SEXUAL harassment..



Bismillah ...
Nak story kEs yang bErlaku kat rOommatE ku...malam tadi ....
jam lEbih kurang 10.00 p.m
kEtika tu aku sEdang baring diatas tilam sambil bErgayut cakap kat tElEfon..
kEmudian pintu bilik ku dibuka dan kelihatan one of my roommatE dah balik ...
pastu aku sambung cakap jap ..
lpas aku letak je fon....sepantas kilat
roommatE ku yang baru balik tadi panggil aku

"Ross"
aku pun jEngukkan kEpala dari katilku untuk tEngok dia kat katil dEpan...aku nampak mukE bEliau pucat dan kEliahtan sEdikit mEnggigil..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
"ha, kEnapa ni? apEhal?"
ganas plak bunyi soklan ku itu ..ahax
kEmudian dalam kEadaan mEnggigil tu dia bgtau aku...
"tadi masE balik ada orang ikot kat belakang sampai kat umah"
"hah? lagi ikot?apE yang dia buat?"
"tadi dia naik satu lif ngan I, pastu I cam pElik la ..apEsal mamat ni tak tEkan tingkat brapa dia nak turun? rasEnya kat floor ni takdE umah lelaki???
I ingat maybE nak jEmput awEk dia kot.."
"bila sampai je kat tingkat 8, I pun kEluar la dari lif dan dapati mamat tadi pun kuar jugak..tapi I jalan terus je la..."
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
pastu Mamat tu bErsuara
"Dik"
"bila I pusing jE pandang dia..."
"dia sEdang mEnunjukkan aksi lucah yang sangat jijik..."
"hah???...eh, U,dia buat ape ?dia buat maccamane?
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
"Dia cubE nak buat free show la...nak tunjuk @#*$% nya" sungguh keji
"pastu sEkuat hati I lari sambil jErit2 panggil U "
lor...aku yang duduk dalam bilik langsung tak dEngar papE...hampeh
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
.
.
sungguh
B.A.H.A.Y.A
..
...
umah aku tu kalau duduk dalam bilik dan tutup pintu, bunyi tv kat ruang tamu takkan dEngar...klau hujan lEbat pun tak dEngar...mElainkan klau duduk kat ruang tamu..baru dEngar bunyi kat luar ..
.
.
.
5 minit kEmudian sorang lagi roommate ku balik ..
kami bErdua pun bgtau kat dia ..
rupanya ..
dia pun tErsErEmpak dEngan lElaki durjana tErsEbut kat bawah..
kEtika member aku ni nak masuk lif lelaki tu baru kuar dari lif ..
mEmbEr aku sorang2 je masuk dalam lif..
lelaki tu pandang dia dan cube nak masuk balik dalam lif tu ..
tapi nasib baik member aku terus tekan button tutup pintu lif tu ...
ntah2 mamat tu mEmang turun naik lif tu ikot pErEmpuan ..takotnyaaaa..

gEram bEtol..apE la motif mamat kEji tu buat macam tu ?
kalau dapat elok..wacaa..wacaa..sEbat ngan rotan..

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

untuk pEngEtahuan anda : kEdua2 rakan sEbilik ku itu bgtau ....
mamat kEji tu ..nampak baik gilEr..
mukE agak cOol, bErkulit cErah,rEndang tak cukup kEtinggian, bErwajah bErsih..
pEndEk kata..mEmang tak dE rupE orang gila sEks nih...

sEmalam ingat nak rEport kat pak guard kat bawah tu ...tapi rasE takot jugak nak kEluar ..
dan lagi satu takot mamat tu cam mukE..lagi bahaya ..takot dia bErtindak lEbih agrEsif
So, hari ni kitorang nak bgtau kat pondok guard tu masE pEtang balik dari OfficE.

.... Alhamdulillah kawan2 ku selamat ... cuma mengalami sedikit fobia...
pagi tadi walau pun tak hujan mEmbErku itu bawak payung...
dia cakap kalau jumpE lagi mamat tu ...
nak kEtuk ngan payung..lEpas ni nak kuar jE..payung ni misti bawak ...
huhu..
...sEdiakan payung sEbElum hujan..

swEEt notE : kalau la aku tErjumpa dEngan situasi macam tu apE la yang patut aku buat??

39 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

uikss sgt bahaya!
gilerr ah!!
btol sila bawa payung pukul dia klo buat hal!
hohoo..

mamai said...

ciss durjana sungguh jatuh kemaluan tu....

next time jangan takut jangan lari ambil gambar buat repot

kalau tak pakat ramai-ramai sunatkan dia lagi sekali potong abis biar pdan mka dia

Mawar_berduri said...

poojie : tu la..sekarang semua dah sediakan payung sebelum hujan ...huhu

Mawar_berduri said...

mamai : memang durjana!!!huhu..takot lor nak sunatkan dia skali lagi ...huahua...

~amy liana8886~ said...

bahaya nyer..takut kalau jupe org mcm nie..tp kalau ada taekwando tali pinggang hitam ke best bg je sbijik..baru padam muke ye..

Mawar_berduri said...

amy: tu la pasal...elok di sudoku je orang macam ni ....

kuina said...

kalau saya pun lari... tak sanggup... tp kalau ada kawan siap kena lanyak..

LuVidA^^ said...

larikkkk.....

hehe....seram je...
nasib x penah kene...
jgn jalan sorg2 la...

+_+

laki tu nk tnjuk2....die ingt die je ke ade??? haishhh

eyena said...

hahai bahaya tol laa.. kalau i laa kan i rakam aksi dia, haha sebar kat youtube padan muka!!

tak malu, tunjuk kat org sgt lain kali..hahaha

opss!! tapi realitinyee i pon larik laa. nak tunggu apa lagi..haaa

Alimaz-Kembara Terasing said...

tendang anunya berkali-kali....biaq sampai pengsan then biaq dia kat situ....padan muka..dasar jantan celaka...

blueCITY said...

salam alimaz,

moral op d story:

1. org hensem, cun tak semestinya baik taw, ekekek

2. lain kali jgn lari kalo dia tunjuk anunya, tapi tajang jer anu dia tuh. huh

ekekek

Che' Pit said...

bahaya tu.. so baik korang amik langkah berjaga2..

DaliaLiyana said...

hahhaa...kalau la setiap kali kasi lelaki pelempang ade tanda cam tu kat pipi dan tak hilang2..kompom lelaki takot kan?? hikhijhikkhik...

Eazy Izzuddin said...

maaf lame tidak menyinggah...
hik3...
=D

isk3
sgt bahaya wo
huhu
xD

Manusia said...

jalan ramai3 pasni..
bahaya woo..

Ryehanna said...

oh...ingtkan sexual harrassment kat opis.. flasher rupanya... errr... xpenah alami.. menakutkan...

tp kalo kena harrass kat ofis lg xtau nk deal cmne.. huhu

zan-xray said...

kisah ni mengingatkan sy pada seorang kawan perempuan.
sama la situasi nya cuma dia lagi teruk teperangkap dlm kereta bersama kawan lelaki..tapi dapat diselesaikan dengan kebijaksanaan.

cuma jangan panik.. tip2 rakan diatas2 ni boleh digunakan kecuali disunatkan tu hehe..

Mawar_berduri said...

Cik Ina dan Ida : tu la ..agaknya dia pun cari yang jalan sorang2 kot..klau ramai2 maybe dia tak berani nak buat ....klau ramai2 memang kena la orang tu ..ahax :P

Mawar_berduri said...

Eyna dan alimaz : kalau ade gang memang boleh sangat ...memang nak je dush..dush..mamat tu sampai pengsan pastu ambik gambar wat report polis ...baru padan muke dia ..

Mawar_berduri said...

bluecity dan CP : terima kasih diatas tips2 yang diberikan ...risau jgk nak trajang dia..karang dia pgang kaki ...jatoh..alamak..lagi bala...kami semua sedang berjaga2..HARUS sentiasa berwaspada ..

Mawar_berduri said...

daliya & eazy : kalau macam tu bila kita jenjalan nampak ade kesan tapak tangan kat pipi lelaki..HARUS la kita berjaga2...lelaki tu misti dah banyak kali buat benda tak elok..sbb tu ade kesan tapak tangan ...hahahah

Thanks ya Eazy singgah lagi ble free :)

Mawar_berduri said...

manusia a.k.a azuan : memang pon..misti berjemaah ..huhuhu

ana : kalau kat opis?..mm..susah jugak tu..report je kat akak2 senior..klau office sume lelaki??..huhu..nasib badan lor... x)

Mawar_berduri said...

zan : hihi, kebijaksanaan tu harus ada..cuma takot klau dah panik..memang tak leh nak fikir dengan waras..bahaya....tak berani kot nak sunatkan orang ...huhu

terima kasih atas semua tips2 yang diberi ... :)

Kerna Kasih Azriey Sinar said...

report je polis, jgn biarkan ia terus berlalu.bahaya.jgn takut kat dia, klu takut nak report lagi la hdp hgpa terancam.dia tetap ada kat situ.dah ada ramai bukti.jgn tunggu lama.dia mesti kena hukum, xleh biar mcm tu ja.BAHAYA!!!!!

Kerna Kasih Azriey Sinar said...

kita jgn tunjuk berani depan dia untuk melawan dia plak.wlu sekuat mana pun kita lebih baik langkah seribu takut ia ada senjata ditangan dlm x sedar..

Mawar_berduri said...

azriey : haah, btol tu..petang semalam roommate tu dah buat report polis, tu la...kalau kita sendiri yang ada senjata macam pisau ke nak lawan dia pun bahaya gak..takot dia plak yang rampas pisau acu kat kita balik..huhuhu..bahayaaaa....

Thanks for your advise

~ein~ said...

huh..mmg benci tol la ngan org yg gile seks ni..huhu

c-idah said...

wah!berdiri bulu roma akk baca n3 ross ni tau...

kalau terjumpa lagik kn..
bg terajang sekali cukup..
kasi pengajaran sikit..

bahaya..
4 u all take care ok...

Rashid said...

salam

Lelaki gila tuu..
nasib baik tak de apa-apa. lepas ni kena standby apa jua utk pertahankan diri jika diusik lagi k.

Amietz @ f.kay said...

herghh mentalll ... mintak dijauhkan laa ... kalo ada pun ... sumpah je dia kena panah petir ... biar kejong je kat situ ...( hahahah alamak ... jijah ke ni ???)...oh tidakkk

anaklaut said...

salam..

eee..bahaya ni..sangat bahaya, anaklaut cadangkan buat report kpd pihak polis, ajar lelaki ynag durjana sperti ini ditangkap dengan secepat mungkin..

bangang si mamat tu..menjatuhkan maruah lelaki saja..!

Mawar_berduri said...

ein and kak C-dah : terima kasih ye...Memang member tu dah buat report polis.....mudah-mudahan orang tu akan terima hukuman .....

Mawar_berduri said...

Rashid &Amietz @ f.kay : Terima kasih sudi singgah dan komen kat sini ..sekrang ni Payung jadi senjata rasmi ..huhu..tu la mintak2 dia kena panah petir...baru dia tau..kacau anak dara orang lagi ....huhuhu

Mawar_berduri said...

anak laut : btol tu ...sebab dia sorang, kitorang cam trauma nak naik lif ngan lelaki..huhu..polis dah ambik statement...tatau la ape tindakan diorang seterusnya ......

eyena said...

hahaha.. mcm2 betul laa org zaman sekarang..

harap2 polis tu dah dpt settlekan laa yer.. kalau tak, bersedia dgn camra setiap masa tau..

payung pon bawak sama walaupon tak ujan.. ngee

DaHLia said...

erk...pernah gak kena sexual harassment ni...more than once..huhu

mmg xbertamadun tul laaa spesis2 gini..patut kena sula jer laa kan..

Mawar_berduri said...

dahlia eyna : tu la ni yang kitorang bawak payung ..silap haribulan mau tersula ngan payung orang tu ...hahaah :P

.::CeK LaLa::. said...

erkkk.. mengerikannnn....
takut nyerrr lahh kan!
rasa nya better la bagitau kat pak guard tuuu.. jgn diam2 kan... takut nanti, tak jadi kat u olss, jd kat budak2 pompaun lain cane..
haduiiihhh!!!! nauzubillahhh!!!

Mawar_berduri said...

haah...da bgtau dah kat guard kat situ...tapi tatau la dia btol2 jage atau makan gaji B*T* je ....ahax