Tour to Langkawi 11-13 January 2017 - Day 1

Bismillah 

Tak sangka juga sebenarnya ..sebab planning awal nak pergi Perhentian konon :P 
pffftttt....sekali tak jadi 
rupanya ada rezeki nak ke Langkawi 
dia macam lepas hujan lebat rupanya ada pelangi muncul selepas itu ...ahhahahha 
perumpamaan apakah yang cuba nak disampaikan ? 
korang buat-buat lah faham dan relate kan ...hihi 

pada pandangan saya lah Perhentian tu tak jadi sebab tak de action book dan bayar apa-apa 
jadi senang-senang aje la nak cancel... -___-"
 so kalau planning nak kemana-mana make sure 
beli tiket flight siap-siap atau bayar hotel siap-siap 
bila dah kena keluar ongkosnya ...mmg susah la sikit nak simply cancel ....gitcheww
kalau ada yang tak bagi pergipun bila cakap dah beli tiket flight terus pasrahh...hahahah 
pusing tepi lap air mata 

so kami beli tiket ke Langkawi ni pada 23 September 2016 
untuk 6 orang dewasa dan seorang kanak-kanak jumlah nya ialah RM 1,190.34
makanya terhasil lah group Langkawi 11-13 Jan 17 pada 25 September 2016
walaupun semua krikkk...krikkkk je kat group tu...... tapiiiii 
ala..tau dalam hati semua berkobar-kobar nak pergi kan ?
 cuma malas ler tu nak survey tempat kan?? 
xpe xpe hakak paham ...pppffftttt  
( dalam hati confused jugak ..senyap aje budak-budak ni ..nak pergi ke idokk? ) hahahahha 

9 January 17 group dah mula busy sikit ..
dah ada yang hantar contact number, link blog dan kami dah ada itinerary 
yeayy...baru lah semangat ...beg dah kemas, hotel dan book, dah contact orang pick up kat airport 
semua dah ...so hari selasa nak check in siap-siap 
senang bawa boarding pass je pergi airport ...sekali tengah buat..session expired plak 
tak sempat nak print boarding pass...haiyakkk stress mak nak ...
nasib la godek punya godek finally dapat juga print....

 Hari Rabu 11 Jan 2017 seawal 4.00 pagi group whatsaap Langkawi ni dah berbunyi 
bagus-bagus...awal adik-adik ku ni bangun ..saya gerak dengan nina 5.30 pagi
Tn.John yang hantar ....dia tak ikut ...ni girls trip ye ..hihi 
abg tak ikut kita angkut adik dia join sekaki
kami pergi bertujuh - Saya, Mc Leen, Suzieana, Elena Ong Aii, Aisyah, Nina dan Aliya

ingatkan kami yang lambat (saya dan nina)  ..
iye ye je Mc Leen cakap nak print tag baggage siap-siap bila diorang sampai ...
hahahahahha
rupanya diorang sampai lagi lambatt....
lebih kurang 6.45 baru diorang sampai 

naik Air asia ni kena independent o.k ...check in pun buat sendiri thru web check in 
tag kat baggage pun print sendiri kat kiosk 
scan je bar code boarding pass kat kiosk tu pilih print tag baggage 
kira siap-siap berapa beg korang nak letak 
pastu print dan tampal sendiri...

 masa ni dah ready nak naik flight ...kapal kat belakang tu yang akan bawa kami 
tapi cahaya matahari terang sgt masa ni gambar silau 
nampak hujung-hujung kuku je kapalnye pun.. fly dari KLIA2 pukul 8.25 a.m 
landed kat Langkawi Airport pukul 9.30 a.m perjalanan 60 minit je

moh ler kome bergambo ngan kapal terbang Airasia tu ...ngeee 
lepas ambil baggage terus call pak cik yang akan pick up kami kat airport ..
rupanya pakcik tu dah tunggu sejak pukul 8.00 pagi lagi kat situ ..terbaik boboboi la pak cik ni
...dia bawa van ..so mmg selesa ajelah angkut beg sume ...

saya dapat contact pak cik ni thru hotel yang kami book 
diorang ada buat servis pick up dan hantar ke airport 
pergi balik dia cas RM 50 jekorang ...o.k la kan 
 Haaa...mula-mula kami dibawa kesini oleh pak cik van tu 
suspen aje pak cik tu tau ...kitorang book BAHAGIA VILLA APARTMENT 
tapi masa dalam van tengah rancak borak ...si Elena la melayan pak cik tu kat depan 
sekali pak cik tu tanya "hangpa ni duduk hotel mana?" 
haaaaa.....agak-agak suspen tak ? hahahahha book van dia pick up kami pun thru hotel tu ? 
boleh pulak dia tanya kita duduk hotel mana? buat lawak tora ke apa pak cik ni ? hahahahha
-____-" 

rupa-rupanya ......Bahagia tu banyak  jenis penginapan yang ditawarkan ... 
hihi..selain hotel Bahagia macam gambar first tu diorang ada jugak Villa macam kat bawah ni 
so colorful...lokasi tepi jalan je boleh nampak 
lepas buat payment bilik, payment kereta kami pun gerak la ke villa yang kami book tu

 dapat bilik betul-betul depan swimming pool 
memang sama la macam dalam gambar ni 
ni kira buka pintu boleh terus terjun tiruk dalam pool ni 
tapisayangnya ...hahaha kami sekalipun tak jejak ke pool ni ...
lalu je sebab aktiviti sangatttt lah pack 
Hotel tu kami beli dekat groupon bersekali dengan Toyota Avanza 
harga ? RM 700 je..sangatlah berbaloi-baloi si ikan kaloi ...hahhaa
bila dah beli voucher ni ...
korang kena email details kat hotel tu 
letak la : 

tarikh menginap
berapa orang 
contact number 
nama dan no.ic orang yang akan menginap 

kitorang ada 7 orang ..so dia sediakan 3 bilik ...
1 katil queen size boleh load 2 orang beserta bilik air 
dua bilik lagi katil singgle tapi satu size besar sikit yang satu lagi standard single bed 
so combine katil yang sederhana tu tido bertiga ...
setiap bilik ada aircond, ruang tamu pun aircond 
fasiliti lain ada TV, Njoi,fridge,
 water heater, sofa , iron, microwave, plate, mug , fork and spoon 
eh...semua ada la kiranya
nak extra pillow RM5 ye
semua o.k ....cuma yang tak de TOWEL
towel..towel......towel..effect bergema sikit ..hahaha
nasib hakak ni ada bawak towel sendiri fuhhhh....
make sure bring your own towel o.k !!!


Apartment dan Toyota Avanza tu total RM 700
deposit apartment RM 100 - dipulangkan masa check out 
Deposit kereta RM 200 - dipulangkan masa checkout 

lokasi hotel ni tengah-tengah 
pada kami lokasi ni strategic juga sebab ke kanan - Chenang, Airport 
kalau ke kiri Pekan Kuah , Dataran Lang , HIG 
orang semua cakap best dok kat Pantai Chenang tu? 
kalau kat Chenang nak ke Pekan Kuah , HIG semua tu jauh gak...
so kita dok at the middle.. 

ni address : 

Alamat: Jalan Padang Matsirat, 07000 Langkawi, Kedah, Malaysia 
Telefon: +60 4-969 8899

eh dah panjang cerita ni ...kita sambung next episode 
biar suspen sikit ..ingat Lara Aishah je ke ber episode tak habis-habis..hihihi 
blog kiter pun kna stay tuned :P 
hahaha 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Siqah Hussin said...

Menariknya villa yang warna warni tu. Bestnya bercuti di Langkawi. Last pergi 3 tahun lepas kot. Paling suka pantai kat sana :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Siqah Hussinboleh la ajak cik abe pergi lagi ...hihi

0ne_Rose said...

Tkejut dh baca "hotel tu kami beli....." beli voucher rupenya... :-)

Aiezza Sue said...

seronoknya memang lain macam bila berjalan dgn geng bas sekolah gini