Rumah Rehat Cempakasari, Parit , Perak

Bismillah...

ni cerita lama o.k..tapi baru teringat nak up entry ..hihihi ...#dasar femalas :P 
actually baru jumpa gambar yang sesuai sebenarnya ...
lokasi : Parit, Perak Darul Ridzuan. 
Rumah Rehat Cempakasari 
Price : RM70.00 satu malam ...

walaupun lokasi Parit ni sebenarnya dah dekat ngattt ngan rumah saya kat kampung tu ...
Parit ke Beruas dalam 45 minit je ...
tapi ni kami duduk masa nak lawat kebun dan kubur family my FIL ...
ayah Tn.John orang Perak jugak...orang Parit ...yerrrr
tapi memandangkan rumah pusaka pun dah tak de ...kami tak nak la menyusahkan sesape kan ...
RM70.00 semalam tu masih dalam kadar kemampuan ... 
lagi satu yang best rest house ni selesa o.k... 

ni pandangan dari luar / dari depan rest house ni ..
dulu masa kami bertunang dan kawin pun family Tn.John semua berkampung kat rest house ni ...

permandangan di bahagian luar rest house 

boleh santai-santai lepak keribas-keribas tudung sambil  tengok matahari terbenam...
feeling macam kat laut la pulak? hahaha
siap lepak tengok sunset :P .....o.k what?? hihi

 ni la rupa dalam bilik dia...
ade yang katil queen size dan ade yang single bed cenggitu ...

antara kemudahan lain yang disediakan : 
Katil/Tilam/Selimut
Bilik Berhawa Dingin
Televisyen/Peti Sejuk/Pemanas Air
Tuala/Sabun/Shampu

kalau nak buat kursus pun boleh kat sini ...
ade jugak disediakan kemudahan-kemudahan macam dewan , 
pa system, projector , white board sume...

kalau nak tau lebih detail lagi...
Rest House ni MDPT yang punya ..... :) 

kalau bab makan ...kat sini mmg mudah nak cari tempat makan ...
kat tepi rest house ni je da ade cendol dan rojak yang femes...cendol lori o.k... 
pastu jalan sikit ade food court ....siang malam pun ade kedai bukak ...
kalau nak makan malam yang sedap ...
boleh terjah kat restoran Parit Town Coffee ....

dari sini nak ke lumut ambil masa lebih kurang 1 jam 
nak makan tengahari best boleh pergi ke Restoran Hamizi 
yang ni dekat je .. 10 minit je dah boleh sampai rasenya ...

eh...bukan main promote lagi ye? hahahaha
ter'promote' ...o.k 
Sekian . 

1 comment: