Adik Waitress punya pasal !!




Bismillah ...

ni cerita semalam...
balik kerja trus pegi The Curve setelah berbulan tak kesana ...
tak tau la Tuan John tu mimpi ape
(nama baru untuk My Dear Hubby..nak tau knapa tuan John..nanti rajin ai buat N3)

dulu masa belum kawen tiap hari pegi sana ..
dah macam rumah kedua pulak ...hahahaha

lepas beli tiket wayang The Killer Elite trus rayap-rayap ...
lepas rayap jap..perut mula la nak berdangdut kan ?
so kami pilih nak makan kat Jom Bali
sedap jugak makanan kat situ ...dan yang penting ...banyak!!

series kenyang...

sesampai je ..trus order ....kami dua-dua makan nasi goreng ayam ...
tunggu kjap budak indon tu dah hantar air ...
aku ngan penuh keterujaan konon nak update kat blog
trus kuarkan henpon dan snap gambar air ...
sebab yang tu sampai dulu so aku snap la yang tu dulu kan ?
nasi sampai baru snap gambar nasi pulak ..

sekali sampai nasi....tengok2 tade sambal??
rasenya haritu aku makan ada sambal....
so aku bangun dan tengok kat buku menu...
haah..patot ada sambal ...knape ni tak de plak??

aku panggil budak waitress tu ...
"Dik nasi goreng ayam ni mmg tak de sambal ke? "
aku tanya la ..mane tau sambal diorang abis ke apa kan ?

budak tu bley plak jawab
"Owh....bilang saja mau sambalnya sama saya"
nada dia cam tak puas hati plak aku panggil dia

boley plak mcm tu ?
benda patut ada...ko tak letak..pastu soh aku bilang sama kau pulak ?
aku pun bukannya marah.....tanya je...
patut ko jawab jela..."owh..tunggu jap saya ambilkan sambalnya" ..kan sodap telinga ni ..
bukan main lagi ko ye..nak orang lain macam VIP ...hahahha
ni lah waitressnya .. :P:P
Opss...tipu....kalau cenggini punya waitress....mampus tak bawak Tuan John makan kat situ ...hahahaha...mau tak pandangnya bini kat depan dia..asyik pandang waitress tu pulak...

oleh kerana insiden nasi goreng tak letak sambal ...
mood aku nak snap gambar nasi tu trus lenyap ...
lenyap bersama nasi-nasi yang licin ku telan...huhu
jadi kat sini ada gambar air je ...makanan lain nan hado :P :P :P








8 comments:

Lya Colours said...

report sama pengurusan. dorang tuh bukan jual foods semata tapi haruslah berikan layanan yg baik. kita bayar dorang kan. hampeh btoi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tula....gerammmm.....tapi kesian jugak kalo nak kecoh2 kan....karang trus tak jadik makan plak ... :)

mrs.ecam said...

laa mne gambo nsiknyer...nk tngk sdap ke x...huuuuu...klu aku dh sound dh weters tu ckp "ai tnya pong nk mrh ke...ai customer okeyyy" tp dlm ati jela ckp cenggitu...heeeeeee

rATu kEBaYA said...

nape dijawab macam tu ye.. over tau.. kamu di malaysia ni...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

mrs.ecam : tula..kalo berani terasa jugak nak sound minah tu ...tapi tak brape nak konpident ....hahha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Sis RK :tula..bajet macam kat indon plak dia nak kerek2...haish

BENA said...

ek elehhhhhhhhh!
bagi sekeh je kat waitres tu sis . hahaha ;)

~~NuR FiyzZa~~ said...

haha.. bahaya tu.. mesti kedai tu ramai pelanggan di kalangan boy je..hehe