Big Brother Restaurant & Grill @ The Strand,Kota Damansara

Bismillah....

salam jerebu koranggg...hahahha
alahai jerebu masih tak o.k lagi  kat KL sekarang ni ...
tengok kat luar kabur je....genyeh-genyeh mata still kabur ...o.k confirm jerebu tebal ...

o.k baru teringat nak share gambar ni ...
ni kitorang pergi makan dah lama dah tapi baru hari ni tranfer gambar kat pc :P 
jadi jomlah cuci mata ...hihihi 

...lokasi ...macam kat tajuk atas tu la 
Big Brother Restaurant & Grill @ The Strand,Kota Damansara
 ni menunya ...dalam menu presentation makanan nampak menarik je kan ? 

hah...dah sampai ko tengok la....plating dia..haishhhh..out ..
ini sama macam dalam buku menu yang diatas tu 
Pan seared norwegian salmon 
rasa dia o.k...sedap la jugak.. bawah salmon tu ade onion ring ...
sebut betul-betul "a-ni-yen" ring .....jangan nak "o-ni-yon"...salah o.k..hahahha
cuma biasa la tekak melayu nak pedas...
tak pedas muak la sikit :P 

 firstly diorang bagi mushroom soup with bread ...
roti dia lembuttttt...sedapp...mushroom soup tu pun sedap 


yang ni ayam ape ntah .....tak ingat nama ...
yang putih tu mash potato ...

 ni pun ade mash potato kat bawah lamb tu...
ni lamb chop 

 eh...yang ni pou.....hahahhahahhaa


macam biasa kalau ade nenas ...agak-agak nama dia ape?
mistilah hawaian ....chicken hawaian ape tak ingat ...huhuhu
sedap....semua saya rase...sedapppp 

yang last ni spoil sikit ...nampak tak  tu ? rentunggg...ayoooo 
tapi dah beli kan harus lah makan habis..rugi o.k..
tak baik membazir ..orang kat Somalia nun makan taik lembu je ...
huhuhuhu ....

o.k...totally ..
taste : o.k...sedapppp 4/5
Plating : 2/5
price : 3/5 


Sekian 

3 comments:

Petak Bunga said...

cerah sikit mata tgok makanan ni...

kelabu mata..pandang kanan kiri berkabus semua..

salam jelebu jugak..

askm.

Kesuma Angsana said...

nampak menu mcm sedap je.. x pernha kesini lagi

ArELeEz said...

pou pun pou lah! janji comel. ha3..

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...