tak dapat makan ayam KRR

bismillah ...

hai koranggg...selamat hari Isnin -__-" (sambil senyum kelat ) 
hahahha....malas woo kije isnin ni ...tapi ku redha kan aje....huhu
ini cerita hari jumaat malam ...

dari tengahari dah baik punya plan nak makan Kenny Rodgers malam tu ...
jadi balik rumah lepas maghrib kami pun keluar la dari rumah dengan misi nak makan KRR
dalam pukul 9.00 tu dah ade hal lain...jadi kami gerak la awal sikit dari rumah ...
sampai kat KRR pukul 8.00 ...jadi terus order   
tengok orang pun agak ramai ...

kami pilih seat  belakang sikit coz ramai org jugak la kan 

masa ni yang family 6 orang tu , suami isteri dengan 2 anak tu dan seorang lelaki tu dah 
sampai makanan diorang .... jadi sedang makan la ....
yang ramai-ramai kat belakang kami tu dah order jugak masa kami sampai tu 

 duduk 5 minit sampai la minuman dan muffin ...
o.k... ^_____^ smile..makan2 borak-borak ...

15 minit  lepas tu ...keluarga ramai tu dah keluar ...masuk  satu keluarga 4 orang  mak, ayah dan dua anak 
anak dia pulak menangis2 nak main Hp mak dia..mak dia plak buat derkkkk je ..
ayah dia angkat anak bawak keluar 

yang ramai-ramai kat belakang tu ...datang lagi 2 orang baru nak ambik order ...
kira tambah order la...
masa ni dalam hati dah terdetik dah ...ni misti lambat ni kna tunggu ...
sbb misti nak settle kan order diorang yang ramai-ramai ni dulu...
tapi xpe lah kita tunggu jela......

30 minit ....adik waiters tu dok lalu lalang tepi kami berkali-kali..dok hantar makanan kat orang belakang 
orang  kat belakang tu pun .....buat geram jugak la sikit 
nak tambah order la..nak tukar order la....-_-" 
aku pasrahhh ...tak pe ...sabar o.k.....jam dah 8.30 p.m 


tup..tup...pasangan suami isteri yang anak dia menangis tadi tu dah dapat makanan dia???
siap isteri dia dok snap gambar ..nak masuk IG letewww ..T__T 
tak pe ..kita sabar k... panggil adik waiters tu tanya ...dik lambat lagi ke ni? 
dia buat terpinga-pinga dan berlalu ....

o.k ...kita sabar k....tn.John dah ajak keluar dah ....pukul 9.00 kami ade hal lain ...
stressss....
lepastu tiba-tiba... yang buat saya rase ...tahap kesabaran dah naik ke tahap maksimum 
lagi satu family yang masuk lebih lambat dari kami dah dapat makanan diorang ???
WTH????

ini dah melampau ....sorry sabar pun ade limit ...
jam masa tu dah 8.45 ... o.k lah..simpan la hasrat hati nak makan KRR tu ...
T_____T 
kami keluar dan pergi kat kaunter bayaran nak bayar ..
saya cakap " Dik akak nak bayar apa yang kami makan saje "
(air dan muffin) 
adik tu macam serba-salah ... pastu supervisor dia datang 
perempuan.... tengok muke dia kesian hokey ..iolss is rase tak sampai hati pun ade :P 
tapi kna bagi pengajaran sikit :P huhu
supervisor dia cakap ...
"maaf akak, abang, xpe tak perlu bayar apa-apa...kami yang salah ...
diorang ni yang akan bayar apa yang akak ngan abang makan sebab diorang 
tak peka dan buat kerja main-main..saya tau akak dah tunggu lama ..."

O.k...makan FREE lah kiranya ...cuma hati bengkek...adoiyaiiii 
baiklah ...."Terima kasih"...tu je yang kami cakap...
kami tak suke nak marah2 atau bising2...korang paham-paham la sendiri...

lapar !! frust tak dapat makan ayam ..huhu
lain kali kami akan pergi KRR lain ...mmg tu la last makan kat situ ...huhu

atas permintaan.... saya bgtau la hint KRR mana...hint jela
( coz saya makan muffin ngan air tak payah bayar kan ? Thanks a lot...:) 
kat sebuah shopping Complex...kat PJ ...Seberang jalan ade A&W dan stesen LRT ....hahaha
kalau orang yang biasa pergi dia akan tau ....
Sekian .

5 comments:

Sara Lynn said...

supervisor dia kira okay la... alert pun.. kasi pengajaran kat anak buah.. apa la wat bloger mcm ni.. habuk pun xdpt promote KKR tu katne.. ekkekeke =D

Sara Lynn said...

KRR laaaa!!~ adoiyaiiiiii.........

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Sara Lynnhahahahha...naseblah buat perangai ngan blogger mcm iolsss.....malas la nak bgtau KRR mane..karang kna boikot plak? hahahah ..(bajet mcm la blog ko hottt sgt)

Rozita said...

kena bagitau kat KRR mana dik..bagi diorang improve service.. itu yg terbaik dari kata belakang (kat blog.. hehe)

kitorang dulu kena dgn Rasamas..pun lambat gila..serik dah nak gi..huhu...

cheqna said...

kehkehkeh
ma cheqna mengamuk hari tu kat kedai ikan celup tepung...main2 sangat..hambik ko....
keluarga lain yang sampai lewat dari kami dapat makan dan minuman elok je...tapi kami punya lama menunggu..hambik..tak pasal2 mak ai mengamuk kat situ...