Restoran Haji Ramli dan Restoran Wan Thai

Bismillah...

booring juga bila la nak habis entry Langkawi ni...hahah 
tn.blog pun boring orang lain apatah lagi kan ? 
jadi kita make it simple and compact 
tak payah nak buat entry asing combine sekali gus 

malam kedua kami bagai nak pitam pusing cari kedai makan 
mmg dalam tentatif program kami tak de pilih nak makan mana 
just bila sampai masa kita waze kan je 

bila buka google cari je tempat makan area pantai cenang confirm keluar Restoran Haji Ramli 
jadi kami pun decide nak makan kat situ 

 masa sampai tak lah ramai orang 
jadi kami order masing-masing tak makan macam sebelum ni 
Ana dan Alia makan kuetiaw kungfu dan nasi paprik 
saya nasi putih, tomyam dan telur dadar 
Nina nasi goreng ikan masin 

Mc Leen Nasi goreng apa tak ingat Mc Ecah pun tak ingat nasi goreng apa 
Elena makan mee + mihun soup 
tapi kami masih teringat kesedapan salted egg squid dekat shellout malam sebelum tu 
jadi order la sotong goreng telur masin 

 sekali sampai ni lah rupa dia ?
jauh sangat beza rupa dia kan ? dengan berminyak? 
sedih...huhuhu kenapa la jadi macam ni ? 

 Tomyam saya pun tasteless tawar , cair 
isi ayam dalam tu ada la 5-6 ketul boleh tahan besar 
tapi sayangnya rasa nan hado 
bertabah je la makan nasi dengan tomyam tawar ....
menangis lagu cindai aje lah dalam hati 
sob..sob..sob 
 si nina tengah makan sekali tergigit something 
macam getah je kenyal nye...hihi 
sekali tengok telur masin ! apakah ?
telur masin dari sotong goreng telur masin tadi....nak goreng tu tak gaul dulu ke ?
main pecah telur campak dalam kuali 
tong ceng tong ceng siap!!!! 
amboii mudahnya buat duit kan ? 

maaf lah saya bukan nak menjatuhkan sesiapa 
atau merosakkan business orang ...cuma benda macam ni tak patut berlaku 
bila tengok highly recommended
tapi sayangnya food rasa hampeh? 
harga tak ingat berapa sebab dah upset dengan food terus lupa..huhu 
tapi rasanya takla mahal sgt 
kalau rege mahal, rasa hampeh mau satu entry khas baru puas hati ? huhuhu 
sorry  mungkin juga apa yang kami order tu bukan la special dish kat sana 
atau diorang pakar dalam masakan lain dan bukan apa yang kami pilih 
husnuzon o.k ..tengok orang selalu order ikan bakar 
mungkin tu yang sedap

Restoran Wan Thai ni kami makan sebelum naik flight 
restoran ni tepi Bahagia Hotel tu 
senang , sementara tunggu driver solat jumaat kita makan siap-siap 
 suasana retoran menarik 
nampak eksklusif kali ni kami order masing-masing untuk makan ramai-ramai 
apa yang kau order yang tu ko bayar ye 
Mc Leen dan Aisyah order ayam masak pedas, telur dadar dan kerabu sotong
tak berani dah nak order sotong goreng telur masin...hahahha 
serik!
saya dan nina order siakap stim limau dan Kailan ikan masin 
Elena order Udang masak apa tak ingat namanya 
Suzieana order tomyam seafood 

see makanan nampak sedap 
portion besar dan memang cukup untuk kami semua 
 sayur fresh, sotong fresh
 udang pun nalarekek 
puas hati, puas makan rasa pun marvelous 
mmg rasa macam makan kat Thai lah dengan dekorasi dia 

 my plate 
nasi comel ni sedap ...walaupun comel tapi mengenyangkan 


 lepas lauk pauk lain kami jamah 
siakap baru berkodek-kodek menyerah diri ...haha 
perghhhhhh ...sedap nya sambil taip telan ailio oii 

15 minit selesai 
semua licin..hahhaa alhamdulillah 
puas hati makan kat sini 
highly recommended....lauk boleh ratah lagi berlebih-lebih 
hihi ....

semua makanan yang kami pilih tu 
kami bayar dengan harga RM245

Alamat: 
80&82,Persiaran Bunga Raya, 
Kuah, 07000 Langkawi, 
Kedah, Malaysia
 Telefon: +60 12-430 8014
 Waktu perniagaan: 
11:00PG–3:00PTG, 6:30–10:00PTG

1 comment:

ArELeEz said...

mase p lima dulu, ade gak p restoran wan thai ni. nk dinner kengkononnye. tp, xbuleh sbb full house. tsk3..

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...