Ambush

Bismillah...
Sebelum nak cerita kat sini rasa nk gelak pun ada...haha ..adoilah..1.30 pagi sampai sekarang dah terkebil-kebil mata x boleh nak sambung tido...




First time sejak nikah 4 Jun 2011 kena ambush ngan Jabatan Agama Islam kat Hotel...hahaha ....
Boleh kot pakai word ambush..
kna ketuk waktu tgh sedap tido....
Kita catat tarikh malam ni kat sini 15 Jan 2017...
 x marah pun..memang kerja diorang..nak tak nak diorang buat...
yela sape yg suka pagi-pagi buta ketuk pintu bilik orang kan? Baik duduk rumah tido.
Dulu pernah sekali perempuan ketuk pintu bilik kitorang 12.30 tengah malam...
sy intai kat pintu bilik ada budak perempuan remaja..
salah ketuk pintu bilik...sy x buka lah pintu....

Tapi tadi suara lelaki bagi salam...
kelam kabut cr tudung...Tn.John pn mamai2 bangun sarung seluar panjang...haha...
mula ingatkan org ketuk nk suruh alih Motosikal...
 Kitorang jalan2 ride aje hr ni...sebab nk makan sate aje nye lah pun aiii .. -__-"
tido sini smlm esok pg ride balik KL....

Rasanya sebab naik moto kot, sbb tu kena ambush ngan JAIP...ekekeke 
Xpe-xpe kitorg mmg bawak je sijil nikah tu..
.cuma x tukar kad...sbb xde ms nk pg Manjung hr bekerja kot?
 Angkut jela kertas dua keping tu x berat pun...
kalau ustaz tadi macam-macam mmg sy suruh dia buka blog ni jela..
nak tengok gambar nikah, sanding semua ada..hehe
ada aku kesah kan?
 Tadi diorg o.k je lpas tunjuk sijil ngan ic dia senyum kamben ajerp,
mintak maaf ganggu mlm2 katanya...


Nah belanja gambar ms nikah sekeping
Hihi


Kalau ada Jabatan Agama buat pemeriksaan..jangan panik ye..
anda tak buat salah pape...dan jangan marah diorang menjalankan tugas je..

1) ambil sijil nikah/kad nikah anda 
2) bagi bersama IC dua2 orang

Itu je yg diorg nk...hehe lpastu tutup pintu..tutup lampu sambung tido...hahaha
O.klah tu je nk share ngan korang.. 
Bye..assalamualaikum..

4 comments:

LYAfrina said...

muaahaaaahhaaa...

kelakar sgt..kenangan ni... tp yelah, dia jalankan tugas..sbb byk sgt psangan y blakon mcm suamisteri kan..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Haah tula lya...x pasal2 terjebak sekali.

Siqah Hussin said...

Kelakar je kena ambush dengan JAI. Hihi. Pasti jadi kenangan selamanya. Hihi. Masa dulu baru lepas kahwin pun siqah risau jugak takut kena ambush gak. Maklumlah baru kahwin kan. Hii. siap bawaklah sijil nikah tu ke mana saja sementara nak tunggu kad nikah siap :D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Siqah Hussinhahahha...tula ni dah kawen bertahun-tahun pun masih kna ambush ..hihi sabo aje lahhhh

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...