Karak -----> Cerita Seram


Bismillah.....

salam khamisssss....
kali ni betul-betul nak cerita seram..
bukan seram-seram kuku punya ....
ni kisah benar #semata-mata# benar-benar# belaka

kejadian berlaku pada :

15 September ---> cerita lama baru teringat nak cerita ..huhu
16 September tu Jumaat kan?...kita cuti Malaysia ...
kiranya kejadian ni berlaku malam khamis arrr...
lokasi : Karak Highway

malam rabu tu Tuan John ajak balik Bentong ...kampung dia
almaklumlah cuti 3 hari kan ?
so...ai on jelah kan...pastu Tuan John cakap lagi ..
Tn.John : kita ride lah balik ni!!
Mdm.Mawar : hah? Ride? jauh gak tu???
Tn.John : Baru thrill...

Mdm.Mawar : yolah...yolah...

hish..susah jugak dapat laki yang berjiwa riders sejati nih..hahahhaha

jadinya hari tu pegi offie bawak la baju sume ....
ptg tu hujan macam renyai2...tapi Tuan John nak redah je ...
jadi kami berdua pun ride la balik kampung...
bertolak dari Jalan Duta jam 6.30 p.m
lebih kurang 7.30 sampai di R&R bukit tinggi yek? yang ada McD tu?
ala..R&R yang tulah..yang paling besar kot sblom sampai bentong....
kami stop kat situ makan McD dulu..huhu
masa tu dah gelap..dah malam ...

takot tu memang ada ...gelap kot jalan tu malam2...kereta plak laju2..
pastu Tuan john plak pasang lah lampu extra kat belakang moto tu untuk langkah keselamatan...


lampu ni lah..lampu pakai bateri ...
lampu ni kita picit baru nyala..tak picit tak nyala..
Tuan John pasang 2 bijik di kanan dan kiri motor..
yang kiri dibiarkan nyala statik..dan yang kanan berkelip-kelip ...
kata dia extra signal lah kiranya kalau nak memotong

pastu kami pun gerak la bertemankan hujan renya-renyai ....
pastu kan ..dalam setengah jam perjalanan tu ...
aku ni saje la try pandang lampu kat bawah yang Tuan John pasang tadi tu ....

huh...jantung aku mula ar berdebar-debar ...
bulu roma pun meremang jerp...
alamak..nyesal pun ada..
yang gatal pi tengok tu knapa laaaaa...

tau tak apa jadi?
lampu yang tadi nya berkelip sebelah kanan dan tak berkelip...jadi statik je ..
lampu belah kiri yang tadinya nyala statik dah berkelip-kelip pulak?
hish....main-main lampu plak dia...
serius rasa cam seramm je ...

Sejak kejadian tu ...terus cakap kat Tuan John..
dah..tamo balik kampung ride lagidah ..
kalau balik kampung baik kita naik kuda kepang ..ops...hahahha







6 comments:

cheqna said...

hehehehehehehehehe*gelak macam pontianak*

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqna wat la main-main cheqna..karang ade peneman kat blakang ....hihihihihihihihi ...ngilai jugak ...hahahhahhaa

Pojiepooh Abdullah said...

takpe apa2 berdua, Tuan John ada menemani taklah takut sangat kan ;p

Lya Colours said...

ehh meremang plak baca ni
dah la sorang2 kat bilik opis ni

CuTeMiUt78 said...

eemmmm tak berapa faham yg bebenornya.. mula2 baca cam suspen gak...

Azham Vsvc said...

fuh....nasib baik dia main lampu je huhuhuhu