K.A.L.A.U.L.A punya wang satu juta????


mase aku menaip entry ni...hujan sedang turun dengan lebatnya ...
kalau la aku punya wang satu juta...

:: nak tambak umah kat kampung tu bagi tinggi ....tak la banjir lagi tiap tahun...
sebenarnya aku sedang fikir..."sian family aku kat kampung..bah banjir ..."neutral

:: nak buat rumah banglo untuk mak ayah aku ....aku nak buat beranda yang cantik tuk mak mak aku selalu cakap ...klau ade beranda yang cantik mak aku nak tanam pokok gayut2...nak letak buaian.....biggrin

:: nak belikan ayahku sebuah kereta baru ....tak yah la dia pg keje ngan kereta buruk lamanya yang kena tutup tingkap ngan plastik itu ....bley bawak kancil tu pg keje dan kereta baru wat g jenjalan.cry

:: nak simpan RM 10K dalam akaun setiap adik2ku supaya senang ble diorang nak sambung blajar nanti...tak de la nak kne bayar PTPTN macam aku.confused

:: nak tolong akak dan abg Ipar ku besarkan bisnes diorang ...
kesian diorang...klau banjir tak leh la nak bukak kedai.. sad

:: aku pon nak kawen gak cam orang laen.... wink

Pastu....sume baki duit tu simpan dalam bank....nanti klau ade yang terlintas kat fikiran nak buat pe ngan duit tu ...bley la buat trus je kan??... tak de la berangan je macam ni ...huhuhu

21 comments:

~AmyLiana8886~ said...

wah mulianyer hati mawar nie..smua tuk family..tp betulkan baik bhgiakan family lu baru org len..kalau2 btul2 dpat kan best..huu

LuVidA^^ said...

hurm...uma fmly kne bnjir ek..ciannye.. +__+

mawar_berduri said...

amy : tak de la...rasenya amy pun misti akan fikir untuk family gakkan? yang buat terfikir sangat tentang diorang sebab umah kat kampung banjir ... :(

mawar_berduri said...

Ida : yup...banjir ...jenuh diorang lapik perabot2 kat umah .. :(

mamai said...

rasa macam taka cukup pulak satu juta tu

mawar_berduri said...

pak Cik : kalau bagi berjuta2 pon takkan pernah cukup...tapi kne la pandai2...

Mama Qaseh said...

Bgusnya Yang..
Family 1st kan..
Mdah2an akak doakan segala impian mu kan tercapai nnti..sape tau kan..

[s.u.r.i.a] said...

amin.. kengkawan jgn lupe ekk. :P

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahhh hati anda sgt mulia..
InsyAllah kelak dipermudahkan..
Pojie pun macam tuh jugak!

arapink said...

nak pinjam duit mawar wat down payment kete...leh tak? hehhee...

sengsara tak de transport sini...huhuhu

mawar_berduri said...

Mama Qaseh : thanks akk...hihihi...mane tau dapat jadi jutawan power root ke ...hahahah

mawar_berduri said...
This comment has been removed by the author.
mawar_berduri said...

Su..hihihi... Insyaallah .. :P

Poojie :thanks... amin...

K.ara : ala ...ciannya...nampak nya kena lah k.ara kumpul duit bli kete kan?... sabar ye kak ...

Ena said...

Salam kenal..

Naper..umah kene banjir gak ker?
x per2 tercapainyer cita2 tu bermule ngan angan2 or impian dulu.. Mudah2 mudahan di perkenankan lah semua hajat itu ye.. :)

blueCITY said...

salam,

muahahahh ujan2 ni berangan mmg best kan kan kan, haaaaaaaa

moral:

dalam hati kita ada nilai2 baik. nak bahagiakan org yg kita sayang. family dan lain, termasuk diri sendiri...

mula dgn angan2 dik, then usha kan kan...

alhamdulillah, rumah utk mak ayah dah beli. keta baru sikit coming soon, heeeeeeee

Mama Qaseh said...

Santekknya header Yang..
Cmane buat tu ekk..

Mawar_berduri said...

Ena: Salamat berkenalan... :)
Thanks ye...ni tengah pasanga angan2 la ni ...hihi :)

Mawar_berduri said...

Sis Biru : huhu..tu la sedang berangan ...hihi ...

Wow best nya dah blikan rumah untuk mak ayah... :)

Mawar_berduri said...

Mama Qaseh : thanks.....sy edit kat foto frame je ....akk ade YM? jom Ym...bley la sy gtau ... :)

shidah said...

wahhh..
kita pom nk buat semua 2 tuk family..
tp..

Alimaz-Kembara Terasing said...

kalau aku ada wang berjuta..akan kubawak emak dan adik beradik ku serta keluarga sekali pi buat haji kat mekah....heheheheh berangan.