Belog yang aku tak suke nak "blogwalking"

Bismillah...

rasenya dah ramai yang wat N3 camni...
tapi aku rase tak salah kot kalau aku nak bgtau jugak bg pihak aku sendiri ...

kalau ade mase...aku memang suke gak blog walking...
jalan2...bace N3, klik2 nuffnang ( yang bace blog aku pun jgn lupe klik2 dermakan saye ye)
..... kalau minat aku komen...
tapi kekadang..ade gak blog yang aku baru je klik ...
blom sempat nak loading...aku dah pangkah close ...
sebab ?


1) sebab ada lagu autoplay muzik yang kuat ....dan tak leh nak stop muzik tu......
sampai bos aku dalam bilik dia pun boleh dengar memanglah otomatik aku pangkah
dan takkan view lagi dah ....

2) N3 yang terlalu panjang dan tulisan plak kecik2.....
aku tak larat nak bace....memang aku tak komen la jawabnya, tapi kalau panjang ade point2 xpe gak....boleh aku fokus pada point tersebut .......

3). blog yang crowded ...nak loading belog dia je dah 30 minit....aduyai ...xkose nak tunggu

4). berunsur politik ...aku kureng ngan politik...sbb aku rase politik M'sia ni banyak tipu masing2 ade agenda tersendiri......



tapi aku pun tau ...belog aku pun agak crowded gak kan?...
mane tak nye...siap ade pooh terbang gitu ....
yang tu aku memang takkan buang ....
pernah ade yang nak lempang pooh aku tu pun...
aku tetap nak dia ade kat situ.....huhu














kata orang kita nampak punggung orang lain,
tapi tak nampak punggung kita sendiri ~

ni bukan ayat lucah k..ini peribahasa dolu-dolu

17 comments:

saya_arief said...

setujuuuu..
paling xsuke autoplay muzika.

Wan_hazel said...

wan pun pernah wat entri cmnie..lagu tok kadg2 wat page load tlalu lme..tak suke ..hehehe..kdg tu wan tgk gak camne page blog tu,,law kemas..wan slalu lah dtg..hehehe//

RanDomApple$ said...

haha..rase nak sumpit plak balloon pooh tu..hihi

cheqna said...

salam
betul tu
cheqna memang tak berapa suka kalau ada lagu2 tu..huhuhuhuhuhu..
suka masuk blog yang simple2 but nice....=)
bab peribahasa tu betul...sokong...=)

Mawar_berduri said...

Arief : rasenya ramai yang stuju kan ?

Wan : haah...sy ade jugak belog lain yang wat N3 camni ...

Mawar_berduri said...

Apple : jangan...jatuh pooh sy nanti ..huhu


Cheq Na : Salam, TQ Cheq Na

adianiez AIDA said...

bab lagu tu memang. terutama komputer ku yg lembab ni, lagi la melembabkan... but, tgk keadaan, aida tunggu gak utk baca post...

..::..ein..::.. said...

hehehe...ein blh accept klo ade lgu tp jgn la lagu yg wat pembaca leh dpt serangan sakit jantung kan...ekekke...lg 1, ein plg x suka klo nak komen tu kena buh veryfication tu...


*pooh tu leh kawan dgn gapil ein...kih3

..::..ein..::.. said...
This comment has been removed by the author.
beautiful_rose said...

bab muzik tu x kisah sangat sbb aku sndr pun letak widget muzik kat blog jugak.kalo best aku bce,kalo x best aku close jerk.

tp plg x best kalo blog die gile punye berat di tambh pulak dgn tulisan y warna warni,tulisan tak sekata kejp besr kejp kecik.ade pulak gune tulisan besar sume,y x de perenggan langsung berpinar mata nk cari kalo part y kite bce tu tibe2 terhilang.

pape pon masing2 la yerk....huhuuh =)

[s.u.r.i.a] said...

ross, su terlibat ke tidak? huhu.

Mawar_berduri said...

Aida : Thanks sudi komen..


Ein: boleh je kalau pooh nk di kanen kan ngan Gapiel Ein.

Mawar_berduri said...

Rose cantik : yup...memang blog tu hak individu kan dear...terpulanglah pd owner nak design kan mcmmane ....


kamO nye Autoplay muzik tu ade adjustable kan ? Its o.k for me...thats why la I always dropping my comment there ....

Cik Su sayang : Anda tidak terlibat same sekali....lagu kamO pun tak ganggu sy ...hihihi ..

A.S.I.A.H said...

sy suka letak lagu dlm blog..tp lagu yg x menyakitkan tlinga..huhu,,psl peribahasa tu lucu jgk,,ade ke pribhs gtu ms dolu2?..wat sdiri ye? huhu

Mawar_berduri said...

A.S.I.A.H : thanks sudi singgah dan komen....btol la ade peribahasa cam tu ..bukan rekaan tau ...hihi :)

Mr Nohara said...

huhuhu... btl2.. amat membingitkn.. tpkn jgn trs kluar ble tgk entri yg pnjg2 sbb dlm 2 mcm2 isi n mklmat yg kite blh dpt.. kite kne bktikn yg org2 islam cm kita nih bkn malas mbce. bygkn para ulamak dlu blh krgkn bku smpai ade yg ccah 15 jilid??? sbb 2la ilmu dieorg tinggi.. ape pun nice share.. nice blog too...

Ridhuan said...

agree!!! kalo nk letak lagu make sure org len bole nmpak button stop. x semua suka lagu yg kita suka..

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...