Baju Nikah Putih Express


Bismillah ...

haritu sebelum kawen ade buat n3 "baju nikahku musnah!!!!!!!"
memang baju nikah tu tak ku pakai ...
aku cari baju lain .....memang agak susah ..
sebab kesuntukan masa ...masa tu dah 4 may
nikah 4 jun ...maknanya sebulan ..ajak mydear pi beli dia bizi..baju nikah dia pun beli sehari sblom nikah ..hahahha..seb baik ado :p kalo tak pakai baju raya jolah
jadi cari inisiatif sendiri ....

tak tau nak buat macammane ..terus call Kak Nora
Kak Nora tu ialah mak andam masa wedding kat Perak ...
baju Majlis kat perak, pelamin, meja makan sume ambik kat Kak Nora ni ...
call tanya dia..ade tak baju putih untuk nikah ...
size XL nak tanye size tu biar yang confirm muat kan ...
karang mintak size L skali kecik..hah..padan muka

kak Nora cakap ...tak de T____T warghhh..
aduyai ..camno ni ...pastu ajak mydear pi jalan TAR ..
try cari...tak de yang berkenan...
dan baju kaler putih ni susah jugak rupanya nak cari
yang ade tu mahal...bie tak bagi beli ...
dia cakap dah mahal bayar upah wat baju yang tak jadi tu
so untuk yang second ni kna cari yang budget sikit ye ....
alahai

masa berjalan...
suatu hari...telefon berbunyi ..
Kak nora call....rupenya beliau telah jahitkan sepasang baju kaler putih untukku ..
terharu tapi *tak nangis o.k*
jadi....ade dah baju ..rupe mcmmane??....
tak tau ...tapi difikir-fikirkan..
tak pe lah ..janji ade ..lgpun nak pakai kjap je ...:P
baju sanding haruslah ikot citarasa yew :)

o.k...meh tengok ni lah bajunya .
versi duduk....lenguh hoih duduk lelame ...
cheqna dan amyliana practice la dari sekarang :P


Ni lah satu-satunya gambar versi berdiri yang nampak full baju ...
yang lain sume sekerat kalau full pun gambar jauh dan ado jo yang berdiri kat depan...
adik-adik la yang berdiri kat depan den ni ha...


tengok tangan baju tu ..sekerat je lace nya :P
tanye kak tu dia cakap fesyen ....tak tau la fesyen ke hape ..
tapi o.k ..ku belasah je ..
janji putih dan nampak macam baju orang nak menikah ..hahah








kalo nampak tak cantik ..korang simpan je dalam hati o.k ...jgn gtau ai...
kecik hati tau ...hahhahahahha :P :P

Moral of the story : kalo tak kenal orang yang nak jahit baju anda tu ..pastikan dia memang professional ..jgn dengar cakap orang je ye ... dan buatlah persiapan kawen anda seawal mungkin :)


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

16 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Lya Colours said...

xpe la mawar yg penting sumenya dah selamat

eh kita pon nak prektis duduk mcm tuh dari skrg.hihi

[s.u.r.i.a] said...

cun je. awak sangat bernasib baik.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya ColoursLya, tula..alhamdulillah ... practice tau ..memang lenguh wooo duduk lelame :P :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@[s.u.r.i.a] Cik Su ...Thanks tula..seb baik ade last minit kan ...hhuhuhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

alhamdulillah hado...

~AmyLiana86~ said...

amy dah lama praktik dah mawar..heheheh..tp jujur la cantik baju nikah tu...baiknya kak nora tu....sanggup jahitkan..kalau amy terharu dah nangis dah..hehe gurau je...

ct odah said...

takpe...jnji dah lepas...syoknye kawin..nak jgk..hahah

cik bulan said...

cam mak kite pon kawin pakai baju kale putih..^^

psst:bilalah turn saye ni..kah3..*mood gelenya

mawar_berduri said...

@Nur Hawa Mohd Zin tula..seb baik lagi..kao tak pakai baju kurung jolah ...hahahha..yo yo ooo je

mawar_berduri said...

@~AmyLiana86~hihi...cantik ek? seb baik cantik ..hihi tu la ..thanks kak Nora :) :)

mawar_berduri said...

@ct odah kawen jgn tak kawen...rugi woo...hihihi

mawar_berduri said...

@cik bulan sampai masenya turn Cik bulan akan tiba....tungguuuu .... :) :)

cheqna said...

boleh tak cheqna bagitahu cheqna lum fikir pun lagi..tak sempat r..keje tengah menimbun2 ni..huhuhu
by the wat dear..thanks untuk header tu tapi tak balance r..ke cheqna yang tak reti pasang ni???huhuhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqnaCheqna, saya tengok o.k dah tu ? dia nagh adjust2 tu kot :)

cheqna said...

eh..dah ok..thanks dear..=)

Anonymous said...

salam
awak nasib kite sama...masa time nikah baju tempah kekonon nak wat kenangan dah lakar semua tempah dekat 1 kedai nie kekonon mmg wat baju kawen....anto bulan 1 sebb nak nikah bulan 3..janji hujung bulan 1 siap....sekali 2 hari sebelum nikah baru siap tka sempat nk jahit manik.....
dah tu balik umah cuba ya allah tka mcm yang nk...tgn senteng kain senteng....sabo jek lah nak cari lain tak sempat rasa nak nagis time tu huhu....nak wat mcm mana redah jek lah.....

moral nye nak kawen kena rancang betul2 terutama bab2 baju ^_^