Ben's Publika, Solaris Dutamas

Bismillah...

dah b'fast ke belum korang? kalau belum... selamat menjamu mate lah ye ...huhu
kalau yang dah b'fast pun boleh jugak jamu mata..
 ni aktiviti waktu lunch kami semalam...
plan nak pergi tu dah lama....tapi ade beberapa masalah yang tak dapat nak dielakkan...
jadi alhamdulillah semalam dah tercapai hasrat tu ye .. :P 

Kak Sem, Cik Sara Lynn dan saya telah menerjah restoran Ben's di Publika ...
sekali sekala is o.k lah nak makan kat restoran gini kan? kalau selalu??? rabakkk..hahahha

ni lah wajah kami yang sedang tunggu makanan yg diorder nak sampai ...
kak Sem redha je bila kuar ngan kami ..sorry K.Sem ye..terpaksa layan karenah kami ..hahahah
nak snap gambar la.....soh dia pose la...ala..sekali-sekala o.k la kan ..hihihi

minuman dan sampeiiii.....kak sem pilih carrot juice 
saya punya ...as usual ...ice lemon tea 
dan Linda pilih mango lemon tea 

taraaa... ni Linda pilih ...dia nak makan beef lasagne RM 23.90
portion dia mmg besar ...
kami pun dah sedia maklonggg..jadi kami tak pilih menu sorang satu ..takot bazir tak habis...
jadi kita sharing is caring o.k.... :) 


 hoish...mmg padat lah isi dia..isi daging tu juicy je...
pastu cheese dia tok sah cerita lerr...mmg berlapis2.....mmg terasa lah...
sudahnye ...blurrrpp...sedawa pun bau cheese ..hahahha...


 ini menu kedua kami ...Beef Bolognese Spaghetti harga RM 22.90
yang ni pun kami share bertiga....
tapi bagi saya yang bertekak pure melayu ni..suke lg spaghetti buat sendiri...
sebab yang ni x pedas ...jadi makan sikit pun dah muakss....huhuhu 

 o.k..yang ni paling sedap saya rase ...
salad ni datang bersama beef lasagne tu ... tapi mmg terbaekkk...
dressing dia sedap sgt ....sayur dia pun rangup....
lain kali kalau datang sini ...ini adalah pilihan utama saya...huhu
saya akan pilih Ben's House salad o.k... ingat ni....ingat ...hahahahha...sengalll....

lastly...dessert ...
Linda pilih Tiramisu .....RM 12.90
yang ni pun sodap....
atas tu coklat ke coffee ke hape ntah ...tapi mmg terasa sedap..
tak pahit ...tak manis sgt...sedap-sedap je rase dia 

alhamdulillah..memang kenyang gilak-gilak semalam...hihihi
walaupun makan share bertiga ...


Sekian. 



3 comments:

mama leen said...

emm sedapnya... tak penah sampai lagi Publika ni..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

adoi..deraan emosi nih. tapi mmg nampak berbaloi lah dgn rege

Sara Lynn said...

burpppppppppppp.. angin x habis lg! ekekeke