Setelah sekian lama tak naik TRAIN

Bismillah. 

wah...up satu lagi n3 di hari isnin ...
ini dah dikira satu kemajuan ...hihihi
korang pernah tak naik LRT ? 
saya dulu masa zaman bujang...
masa kerja kat TNB ...hari-hari travelling ngan train ni ...
naik train dari stesen STAR Cahaya (ampang) sampai Masjid Jamek
pastu  tukar ke Aliran Kelana Jaya pulak ...jauh ooo...
hoish..mmg gagah perkasa masa tu ... 
setakat nak mencelah-celah dilautan manusia tu kira kacang jela...
 hahaha...setakat angkat beg balik kampung tu no hal lah...

so nak dijadikan kisah ...hari sabtu adik ngan cousin saya datang ...
diorang dah start practical kat Shah Alam ...jadi kami nak pergi la jemput ...
mula-mula katanya nak turun kat Jalan Duta...
Owh....itu adalah bagus ...sbb kat Jln Duta..pasal parking sume mmg no hal ...
jalan pun tak jem...sekali bas tak berenti kat Jalan Duta..terus masuk Pudu ...
paham-paham la Pudu tu kat tengah pusat bandar ...nak masuk je dah jem...
nak parking lagi?? buang masa disitu 
Tn.John plak kena kerja...... jadi saya discuss ngan dia...
Tn.John soh saya jemput diorang naik train separuh jalan ...
Tn.John hantar saya ngan motosikal pastu sy ambik diorang naik train ...

ahkak ni dah lama tak naik train dik ..dekat 2/3 tahun jugak la ...
harus la terkonfius sekejap sbb kaunter dan cara bli tiket tu dah tak sama mcm dulu ... hahahha 
tapi tak pe .. kuredahkan jugak ..takkan nak biar diorang tunggu berjam kat pudu tu sementara kami nak harung jem kan? nak sampai kat SA tu pukul berapa pulak? 
diorang dah la penat naik bas 4 jam dari Perak ...

kan dulu LRT lama kaunter dia kat bawah ....mcm gambar 1 ..
now yang baru semua kat atas ...pastu semua bayar pakai mesin...
then ummat manusia punya lah ramai .....
cobaan buat diriku.. beratur punya la panjang..
sekali dah tekan-tekan mesin tu tak mau terima duit RM10... 
masuk duit skeling mak hencikk  pun dia tak mau jugak......hatechu ....
hoiiii..panas jugak la hati ni ...naseb baik masih boleh bersabar ..haahhahha
tukar duit lain 
beratur la balik..terkedek-kedek bli tiket ....

pastu turun train sekerat jalan Tn.John datang ambik..huh! 
lega...penat wooo berasak-asak dalam train tu...
dulu mude-mude o.k je tiap hari kot ....hampir 2 tahun jugak la .sekarang ni ..
balik rumah... dah  malam..adoiyai...
kremmm woo kaki ...hahahha padan muke... dah tue rupanya aku ...:P 

tak pe..yang penting diorang dah selamat sampai ke rumah baru ...
harap-harap semuanya o.k..
kerja baik-baik ... dah gaji nanti kita makan kat Adam Cheng yeeaahh..hahahha


Sekian .


No comments:

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...