Ribut Petir

Bismillah...

petang semalam hujan lebat beserta ribut petir yang amat dahsyat saya rasekan ....
orang lain punya rase saya tak tau lahhh kan .....
saya balik kerja tiap hari 4.30 p.m...
petang semalam 4.30 pm tu dah start hujan lebat kat KL nih...
tapi masa tu Tn.John dah sampai kat bawah ...nak tak nak saya redah ...
takkan dia dok tunggu saya kat tengah hujan saya tak nak balik pulak kan ? 
oh..itu tidak bagus ..........jadi walaupun takuuit sgt... saya redha.....
..sepanjang jalan saya tak berhenti baca ayat kursi  mudah-mudahan dilindungi dari 
sebarang kecelakaan....
(takut panah petir, takut pokok tumbang, takut kena langgar tengah hujan lebat jarak penglihatan terhad...takut motor rosak tengah banjir)

perasaan masa tu rasa takut yang menggigil-gigil....sambil baca ayat kursi sambil menangis..
bukan sebab marah atau sedih ..tapi takut ya amat ...
bayangkan tengah jalan yang lapang...cuma ade kenderaan ..
clear sangat petir memancar-mancar ...

ada jugak pemandu kereta yang tak bertimbang rasa ....dan saya mmg tak puas hati
sebab ? sebab ...tengah hujan yang lebat....dia pasang hazard light ..... fine
pastu drive dengan laju dan melulu-lulu....bila lampu hazard tu nyala dua-dua....
dia tukar lane sesuka hati ....kita yang naik motor ni tak tau dia nak ke kanan atau kekiri
sebab dah dua-dua nyala....memang menyusahkan ......
boleh tak stop doing that .....kalau tak nampak ....berhenti ! bila berhenti baru la boleh pasang 
hazard light ...paham? 

luahan hati pembonceng motosikal pun saya pernah buat entry 
tapi bila tak puas hati saya cakap lagi .........SORRY YA....
huhuhuhuhu.. :P stressss tau cakap ulang-ulang gini 
:P:P (sape soh ko cakap kan kalau dah tau stress???...) sendiri yang buat.. :P 

o.k dah cukup luah sikit-sikit ...
banyak2 orang menyampah pulak karang khennn?
o.k...  
kat bawah ni my hero...cewaaahhhh....bukan main lagi ..hahahha
yolah.. terima kasih buat insan ini......
dia yang tak pernah tak datang ambik saya walaupun tengah hujan menggila macam semalam...
dia tak nak saya tunggu lelama kat ofis ...jadi dia datang jugak tengah hujan tu ...
kalau nak tunggu hujan reda ...ade masaklah lain pulak ...
1. banjir kilat (yang bisa menenggelamkan dan mematikan enjin kenderaan) 
2. insan ini kerja malam semalam .... jadi tak boleh tunggu 


eh? tu bukan pose 1 Malaysia tawww.. tu actually nak buat peace 
tapi satu jari lagi tu tak sempat nak naik..hahahhahahah 

pagi tadi pun hujan lebat ...
jadi my dear hantar saya ngan kereta ....huh, tak de lah berhujan di pagi hari ...
thank you so much dear ......
harap-harap petang ni dah tak ribut macam semalam...
iolsss is tatutttttt ngat tau .. 
(errrrrr buat ayat gini bajet gwiyomi ker? oh ..nonononono...gelimakkkkkk )
hahahhahahahhaha...  


Sekian . 

8 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

yelah, saya semalam jumpa customer kat kedai mamak pun terkezut dgr guruh berdentum. macam dekat sgt. Parents saya pun naik motor pergi balik kerja, selalu doakan diorang selamat sampai rumah. memang bila hujan, kereta semua jadi kalut.. kenapa ntah

Lya Colours said...

melaka pon lebat hujan siap petir bagai malam tadi. bape kali eletrik trip. takut nak keluar rumah. tv pon tak bukak langsung. kang sia2 kene panah petir plak

Lya Colours said...
This comment has been removed by the author.
Sara Lynn said...

eh bkn ritu naik teksi ke balik? *matiklaaaaaaa* hahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Sara Lynnbalik tak pernah sayanggggggg...dtg kje pagi pernah lerrrrrr ...hahaha

Sara Lynn said...

eh ye ke? yg p lepak mall tu? pagi jgk ke? eh? eh? eh???? haha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Sara Lynn mana ade ..tu planning je kalau tak datang ..tapi masaklahnya tak pernah tak datang..turun bawah dah cagat dah kat depan tu ......

Cik Qemm said...

kitorg pun sama asyiklah meredah hujan balik keje.

semoga kita selamat lah hendaknya meredah hujan..huhu..