'mengidam sama nih!

adianiez AIDA said...

amboi. gambo tu mcm memanggil-manggil utk dimakan-makan...