Nasi Dagang Pak Malau, Langkawi - Day 2

 Bismillah...

6 Entry baru masuk Day 2? 
haha adoi lah bertabah jugak nak habiskan entry Langkawi ni 
harap xde la yang  boring nak baca 

hari kedua kami bermula seawal 8.00 pagi dari Bahagia Villa 
tujuan utama nak ke laut! hari kedua aktiviti kami sepenuhnya di laut dan sungai 
mendekatkan diri dengan alam ye 
dapat la lihat kebesaran alam ciptaan yang Esa 

sebelum apa-apa kena b'fast dulu ye.. 
isi tank dulu barulah ada energy nak berjalan kan ? 
scary last word tu 'GEMUK' cukup la berat mcm skrg nak tambah lagi? no no no 
terus suap nasi laju-laju....dengan harapan dah breakfast x la gemuk? 
hahahaha poodahhh kalo dah GEMUK makan tak makan gitu lah dia 
melainkan tekad istiqomah jaga pemakanan ye ...
see dah melalut ...nak cerita pasal Nasi Dagang Pak Malau ni ! 
maap kan hamba 

nilah rupa kedai Pak Malau ...femes Pak Malau ni 
siapa pergi Langkawi tak datang sini tak sah rasanya 
haruslah cuba uollssss 

tu harga Nasi Dagang kat kedai Pak Malau ni 
dia punya deko classic hokey ....iolss dah la suke benda classic ni
siap dengan pantun tu lagi (pantun kan ?) hahaha 

Kajang Pak Malau, Kajang berlipat
Kajang hamba sengkuang layu
Dagang Pak Malau Dagang bertempat 
Dagang hamba mencari nasi dagang eh? hahahhaha 

 adoila..cantik view kat sini 
boleh pilih nak makan sampai ke bawah sana atau nak makan atas rumah tu pun boleh 
kereta classic ni buat view lagi menarik 
pandai Pak Malau deco kedai ni! 
taste hokey! 

 ha.....nampak tu ton colour kat kaki bukit tu ? 
subhanallah cantik ..sejuk, nyaman ... 

 ni lah dia orang zaman sekarang ...hahaha masing-masing pegang hand phone
haipppp....enough...enough....no phone please ...hihihi 
padahal orang yang snap gambar ni pun pakai phone jugak kan  ..bukan pakai 
tangan ke mata ke? pffffffffttttt ... betapa teknologi mempengaruhi hidup kita 

 chekikkkk...ayuh simpan sekeping kenangan bersama kat tempat cantik ni 
makanan pun dah ready ....kalau view je cantik makanan tak sedap pun tak guna kan ?
yang ni pakej ...nasi dagang dia sedap 
sesedap rasa pada saya ...tak tau la org pure pantai timur rasa sedap ke idok 
yela Nasi Dagang kan origin nya dari sana...hanya jauhari mengenal manikam ?
Manikam mana pulak ni kan ? anak lelaki si Subra tu ke? ngeeeeeeeeee -_____-" 

 nilah rupa nasi dagang yang dikhabarkan tu 
kalau Pak Malau buka kedai kat KL ...
saya sanggup cari kat mana kedai Pak Malau ..hahahah 
#gigih #foodhunter 


masa lalu rupanya makam Mahsuri pun terletak dikawasan tu 
tapi kami tak singgah pun sebab masih belum buka 
kami lalu aje 
ambik gambar dari luar jadi lahhhhhhh 
nak tau kisah Lagenda Mahsuri baca kat wiki ni ye...

sekian.. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

2 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

idzwa kamaruddin said...

view makan dia best gilerrrrr~

ArELeEz said...

best giler view dia! xpenah jejak mkn kat situ lg ni! isk3.. xsenang duduk dh ni! ha3..