A.D.A.K.A.H. kau kisah ?

Bismillah...
sebenarnya tak de idea nak update blog ni
...tapi tetiba je tringat
tringat cerita yang aku tengok kat tv3 malam Isnin
tajuknya aku tak tau ...sebab tak tengok dari mula...
tapi cerita tu best la

pelakonnya :
Umi Aida, Zamarul Hisham dan Norkhairiah
korang ade tengok ?
tajuk ape ha citer ni ?

ape yang menariknya ...

Zamarul Hisham X ingat namae ape tu terpaksa berkahwin ngan Umi Aida (Mira)
sebab orang tua mereka telah berjanji nak jodohkan diorang ble dah besar

Zamarul ni cume penternak kambing
..manakala Umi aida plak anak orang kaya yang sangat moden dan liar ..


Konfliknya ...

masa diorang nak dikahwinkan, Umi dah ngaku kat Zamarul ...kata dia

" saya ni bukanlah gadis suci yang diidamkan oleh semua lelaki"
"maksud awak?"
"Ya..I mean I'am pregnant... hamil"
...
tapi Zamarul tetap kawin ngan Umi???...

Norkhiriah plak...
Gadis kampung yang sukekan Zamarul
"aku sedih terEmo mase diorang kawen ..tengok khiriah tu menangis kat kandang kambing mamat tu "

........................................................................................................................................................................

apa yang menjadi persoalan ?

rasenya dalam kehidupan realiti ade ke orang yang boleh trima jadikan isteri ?
macammane plak yang jadi mangsa keadaan?... masih adakah yang sudi jadikan isteri?
yang dah Insaf?

atau pun...

zaman sekarang orang dah tak kisah masih ada dara suci atau tak?????...

14 comments:

LanaBulu said...

payah nak ulas masalah ini..
sbb melibatkan maruah...ugama..dan keegoan seorang yg bernama lelaki..
sejahat2 jantan ni pun bila nak nikah atau cari isteri..mereka nak yg baik..utk menjadi ibu kepada anak2 nanti..

mamai said...

terpulang pada individu itu sendiri kalau dia tak kisah so tak ada masalah

Mawar_berduri said...

lanabulu : mm... tu la...tak semua orang leh trima .

Mawar_berduri said...

mamai : betul jugak cakap pak cik..kadang2 Cinta tu kan suci..klau dah jodoh .....xkisah la macammmana pun..

mohd.zulkifli said...

yea btol.depend pd lelaki tu gak
klu dia leh timer, xpela.
mybe pmpn tu da insaf kot.
tp aku pnh jupe pmpn tu xnk kawen dgn laki yg tdo dgn dia..
even laki tu nk btggjwb, pmpn tu lari kt jntn len.cane tuh??

mawar_berduri said...

huhu...yang tu xdapek den nak nolong...huhu :P

LuVidA^^ said...

hee x tgk lak cte tu...

mohd.zulkifli said...

klu mawar as a woman..
ape pndpat mawar tntg pmpn tu?

mawar_berduri said...

as a women : mmmm....ape ye ? rugila pompuan tu ...tapi kita tak dok kat tempat dia.. jadi susah jugak nak judge .....maybe dia ade reason why?

mohd.zulkifli said...

xde apo,,just asking u ;)

mawar_berduri said...

that's my answer ...

Mama Qaseh said...

Wah pnh tgak citer tue bestkan..
But my komen is tserah pd diri masing2 mcmcna dorang nk dlm hidup dorang Yang..

shidah said...

dh mmg jodoh.. mmg penyabar tul zamarul(best dpt laki cm 2)hehhe
huhuhuh.. tp sian sgt kt khairiah 2..
sebak jp nengok dia nangis kt kandang kambing..hukhukhuk

CuTeMiUt78 said...

eemmmm tak berani nak komen lebih2... apapun bergantung pada individu tu.. terhadap penerimaan ni