Nukilan Terakhir buat Kak Ani

Bismillah .....

"Kak Ani, saya minta ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa...
tersalah cakap ...mahupun jika ade melawan cakap kak Ani ....
macam Kak Ani nak makan KFC tapi saya nak Pizza ...Kak Ani ...Sorry .. :'( 
Kak Ani...Sorry jugak sebab haritu kami pegi makan Nasi Arab kat Selera Duta 
tak ajak Kak Ani sekali ... Bukan niat tak nak ajak ...saya terlepas pandang ... :'( 
dan biasanya Kak Ani bawa bekal makan kat meja je .....
sebab benda tu kami tak planning pun nak pergi ramai-ramai ...
pastu Razif cakap dia dah ajak Kak Ani...tapi Kak Ani tak nak ...
misti masa tu Kak Ani dah berkecil hati ...
Maafkan saya Kak Ani .....
Kak Ani...Maafkan saya kalau saya menyinggung perasaan Kak Ani ....
Maafkan saya....

Pagi tadi pabila saya melangkah masuk ke pejabat ......
saya pandang tempat Kak Ani ...saya dah pun mula rasa rindu ...
rasa kehilangan ....


saya rindu bila Kak Ani tanya "Ros, dah semaye?" 
sebab kita kan bergilir waktu nak solat sebab tempat tu sempit ....
Saya rindu bila ade sesiapa bawa pape makanan dan letak kat depan ...
Kak Ani akan panggil ...."Ross...meh make, ni Mok Ye bawok gore pise" 
:'(  saya rindu Kak Ani .....
Bila dah habis meeting ade kuih atau biskut Kak Ani akan ambil dan bagi pada saya 
Kak Ani terima kasih kerana bagi peluang pada saya merasai kasih-sayang Kak Ani ...

saya mula mengenali Kak Ani masa Kak Ani kat tingkat 7....
first time saya jumpa bila saya nak pinjam folder 5S Kak Ani ...
Kak Ani baik sgtttt .....Kak Ani bagi saya pinjam Folder dan
 siap tunjuk dan terangkan satu-persatu ...Kak Ani Terima Kasih ....
Terima Kasih......
kemudian kita berjodoh kerana Kak Ani combine masuk ke Syeksyen saya 
dan berpindah satu ofis dengan saya ... :'( 

Kak Ani, Terima kasih kerana tak pernah berkira tolong saya 
Kak Ani misti tolong bila saya perlukan bantuan 
Kak Ani CC terbaik saya selama berkhidmat di Kementerian ni ...

Kak Ani ...Semoga tenang disana....
Kak Ani ....kami merinduimu ...
Kak Ani until we meet again ...

gambar terakhir saya bersama Kak Ani ...
Masa Majlis Perkahwinan anak lelaki Kak Ani ...  2 March 2014
Sekian 

Al-Fatihah 


2 comments:

Sara Lynn said...

sayu hati tgk tempat arwah kak ani kosong.. rasa sunyi je... kak ani, saya juga minta maaf selama kita kenal, saya ada mengguris hati akak.. saya doakan roh kak ani tenang disana dan ditempatkan bersama orang2 yg beriman... doa kami akan sentiasa mengiringi kak ani.. InsyaAllah.. Al-Fatihah :'(

ArELeEz said...

al fatihah.. semoga roh arwah kak ani dicucuri rahmat & ditempatkn di kalangan org2 yg b'iman.. amin..