Hiqu Vision 2020 bongkah 1 hingga 16 ^____^

Bismillah.... 

Hai selamat ber'monday blues' :p 
minggu ni penyakit M tu memang sedang dahsyat menular di setiap rongga nih...
hahahhah....nak bangun pagi tadi pun bukan main liatttt lagi...
tapi demi mencari sesuap nasi ku pasrah kan aje...
(ayat tak boleh belah....kah..kah..kah) 

o.k...ni cerita weekend... bohsan giler kot duduk kat rumah ...
dah habis cuci semua kain baju ...sapu semua sampah ..
kemas satu rumah ...sembur Afi Hanif untuk ganggu ketenteraman lipas...
tapi sayangnya suami ku yang keluar berkayuh basikal di Genting masih belum pulang...

nak tengok TV pun...bosan...citer same je ulang-ulang ...
jadi ....teringat bongkah kayu Hiqu Vision 2020... 
gigih tau beli benda ni..hihihi....tak pe lah ape salahnya nak asah minda ...
sekali-sekala biar berfikir diluar kotak sikit kan? ceeeeeeewaaaah..hahahhaha

 mula-mula main susun ni kat luar je ...kat ruang tamu ...
yang mula-mula tu kacang je...hahaha

pastu semakin mencabar sikit ....
tapi masih boleh buat ....

sambung buat atas katil pulak...
seronok jugak bila dapat buat ...
nampak memang mudah ... tapi cerrr try buat tengok..baru tau mudah ke susah....
tapi ni jauh lagi perjalanan .... ade berpuluh-puluh bentuk lagi tau ...
kalau tak salah ade 100 kot bentuk dalam buku kecik tu ...

nanti ade masa nak sambung buat lagi...
baru lah berbaloi beli..mmg la murah je benda ni ..
tapi rugi kot beli buat perammm je ...

pastu semalam hangin je ngan LIPAS...
ni misti kes saya sembur Afi Hanif kat lubang air tu ..
siang saya ganggu ketenteraman dia..malam dia ganggu tidur saya pulak...
bila saya tengah sedap tidur... dia merayap kat kaki ...
hoihhhhh...nasib baik saya bangun tapi tak nampak dia kat mana...
kalau tak ...memang arwah la ko lipassss ...
sakit betul hati ...huhuhu

Sekian. 

9 comments:

NaNa said...

hahaha bgs tul...aku baru sampai no.8 la wey...tu main sambil tgk tv...seronok lg bila ada teman..sorang2 x best....x pe nanti ada ms kt lawan erk hahahha...slmt lipas tu lau x hbs la ko kerjakan hahahaha

Sara Lynn said...

syabas bettiee.. syabas!~

LYAfrina said...

blh ralik jadinya.. bgus jugak utk iq ni

Lya Colours said...

rajinnya main benda alah ni. saya tak pernah tengok pon. selalu bosan2 baca novel je huhu

mohd farrid said...

saya ada menjual permainan nie.. Dulu minat main iq games nei.. sekarang saya plak yang jual...hehe
kalau nak ble la tgk dkt mudah.my.. murah jer permainan nie, hanya rm 10.00 jer.. Memang best dan berbaloi main benda nie.. gud luck mawar...

Mohd Sharul Nizam said...

@mohd farrid

Salam en mohd farid...sy ingin membeli HiQu block..adakah en masih menjual lg produk ni...

syafiqah rashid said...

Sy nk bli
emel sy syafrashid12@gmail.com

Anonymous said...

salam, cikpuan;

boleh saya tahu, di mana saya boleh dapatkan blok hiqu vision 2020 ni ?

terima kasih

mawar_berduri said...

@Anonymous Wasalam....boleh beli online dekat lelong pun ada...
http://list.lelong.com.my/Auc/List/List.asp?DA=A&TheKeyword=hiqu&x=0&y=0&CategoryID=&PriceLBound=&PriceUBound=