P.I.L.I.H.L.A.H tarikh yang tepat


Bismillah.....
hari ni aku agak happy sebab awal2 pagi esok dah nak balik ke kampung
yeye...seronok..hihi cam budak kecik pulak..
bukan ape dah lame beno rasenya aku tak balik kampung ...
last balik mase hari raya puase hari tu ...
bukan tak nak balik...
tapi aku tak leh nak cuti
tak de orang yang sudi replace tempat aku ...
mmm...

hari ni nak bg Opinion cket tentang pemilihan tarikh perkahwinan
eceh..macam la pandai nau...
bukan ape... sebab utama aku terfikir nak wat n3 tentang ni sebab
ramai gak kawan2 kawen aku dapat nak pi...sebab tarikh tu memberi sedikit kekangan pada aku
so ni la yang terhasil n3 ni ...
tapi ni cume pandangan aku je la...tak de la plak
nak paksa korang ikot pandangan aku ni .....

1.
JANGAN buat pertengahan bulan
sebab gaji semakin surut...ahax...buat la ujung bulan atau awal bulan
2.
JANGAN buat seminggu sebelum atau selepas raya
sebab...misti orang jauh takkan balik dua kali dalam seminggu...minggu depan nak balik lagi.
3.
JANGAN buat ujung tahun pada yang rumahnya selalu banjir
sebab..kalau banjir takkan nak sanding atas boat kan? lain la kalau nak yang unik
4.
JANGAN buat sehari selepas anak jiran sebelah rumah kawen
sebab nanti orang dekat2 umah dah penat nak jadi penanggah...hasilnya ..kurang la undangan yang akan menghadiri. tapi bergantung jugak pada semangat kejiranan kat tempat tu

5.
lari topik cket ... tapi still tentang perkahwinan...tolong jemput lebih awal sedikit
sebab bak prepare ape yang patut ..


harap2 nanti aku kawen akan ku pastikan semua yang diatas telah ku pertimbangkan terlebih dahulu sebelum pilih tarikh nak kawen....hihi

korang ade nak tambah pape lagi tak ???
aku rase cam ni je la yang aku pernah alami ...hihi

-SEKIAN-

7 comments:

Che' Pit said...

hehe apa2 pun selamat menjadi pengantin baru kepada sesiapa yg berkenaan.. sape yg belum tu, bila lagi? alamak, mcm terkena btg hidung sdiri jek, haha

Mawar_berduri said...

hihihihi... tu la pasal CP ...samo la den pon..:P

CIKGU ZAM said...

salam eiduladha buat anda sekeluarga, semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki, Aminnnnn

Mawar_berduri said...

Cikgu : terima kasih dan salam aidiladha buat cikgu sekeluarga kembali .. :)

||| PöJìé PööH ||| said...

Xsabar nk tggu kad jemputan dari Mawar!!
Saper ler kumbang tuh yer!

[s.u.r.i.a] said...

list name awal2, minta alamat ciap2. pesanan su wat ross hehe.

CuTeMiUt78 said...

uisshh.. ni dah pilih tarikh yg betul2 ditetapkan ke.. jgn lupa jemput akak tau