♥mY CoLLeCtiOn♥

Cepat je mase berlalu sekarang ni kan ?
hari ni dah Khamis....
rase macam makin hari mase tu makin cepat ia berlalu...
maknanya kiamat pun makin dekat?? oh..tidak...takot

hari ni nak tunjuk koleksi SETEM aku ...
tak de la banyak sgt pun...
I am not really serious about this, just simply fill in time
ade la dua tiga keping...
dulu aku ade gak wat satu N3 tentang koleksi Setem ni ......
kiranya ni II version la ..hihi
(1) India Palm Civet ( Singapore)
ala musang yang dibela untuk wat kopi luwak tu kan ?
kopi tahi musang? Euuuwww

(2)Thiania bhamoensis (3) Gasteracantha arcuata (Malaysia)
xtau la knape labah2 jugak yang jadi pilihan
walaupun ramai yang takot dengan kaki banyaknya itu...
aku terkecuali ye
(4) Crimson Sunbird (Singapore) burung merah yang cantik!!(1) Ubi Keledek ( Malaysia) kalau rebus pon sodap..hihi
(2) Tapioca Manihot esculenta atau cassava (Singapore)
yang ni macam ubi kayu....dulu kecik2 aku suke tanam ubi kayu ni...senang je dia nak hidup
cucuk je batang dia kat tanah....daun dia plak aku suke kepak-kepak wat rantai ...huhu
(3) Yellow-rumped Flycatcher (Singapore)
(4) Malachite Kingfisher (Kenya) - burung ni nampak macam burung Raja Udang...tapi bukan ye...sedara mara dia je kot... jambul mahal tu...
burung ni ada kat South Africa je.....
(1) KL Grand Prix (Malaysia) - Setem lumba kuda :P
(2) Singapore 2010 Youth Olympic Games (singapore)
(3) dan (4) belum ade lagi kat pasaran ye...hihihihihi
teringin gak nak tempah setem sendiri
nak pos kad kawen nanti
tapi...agak kos la ...mmmmm...

sape2 nak tempah rujuk kat sini











tak tau la sampai bila hobi ni nak bertahan...hihi

9 comments:

Lya Colours said...

warghhh nak kawen dah ke
tettt
nak jugak kad jemputan yg ade setem eksklusif itew

Mawar_berduri said...

Lya: blom lagi....nanti kalau dah sampai masenya mawar sure posnya la...huhuhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah..peminat setem rupanya..huhuh
bagus2

Mawar_berduri said...

HAwa : Minat cket2 je...hihi

Mr Nohara said...

wah... cntiknye setem.. tapikn bg saya hobi kmpul setem nih mng best, dlu mse umr 16 thn mng ada byk koleksi setem.. ade yg sblm mrdeka lg.. but.. sglanya hilang ntah kemana.. trase mnyesal plak sbb xjge dgn elok.. (feedyoursoul84)

ribena.illina said...

dulu2 jek slu kumpul..pastu buang tah ke mane..dah xde minat dah bena nk kumplul setem
heeee~

C said...

Nak copy paste untuk bahan mengajar ya! Unik, cantik & menarik.

Mawar_berduri said...

Mr.Nohara : wah...bestnya ade setem sblom merdeka...sy setem biase2 je...huhu


Bena : minat separuh jalan la namanya tu...ni pun tak tau la sampai ble boleh bertahan ...hihihihi

C : Terim akasih sudi ambik buat bahan mengajar ....dan terima kasih sudi singgah ~

Brilliant Marjan@اداويه said...

salam ziarah tuan rumah...

jalan punya jalan, sy singgah sini..aduhai..jumpa pula blogger yg sama minat..

sy masih lagi mengumpul setem..tp nk upload dlm blog, xdan lah..sgt suka setem..tp xtau sampai bila..value tinggi tu..

~salam kenal..