Masak

Bismillah.....

tadi cerita pasal tapau kan...sekarang nak sembang pasal masak pulak ..hihi
saya mmg tak rajin masak ..ikhlas beno buat confession ..hahahha 
tapi ade la skali-skala masak ...
and i'am so lucky sebab Tn.John tak de la nak soh masak yang susah2...
sekarang dah faham apa yang dia suka makan dan macammana dia nak masakan tu dimasak 
so dah faham jadi mudah :) 
maksudnya kalau dulu suruh buat sambal ikan ....
ikan saya biasa siang buang bahagian pipi dia tu 
pastu ikan di goreng tak garing sgt then curah sambal...
Tn.John makan sikit --- terus sentap ---dah tak nak masak ...
akakakkaka T__T
tapi sekarang dah faham....
dia nak ikan jangan buang pipi tu dia nak ratah ...
 goreng rangup gila sampai tulang pun boleh makan .....
sambal nak pedas tapi ade rase manis .....so konfem makan bertambah ....
tu lah yang saya maksudkan  dah faham tu ... 
jadi xde lah aktiviti sentap2  lg...

ikan goreng pedas dan ikan kembung tiga rasa...
ni antara menu biasa kami..da kira fav la...

Kailan dan telur mata garing...semua nak garing...haha..
..dah bosan sekali sekala kita try buat western pulak....
maka terhasil lah burger special cheese tanpa sayur ni..hihi

o.k la uolss...
selamat bercuti hujung minggu...

3 comments:

Fazleyatul Aini said...

telur kicappppppppppppp !!

ArELeEz said...

t'pana kejap tgk telur kicap tuh. terus t'bayangkn nasik panas. hadoih!

Nafira usof said...

telan air liur tengok masakan2 nih..ditakdirkan puasa sunat pulak haini.. meleleh2~ hahahaha