M.E.R.O.Y.A.N tu gile ke?


Bace tak papEr metro hari ni?
"Campak Anak Dalam Perigi"
kalau tak bace lagi klik disini
ape yang mEnjadi persoalan kat sini....
mak budak tu campak baby tu sebab die MEROYAN....
meroyan tu gile la kan?
abistu klau gile ...Die boleh disabitkan dengan kesalahan ke?
kesian...
kesian baby tu..






22 comments:

LanaBulu said...

Meroyan ni adalah berpunca dari tekanan perasaan yg berlebihan..
Faktor keletihan dan disirami dgn perasaan cemburu yg melonjak-lonjak..celah tu dok kena bisikan setan lagi ..
Diri yg masih lagi dalam berhadas besar..memang mudah utk setan ni memainkan peranannya..
So..wahai kaum wanita..ibu2 dan kakak2 serta adik2..beringatlah bila u all semua sampai dikala ini/cuti bersalin.. beringatlah pada tuhan banyak2..
Bersyukurlah banyak2..jgn dok pikiaq yg bukan2..
bersambung../

LanaBulu said...

Meroyan ni bukan gila tapi bersaudara dgn masalah mental..
kalau dibiarkan berlanjutan..boleh putus 'cable'..hasilnya memang akan menjadi pesakit mental..

mamai said...

meroyan tu sakit jiwa + gila...

Mawar_berduri said...

lanabulu : Owh..begitu?...terima kasih atas penerangan yang panjang lebar... :)

Mawar_berduri said...

pak Cik mamai: sakit jiwa + gila ? lagi trok dari gila ke?...ish..takot..

~AmyLiana8886~ said...

kesian 22 kan..bukan kehendak masing2 jd cmtu..kalu normal tu leh la nk kutuk ni meroyan no komen..huhu

Mawar_berduri said...

amy : haah...tula..die pun tak de niat nak wat mcm tu... :(

shidah said...

meroyan kn mcm ibu yg mengalami tekanan slps bersalin..(bkn gila)tp mende ni xlm.. blh baik.

Anonymous said...

tak boleh nak salahkan ibu tu juga...memang perasaan tu akan ada selepas beberapa hari bersalin...yang paling penting suami dan keluarga kena ada disamping dan memainkan peranan besar. Ingat ALLAH dan doa dijauhi dari segala yg tidak diingini...amin...

CuTeMiUt78 said...

meroyan ni bukan gila tapi more too tekanan.. tgk gak pada individu.. apapun yang pasti sokongan dari keluarga supaya tidak jd meroyan tu

.::CeK LaLa::. said...

Tu sebab nyer org tua² nasihat lepas bersalin kena berpantang betul² jgn buat main²... ini org jaman skang tak kiro dahh.. pantang ke tak pantang ke, asal rasa bdn sehat, 2 minggu pas bersalin dh ke jusco!! kukukukukku...

zaiMi said...

meroyan bukan sebab lemah iman ke? die cm gle tp bkn gle.. mgkn bleh ckp gle sdiri bkn gle kturunan kot..

AzuanBudakPandai said...

ntah la..no experience bab gile meroyan ni huhu

suraya said...

huhu.stuju ng cik lala.ari tu g jusco, nampak baby tu merah lg kot.isk2..berpantang la dulu.bukan susah pon kan..

meroyan?err..ade masalah dgn suami ke?sian baby tu..ari tu ade gak kes mcm ni gak..pasal mak bunuh anak 3thon kot.sbb tekanan jiwa jugak la~ scary btol zaman skang ni..anak jadi mangse.

Mawar_berduri said...

Shidah : Thanks sudi komen kat cni...yeke tak lame? tapi rasenya most of them trus gile sampai akhir hayat ...:(

Anonymous : haah...tindakan mak die tu diluar kawalan akal ... die pun tak sedar ape yang dia buat ..

Mawar_berduri said...

Cutemiut : oo..tekanan persaan ye?..yela badan pun lemah lagi...mase2 mcm tu la husband kne mainkan peranan kan akak..?

Cek Lala: haah, btol tu....ramai yang dah tak nak pantang2 ni...katanya leceh la..kolot la..mm..tapi klau jadi pape...sendiri mau ingat la...

Mawar_berduri said...

zaimi : haah...btol tu..penah gak dengar...lagi satu ade masalah dlm fmly...tp yg gile sendiri tu confirm btol..dan memang tak gile keturunan..

azuan : rasenya ramai je yg tak de experience ...sbb benda ni ade tapi nisbah berlaku tu cume 2 darpada 10 kot???....ahax

Mawar_berduri said...

suraya : haah...btol tu..slalu gak nampak..jalan pun cam tak brape btol lagi bley plak pi Jusco..ahax.. haish..x paham tol la...

Kesian kan...anak yang kecik dan tak berdosa tu yang jadi mangsa ... tu la zaman dah berubah ..negara makin maju...hihihi...

Ayie a.k.a Nyei said...

kesian gle baby tuh..mak ie pn kesian..snang kate kesian sume org dlm berite tu ar..

eyena said...

huhu.. mintak2 semua kejadian tu tak jadi kat kita.. nauzubillah..!!

Samaira said...

baby tu mati la ekk?

mawar_berduri said...

Ayie : Haah...memang kesian sangat ....

eyna: btol tu..mintak2 la kita dijauhkan...amin...

Samaira : tak...bayi tu alhamdulillah selamat....datuk die selamatkan...