Laksa Pulau Langkawi pun ada ikan sekoq - Day 1

Bismillah 

Owh ya lupa nak bagitahu di entry yang lepas, Hotel Bahagia tu bagus uolss 
dia bagi kami check in awal...pukul 11.00 dah boleh check in 
kalau ikutkan pukul 2.00 p.m...tak de extra charge pun
benda baik haruslah dikongsi..hehe 

sampai bilik dah setel siapa nak salin baju, nak ke tandas ke 
kami gerak....motif utama nak ke Skycab 
tapi Skycab buka pukul 12.00 p.m pada hari tersebut ...jadi kita isi perut dulu 
cadang nak makan laksa ikan sekoq yang famous tu 
tengok Lya colours makan menyelerakan je ghupenya 
laksanya kuah pekat, likat, melekat siap ngan ayaq nyoqq lagi 
ayuh la kita cuba ....

sekali sampai ...hampa uolsss 
kedai is tutup....ke belum buka itu tak pasti 
yang pasti ada sign board dia jaaaaaa... 
 untuk tidak menghampakan perut yang berkeroncong 
kami singgah gerai dekat deret laksa kaw ikan sekoq tu 
 Order kat atas.....makan kat bawah 
makan dengan disajikan dengan permandangan laut yang saujana mata memandang 
lautan biru yang tak tau dimana penghujungnya.....
 ditiup angin sepoi-sepoi...
bersama cicak yang cuba bermanja di kaki Mc Leen.. 
ntah darimana la cicak sesat tu datang...ada hati pulak nak singgah di kaki seluar Mc leen 
tak sedar ke kalau Mc leen tu pijak dia terus leper seperti daun...hissshhhh 
 makanan tak sampai lagi ..moh ler kita snap gambar buat memori kat sini 
alolololo....bila ajak snap gambooo masing-masing hilang muke lapar kan? 

 ha....sampai dah laksa Pulau Langkawi...hurrmmm....
jadik la buat pengganti laksa kaw ikan sekoq
tapi yang ni kuah dia caiyaq sikit ...rasa o.k la boleh la makan
ko dah beli takkan pulak tak makan kan ? 
ikan kembung tu kat KL sekarang sekilo dah RM 16 hengget oiii ...
patut la caiyaq kot? pppfffttttt 
 inila mak cik dan anak-anak dia yang jual laksa tadi tu 
kat gerai dia ada goreng-goreng seafood jugak 
bau ..perghhhh ...mengancam jiwa mak nakkkk ...haishhh 
ingatkan jiwa mak je yang terancam .....rupanya jiwa Elena pun terancam...ahhahhaa 
jadi kami pun add on side dish :P 
saya ambil cucur udang 3 ketul....dan Elena lagi tak beragak ...
laksa satu plate lagi dan ketam large size... 
perghhh....hahaha 
pastu dia nyesal ..sbb banyak makan...share je reramai 
nasib baik habis semua food 

sebab price da boleh tahan la jugak 
sepinggan laksa ikan sekoq RM 4.50
cucur udang seketul RM 2.00 
Ketam large Size RM 8.00 
laksa biasa tak ingat berapa ..rasanya dalam RM4.00

sekian... 
next entry Oriental Village 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Siqah Hussin said...

Perghhh! First time nampak ikan sekor dalam laksa. Hihi. Nampak sedap.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Siqah Hussinkalau siqah nak try ley cuba yang dekat ahcheng laksa...pun ada ikan sekoq sedappp yang tu ..

Aiezza Sue said...

waaaa...masuk bab makan2 tepi laut memang sangattt la menjelesssskan:D
laut kat langkawi pulak tuuu.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Aiezza Sue inshaallah nanti bila ada kelapangan ada rezeki boleh tu rasa maman kat laut Langkawi camni...hehe