S.I.P.U.T mengawan????


Bismillahhirrahmanirrahim...

cEpat btol masE bErlalukan?...hari ni dah pun 2 - 11 - 2009 ..
pEjam cElik pEjam cElik dah pun masuk bulan NovEmbEr
aku rasE sEkarang masE tErsangatlah cEpat bErlalu
..
..
o.k...o.k..hari ni aku bukan nak cErita tEntang masE yang cEpat bErlalu..
..tapi tEntang siput yang asyik dok mEngawan kat tangga..
citEr ni dah lamE dah jadi.. b4 bulan puasa...
tapi ape yang buat aku tEringat nak buat Entry hari ni sEbab
masE hari Sabtu yang lEpas masE aku turun tangga nak buang sampah
aku tErnampak sEpasang couplE lEpak kat tangga...
standard la kat situ ramai student menyewa
tapi aku pun tak dE la nak cakap diorang nak buat bEnda tak sEnonoh kE apE..
aku cumE nampak diorang dok bErborak dan agak tErkEjut dEngan kehadiran ku
yang mEnjinjing bEg plastik sampah yang bErat busuk
...orang jarang guna tangga...sume guna lif.....aku pun siang berani la..klau malam ..Oh..sorry..
blogger-emoticon.blogspot.com
aku tak sukE bawak sampah yang busuk adE bau naik lif..
sEbab pEning nak tunggu lif tu bErgErak sampai bawah..dan turut mengganggu orang lain yang naik lif...so aku sanggup angkat sampah turun tangga walaupun rumah aku tingkat 8....
tak pE exercise cket..huhu

blogger-emoticon.blogspot.com

kEmbali pada siput...
cEritaNya bErmula pada suatu pagi..masE tu aku nak pEgi kErja..
aku kuar dalam kol 7.00 slalunya
masE aku jalan kat koridor..tEtiba aku tErnampak sEpasang siput sEdang asyik bErasmaradana
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
kat tangga tEngah sEbelah lif...tak dapat kupastikan mElayukah mEreka ???
sEbab pompuan tu pun tak pkai tudung dan mukE tak nampak..
aku cmE nampak pErempuan tu pakai baju kalEr pink dan diorang masE tu sEdang bErpElukan dan dok ber' commOlot'..huduh buruknyE kElaku perangai...
diorang bErnasib baik sEbab
masE tu aku pun dah lambat dan tangan dah pEnuh ngan hElmEt dan bEg
klau tak.. aku nak jugak snap gambo diorang pastu sErgah diorang...ahax
bEranikah aku nak sErgah diorang??
huhu..knapE tak brani plak kan?
tapi...aku malu la nak tEngok diorang dalam kEadaan mEngaibkan macam tu...
aku plak yang malu?..diorang ???..tak malu kE??

sampai jE kat bawah..aku call ika..
aku cakap kat dia

"Ika, kamu dah nak turun kE?"
"haah"
"karang kamu nak turun , cubE kamu tEngok kat tangga adE lagi tak 'siput tEngah mEngawan'"
"siput??"o.k nanti orang tEngok...
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
sampai jE kat opis, aku pun call la ika lagi...
"ika, adE kamu nampak?....
takdE pun??...orang jalan tunduk jE sEpanjang koridor tu cari siput kat atas lantai ..tapi tak dE pun...siput tu dah lari kot??....
hahahhaahahha
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
hampEh tol.....
lawak jE... rupEnya si Ika tak faham istilah "siput mEngawan tu"
dia ingat btol2 siput......
balik officE kitorang dok bErgelak plak kat umah ....

aku ngan By selalu guna bahasa kiasan2 cam ni...tapi kadang2 ade orang tak faham bahasa kiasan2 ni... hihihi..tu yang jadi macam Ika... lol
kalu nak dfikirkan..trok kan kawasan apartmEnt aku???...tapi apE bolEh buat
aku mErantau kat tEmpat orang...
tErpaksa la jugak mEnyEwa kat situ...

19 comments:

Cik_daya said...

daya ingat pun citer SIPUT yang mengawan..rupe nyer manusia yang mengawan rupa nyer...
wat lawak jek... hahaha

daya suke panggil "projek mega"
hikhik

aper pun terima kasih lawat blog daya

~amy liana8886~ said...

ada ke patuk..tp kalau amy xberani la nk sergah org..takut..

Mawar_berduri said...

cik Daya : hihi..Projek mega?..wah..besar l aprojek nya?...hihihi

Thanks ya cik daya komen kat cni..

Mawar_berduri said...

amy : memang tak patut kan?..orang pepagi sibuk nak pg cari rezeki diorang plak dok wat maksiat....

kuina said...

siput tu tak pakai face mask sbb tu leh mengawan kat tangga...

||| PöJìé PööH ||| said...

Hak² sengal la Mawar!
Kuat skodeng!

mamai said...

ambil la gambar dan masukkan akt internet pasal dia orang bukan tau malu pun

Mawar_berduri said...

pojie : hihi...mane ade skodeng diorang yang buat free show.... :P

Mawar_berduri said...

mamai : klau jumpe lg diorang tengah wat camtu siap la diorang ...ahax

jebat_durhaka said...

untung la ko mawar dpt tengok siput mengawan...live la tu wakakaakakak

blueCITY said...

salam mawar,

huwaaaaaaaaaaaaa
siput sedut ke siput babi?
muahahhahah

anak melayukah?
anak islam kah?

Mawar_berduri said...

Bro Jebat : hihi ...ala tak brape nak live pon sebab disebalik tangga...:P

Mawar_berduri said...

sis Blue : Siput Babi kot tu yang selamba rock je dok mengawan kat tangga......hihi..klau siput sedut kat air .... :)

CuTeMiUt78 said...

oh.. istilah yg unik tu.. 'siput mengawan' hehe..

Mawar_berduri said...

hihi...siput plak jadi mangsa... hihi

E.L.L.Y.N said...

Ammar akak sgt suka carik siput waktu pagi kat celah2 pokok nenek dia..pastu dia baling kat tgh jalan...

mawar_berduri said...

hihi..berani ye ammar yang cute tu ..tak plak geli die ... Thanks ye akak komen kat cni .. ;)

Alimaz-Kembara Terasing said...

huhuhu sian kat ika dia tak paham....

Mawar_berduri said...

Alimaz : hihi tu la akk ...Ika oh ika...Sorry la ika ye...xpe ..lpas ni dia akan faham ... :)