Kari Kambing 40 hari, Yong Peng Johor.

Bismillah 

Saya dah dua kali sebenarnya sampai kat Restoran Kari Kambing 40 hari ni 
mula-mula rasa nak pergi bila tengok video vitdaily amboiii bukan main sedap dia makan ..hihihi 
bila dah pergi kali pertama makan sendiri dan sah!!!!
 mmg sedap tu yang repeat kali kedua walaupun perjalanan nak kesana 240KM 

awal pagi lagi sesudah subuh kami gerak dari KL 
ride santai-santai je ...tak laju pun...kuda hitam tu pun tak laju 
gerak pagi-pagi tak panas.....boleh singgah-singgah 
 masa ni singgah b'fast dekat kembara cafe RNR mana tak ingat ...hahha 
rasanya area Melaka...
singgah minum..makan sikit je sebab karang nak makan lagi kan ..just buat alas perut 

sampai je gigih mak cik selfie kat sini ..hehe 
lebih kurang pukul 10.30 macam tu kami sampai ... 
awal lagi la ...so alhamdulillah tak ramai orang ..tak perlu beratur panjang-panjang 


Restoran Kari Kambing 40 Hari
 Air Hitam- 86100 Yong PengJohor, Jalan Besar, 83700 Yong Peng, Johor, Malaysia
dibuka setiap hari 7.30 pagi-3.00 petang 

 haaaaaa.....ini datang kali kedua...bertolak dari KL pun dah lambat dalam pukul 8.30 pagi 
sampai ke Restoran ni 11.40 pagi ...bertabah la ko beratur dari hujung ke hujung 
ramai betul ummat manusia ...haishhhh 
pilot kita bagi rest duduk tunggu meja...saya Q beli makanan 

 kat sini kalau rasa nak makan santai-santai boleh duduk bersila 
ada ruang makan disediakan ...makan dalam talam bersila ramai-ramai...
best oo...kalau berdua tak best ..kena group ramai-ramai baru best...hahaha 

jauh lagi nak sampai ..tertinjau-tinjau disebalik kepala-kepala orang didepan 
yang datang ni pun ordernya boleh tahan ...
5 talam , 7 talam ..haishh kite ni nak 2 pinggan je ..huhu 

servis diorang boleh tahan laju ...
walaupun nasi dah habis ..no worries diorang on the spot masak nasi lagi 
periuk nasi dia ..huh...godang-godang besonya 
kalau dia stop dalam 15 minit tu jangan risau korang tetap akan dapat nasi nye..
cuma kena bersabar sekejap ... xpe-xpe sabar kan separuh daripada iiiman... -___-" 

hihihi separuh daripada iiman pun kalau tengok muke orang yang depan kaunter 
menunggu nasi masak boleh tahan kelat nyeee..hahaha 
masing-masing mata buntang tertumpu je kat nasi tu 
kalau la ada kuasa mata sorang-sorang mau rentung da nasi tu ....hahahahhaha

dalam hati "bila nk masak nasi ni?? lambat lagi ke ?? ala datang jauh-jauh kena tunggu ??
eh..orang sebelah ni? aku yang sampai dulu...hahahhaa 
ni lah antara muke-muke berkerut kna tunggu 15 minit tu 
:P :P :P :P  

 seee nasi dia tempting tak ? 
kambing tu banyak o.k ....
hilang penat kalau kna beratur panjang pun..

 fokus makan haa....
yela kang nak ride balik KL semula..


 masa balik saja singgah dekat Dataran Gemilang ni 
tak de apa pun..just nak ambik gambar ngan Bendera Johor tu :P 
motor bawa side box je...dalam tu la handphone, jacket , slipper (in case nak ke bilik air) 
botol air, roti ..haaaa semua sumbat dalam....


ni part yang kurang enak bila ride jauh ...
you know what ? hujannnnnnnnn ...
syarat nk jd rider kental  tak leh pakai baju hujan...hahahha 
jalan separuh jalan hujan....pastu panas...pastu hujan balik 
tapi ni kes hujan lebat sangat ...so kami singgah RNR Nilai 
minum dulu ...pekena roti telur goyang 

elok habis makan roti ni hujan pun dah reda 
kami teruskan perjalanan balik ke rumah ...
sampai kat rumah 4.30 p.m 

herghhh...penat ! tapi puas hati dapat makan sedap..

sekian 

8 comments:

Warisan Petani said...

Nasi Arab plus kari kambing, boleh juga mintak roti canai pluss kari kambing.
Pakcik selalu gak sarapan kat sana sebab dekat dengan rumah.
Kalau Xmau beratur, pukul 7.30 dah kena sampai.

BTS said...

Servis pantas dan makanan lazat,, ciri ciri yang penting..nak kena try,,kalaulah ke sana..huhu

ArELeEz said...

bnyk giler, noks kambing dia..! hubby leez musti sker. balik umah kang, nk bgtau dia. johor, mung tggu kami dtg! ha3..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Warisan Petaniseronoknya Pakcik rumah dekat boleh selalu makan kat situ :) terima kasih singgah kat blog saya :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@BTS sila lah try...Inshaallah puas hati ..terima kasih singgah kat blog sy

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ArELeEzhihihi pergi jangan tak pergi...sambil-sambil berdating merayap JB boleh singgah sana.

LYAfrina said...

fuhhh..dasyattt...
beratur tu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrinahaah memang ramai orang panjang gile beratur.