Last Day till we meet again Langkawi

Bismillah 

sumpah ni last entry ...hahahah 
nak muntah recall semua yang kami lalui bersama kat sana 
kejap-kejap call Adleen tanya...hahaha 
kali ni tekad dah ...last episode 

pagi Jumaat 13 Jan 2017 
kami terus checkout dari hotel...misi Shopping bermulaaa...yehaaaa 
restoran pilihan nak makan pagi kat TERONG 

 sekali sampai depan terong tutup lagi 
baru je nak buka 
hampa, kuciwa 
jadi xpelah kita cari yang senang dan cepat ...terus hala ke Eagle square 

makan dekat food court area eagle square 
hurmm..food kat food court nama pun..boleh lah buat alas perut ....
nak cakap sedap tu payah sikit la 
saya punya roti goyang bersama baked bean sendu lagi sepi seciput kat hujung tu 
dan sosej Hawaiiii nama dia..hahha
 nasi lemak- o.k Aishah order soto ..
tak boleh nak makan spoil je 

gegas-gegas ke Dataran Helang nak ambil gambar 
sekali sampai matahari elok je naik belakang helang tu 
haduss....macam-macam angle ambik masih silau 
gambar jadi gelap 

 tabah aje la ...kita cuba apa adanya #siscuba ...hahaha
dapat la jugak daripada tak de kan ?

pastu dah nak gerak shopping ..haruslah muka happy semua...hahah
selamat la terbangkan uwang anda 

 lokasi shopping haruslah HIG 
besar nampak kompleks HIG ni 
tapi kedai kat dalam tak la banyak sgt 
kami shopping coklat kat sini 
 saya dan nina beli luggage RM 299 untuk 2 buah 
yang warna hitam tu 
boleh la kan
pepero dan sijil halalnya 

 ko pilih la nak coklat apa
macam-macam ada..pilih la sampai muntah
ada duit dengan xde duit je nak beli 
segala jenis coklat ada 

ada juga masuk sport city ni 
kata duty free...ingatkan murah 
rupanya tak ye ...sama je ngan harga kat KL pppfffttttt

 lokasi shopping kedua Langkawi Saga
sini pun banyak coklat...


HIG lama sebelum buka kompleks yang besar tadi 
kat sini saya beli set senduk dan comforter RM 70 je 
comforter yang patchwork tu
haaaaaa shopping tak hagak kau 
penuh gila kereta macam sardin terlebih ikan 
sampai ke depan barang 

nampak tu ..masa ni dah nak naik van nak ke airport 

 nasib baik masa kami nak makan kat restoran Wan Thai 
Hotel Bahagia bagi kami bilik ni tumpang simpan barang 
bagus sgt diorang ni tanpa charge apa-apa 

masa kami kat airport ada la beberapa insiden 
nasib sampai awal la jugak 
barang banyak kan ?
beli baggage untuk 60 Kg je 
risau jugak terlebih 
rupanya ngam-ngam soi je...pandaikami bajet...hahahha


masa nak check in baggage beg saya kena tahan dek kastam ...hahhaa 
sebab ada power bank kat dalam 
dia suruh keluarkan dan bawa masuk dalam kapal 
huhu tengah sibuk keluarkan power bank tu la boarding pass saya tak perasan letak tepi tu 
free je kena bebel hakak petang tu ....hahhahaha 
nasib tak hilang ...kalau tak, duduk la menukun kat Langkawi 

pastu masa nak masuk tempat menunggu flight tu 
kami kena sound dengan perempuan air asia 
sebab ?
sebab Elena tolong bawakan barang Mc leen jari dia luka 
barang Elena pegang ada 4 plastik kecik yang dalamnya ada coklat aje 
dia cakap sorang boleh bawa 3 bag je 
kalau bawa lebih boleh kena surcharge RM200
perghhhhhh...berdesing gak la kan 

ada ramai je tourist dari china siap bawa naik luggage besar tu ke atas 
boleh pulak? xde pulak kau bising ? apakah ini?
sebab sama gender ke apa ? 
perempuan tu malay takkan la benda kecik macam tu pun sampai nak ugut RM 200
xpe la dia period kot masa tu ..huhu 
#alasantypical

dalam flight saya dapat seat sorang-sorang ...hahah 
dapat la duduk tepi tingkap 
ajak Nina alih seat depan minta dengan steward dia bagi je 

tempat nina digantikan dengan iphone Mcleen ...hahha 

 elok je pakai seat belt 
behave budak iphone ni..muahahaha


masa pergi haritu stewardess je dlm flight 
masa balik ni steward ..budak-budak ni mula laaaa....hahha
hensem la bagai sampai ter oder food dalam flight ni ...
nampakkkkkkkkkk 
issh..ishh 

gambar terakhir kami sebelum berpisah ke haluan masing-masing 
KLIA 2 ni kalau selalu datang boleh kuruihhh 
hahhaha 
kena jalan jauh baru sampai ke pintu depan ...


o.k terima kasih sudi baca sampai habis 
ni baru pi langkawi dah berjela entry ...kalau pergi lagi jauh xtau lah macammana kan ..hehe 


sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

0ne_Rose said...

Xsabaq nk pi next destination ;D

Addleen Aminudin said...

At last habis jgk..haha..so next entry salad? coconut shake serendah? kundasang? hahaha

ArELeEz said...

sungguh seronoknye beronok2.

LYAfrina said...

syoknyerr..penuh kete shopim tu