P.E.R.T.U.N.J.U.K.A.N aerobatik Subang

ENTRY YANG DIPENUHI GAMBAR

Subang, 3 oktobEr 2009
sEawal 7.30 pagi kami dah pun bErsiap2 untuk bErtolak kE pEngkalan Udara Subang bagi mEnyaksikan pErtunjukan aErobatik pasukan Thunderbirds dari TEntEra Udara AmErika (AS) dan pEsawat Sukhoi milik tEntEra Udara Malaysia (TUDM).
apa yang bolEh ku katakan...FuiiiYoo..kagum..mabEleS..dahsyat..dan sEangkatan dEngannya...tErngaga tErpEgun tEngok aksi-aksi yang mEndEbarkan tu...
gilEr ah....hihi


Walaupun hujan turun rEnyai2...rEnyai apEnya ..basah baju aku tapi mEmang ramai dan sEsak di kawasan sEkitarnya..turut bErlaku bEbErapa kEmalangan kEcil sEbab jalan sEmpit dan sEsak..manE tak EksidEn..pEmandu pun turut sErta nganga tEngok Sukhoi...ahax banyak kEndEraan mEmbErhentikan kEndEraan di gigi jalan...

Pesawat Sukhoi SU-30MKM
yang ditErbangkan oleh LeftEnan kolonEl Muhammad Norazlan Aris dEngan dibantu olEh mEjar Mohd.Jasmi..
..bangga anak mElayu mampu buat sEmua ni

.
.Malaysian Airlines yang lalu lalang disitu ..
pEnampilan 6 buah pEsawat ThundErbirds F-16 yang mElakukan 3 transformasi iaitu Solo, Diamond dan Delta

aksi Enam buah pEsawat ThundErbirds-16



turut sErta bEraksi sEekor burung hElang.. sEb baik la ko tak kEna langgaraksi yang mEndEbarkan...sipi-sipi je..sEriau aku

aksi mEnjunam dan tErbang sEcara tErbalik...kagum bEtol...


aksi dua buah pEsawat yang mEmbuat pErsEmbahan yang sangat mEnarik..

pEnonton yang sangat tEruja ..aku pun ..

Budak kEcik yang comEl ...dia lagi la tEruja..dok babai mElambai pEsawat tu

.......ThE eNd .....

22 comments:

mamai said...

rugi tak dapat tengok pasal kat kuantan tapi masa depa wat latihan hari tu pun best juga

||| PöJìé PööH ||| said...

wahhh syok tuh!
lama xtgok mende² mcm nih since pakcik dah xkeje nih lagi..

Mawar_berduri said...

mamai : lor...rugi..rugi....tapi mase diorang wat latihan pon lebih kurang same je kan!...klau cam tu tak rugi lah..hihi :)

Mawar_berduri said...

Pojie : memang syiok...tapi bile ramai sangat orang ..sesak.. tu yang buat jadi sedikit tidak syok ....

dotblogspotdotkom said...

patut le sabtu tu nak layan tido pun tak senang.... rupanye depa dok main kat angkasa...

pakcik tak p pun... dekat je dgn rumah.... sbb ramai sgt...huhuhu

Mawar_berduri said...

memang bising...kuat bunyi enjin pesawat tuh...klau orang yang ada baby misti marah..huhu..

anaklaut said...

salam....

mesti best dapat tengok pertunjukan tu kan..

tq singgah anaklaut..

ikan emas said...

salam,
tk jenguk blog ikan emas

Mawar_berduri said...

anak laut : haah..best...klau ada kesempatan misti nak pg tengok lagi ...

ayinn said...

woww... best siot,..
aku pon teruja tgok gambor tu,..

tq singgah blog patik,.. hehehe,..

kuina said...

best tu..

sukhoi tu mahal ooooo.. klu beli mahal2 tak canggih tak marbles.. wat pa..

Mawar_berduri said...

ayinn dan cik ina : nasib baik Mawar pi tengok kalau tak tak tau berapa masihi plak baru mawar dapat tengok ...huhuhu

zan-xray said...

Tak pernah tengok live pertunjukan mcm ni.. sian kat saya kan.

azuan said...

best siot!!

Mawar_berduri said...

zan : hihi...xpe..xpe...tahun depan klau ade lagi jangan lupe pg tengok k ... :)

Mawar_berduri said...

azuan : yup..memang best woo..

Fyzal said...

perghh.. nampak gayat je tu..

Fyzals Territory

Mawar_berduri said...

huhu..memang gayat ... tinggi pesawat tu naik ...hihihi :P

blueCITY said...

mawar keja per erk?
biru ingat bak p, tapi ada konvo anak buah lak kat picc, tak leh g
sukhoii tu ada kena ngena gak ngan kerja ku, hooooooo

Mawar_berduri said...

owh...mawar P.A je...hihi..tapi minat gak benda2 military ni ...bukan selalu dapat tengok ...

Alimaz-Kembara Terasing said...

abg saya suka sangat pertunjukkan pesawat cenggini....

Mawar_berduri said...

klau cam tu ajak la die pg tengok kat Langkawi kan selalu jugak buat??...hihi

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...